Magical
hello world
- 15 август 2008
- 434
- 453
Исто и мене не ми дозволува да го ставам во deep.Зошто кај мене не ми дозволува да го ставам Chrome во Deep Sleap , а ми дозволува да го ставам во Sleap Apps?
Исто и мене не ми дозволува да го ставам во deep.Зошто кај мене не ми дозволува да го ставам Chrome во Deep Sleap , а ми дозволува да го ставам во Sleap Apps?
Зошто кај мене не ми дозволува да го ставам Chrome во Deep Sleap , а ми дозволува да го ставам во Sleap Apps?
I've been using both device for a few days and there's definitely never ever a 25C temperature difference in any scenarios. Whether it's daily browsing, gaming, or using the camera. I don't even feel apparent temperature difference, so if there is any, it must be pretty small.
Пии кој модел на A5 го имаш (бројката во about phone)Хело пријатели.
Имам еден телефон од 2015 наречен "Samsung Galaxy a5 2015". Неговиот софтвер е многу стар (андроид 6), па помислив дека ќе му треба понов андроид. Некои апликации веќе ми почнаа да не ми работат и малку ме изнервира..
Досега имам инсталирано се што му треба (ОС, Гаппс, адб и фастбоот, twrp и бакап), и сега ова ме кочи во инсталирањето.
УСБ Debugging го имам вклучено но нема ЕОМ debugging. Воопшто го нема во девелопер поставки. 100 туториалс имам пробано но никој од нив ми помогнаа. Во сервис е 400 ден. за флаширање па ај ако не сам да инсталирам нов софтвер на телефон. Имам прашано и на реддит но еден коментар се добива во еден ден. Врска немам од ова, само што почнав завчера.
Команди што имам пробано:
adb reboot bootloader
fastboot flashing unlock (waiting for device)
fastboot oem unlock (waiting for device)
adb devices (го детектира телефонот)
fastboot devices (ништо не покажува)
Уште еден чекор имам додека да го однеса на сервис. Многу посложено било ова отколку флаширање на компјутери.
И јас тргнав да го ставам во Deep sleep и исто не ми го дава во листата на apps што можам да ги додадам.Зошто кај мене не ми дозволува да го ставам Chrome во Deep Sleap , а ми дозволува да го ставам во Sleap Apps?
A500fuПии кој модел на A5 го имаш (бројката во about phone)
never give up
И јас тргнав да го ставам во Deep sleep и исто не ми го дава во листата на apps што можам да ги додадам.
Некој да нѐ просветли?

Исто и мене. Батеријата е подобра со 3.0 и Android 11, барем кај мене. S10+Многу ми се подобри батеријата со 11ка и 3.0 апдејтот.
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Кој слушалки и шо телефон? Со Самсунг и 3 пара БТ слушалки, баш како што кажа со Хуавеито, ги пушташ слушалките и цепаш.Мамички, дали го имате и како го решавате проблемот со автоматско конектирање на BT слушалки? Златен Huawei "Power On... Bluetooth Pairing... Bluetooth connected" и шибаш. Самсунгов запира на "Bluetooth Pairing". Џабе рутини местив да врти салта, чуда да прави ако морам со 4 клика да ги конектирам :/
Двата се со Android 10. На овој пробав со конектирање/реконектирање, уклучи/исклучи, Nearby devices scanning On итн.
A71 и Sony WI-C310Кој слушалки и шо телефон? Со Самсунг и 3 пара БТ слушалки, баш како што кажа со Хуавеито, ги пушташ слушалките и цепаш.
Because Google never really sleeps.
Да не бидам целосно офтопик, во последнава недела имав прилика да правам трансфер од стар на нов iPhone (Xs Max и 12 Pro Max) и стар на нов Samsung (Galaxy A8 и Galaxy S20 Plus). Начинот на кој Епл го менаџира ова е неверојатен, без дополнителен софтвер и без потреба од било какви конфирмации штом почне процесот.
По финализирање, буквално се ви е на новиот телефон од А до Ш, единствено работи како Viber backup/Whatsapp backup кои се менаџираат екстерно.
Од друга страна, Smart Switch на Samsung те замара со релогирање на сите можни акаунти, при што наводно префрла апликации со податоците внатре, но всушност само ги симнува од Play Store во верзијата во која ги има. Трипати падна процесот додека се средуваше, двапати беше наводно комплетиран без притоа да префрли се што треба (пример слики фалеа) и генерално имаат уште многу леб да јадат за да станат user friendly.
Ова е особено важно за нас tech ентузијастите, за да не мора сите од поблизок круг да не викаат за да им правиме трансфер.![]()
1. Пробај да ги скараш па паир пак.A71 и Sony WI-C310
Ги скарав со старата добра љубомора1. Пробај да ги скараш
Провери дали ти е апдејтирана апликацијата, исчисти кеш на неа и рестарт.Некој чаре за мојов проблем? (објавив погоре).
Инаку за A50 станува збор.
И јас мислев така се додека не пробав да мигрирам iPhone Џ (a.k.a X a.k.a 10) кој беше лејтест апдејт да речеме 14.1, на iPhone 12 кој беше на фабрички 14.0. После 100 обиди ми текна да го сетирам како нов и да направам апдејт па ресет па сетап со трансфер од 11ката. Нормално дека цело време милата сопруга ми велеше, ете, расипан е овој, од мобилара, апаши се тие, требаше од продавница за 500 евра плус, ама ти неееее... жени![]()
![]()
![]()
Чаре, Хуавеи.Некое чаре да се смали ова со Google. Мислам дека е тоа што Google прати кои сајтови ги посетувам, што правам, значи прават некој мониторинг.
Чаре, Хуавеи.После раат си од глупостите на Гугл
Не бе, од Х на 12 про, многу пати пробав, после апдејт пројде како жежок нож низ путер.Ова можеби било претходно, сега од 7 на 7 Plus миграција кај сестра ми, по префрлање и рече мора апдејт, си се среди сам и тоа е тоа.
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER, PS5/PC/MAC/MOBILE+ USB Cable, MIDNIGHT BLACK
4.940,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1008 FREYA 10W LED 200LM BATTERY
610,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден