Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Revolut платежна картичка

SarevD

hello world
20 јануари 2010
51
55
Според сите ваши мислења картицата е добра, и конвертира без провизии.
Дали има некој други проблеми со истата и дали е дозволено преку неа да се вадат средства во МК.

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Инаку според тоа што го видов, најверојатно може да се праќаат пари на пајонир и евро и долар картицата. Ке го тестирам ова во наредниве денови.

Или на било кој во свет што има девизна сметка, што заштедува доста време ако треба да праќате преку банка на некого со оние чудни прашања и барање фактури...

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Инаку според тоа што го видов, најверојатно може да се праќаат пари на пајонир и евро и долар картицата. Ке го тестирам ова во наредниве денови.

Или на било кој во свет што има девизна сметка, што заштедува доста време ако треба да праќате преку банка на некого со оние чудни прашања и барање фактури...
Било кој во свет има Пејпал

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.185
18.824
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Karticava e odlicna, testirana vo povekje zemji, na bankomati, vo prodazba, onlajn i se ostalo i def najdobar kurs. Momentalno vo ungarija za evro davaat 306 forinti, na revolut davaat 315 forinti, vo hong kong za evro davaat 7,5-8 hk dolari, na revolut davaat 8,5 hk dolari. Za turcija ne mi teknuva ama nesto slicno bese. Nikade ne mi ja odbile. Plus kartickata e mnogu licna, a dobiv i komentari deka e mn ubava od kade e i od kade sum jas i taka nataka. Ozbilen sum, ja zagleduvaat posto izgleda epten fensi.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Мене пејпал ми е незаменлив, навика. Дали е можно од пејпел да се префлаат пари на оваа карта? извинете не пратам до старт, ако да која е постапката.

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Мене пејпал ми е незаменлив, навика. Дали е можно од пејпел да се префлаат пари на оваа карта? извинете не пратам до старт, ако да која е постапката.
Не може сега за сега, нема опција receive money from us bank, а картицата е мастер и исто таа не може да прима пари од пејпал.
Најверојатно ова така и ќе остане.

npoptomov

hello world
8 ноември 2009
206
9
Штип
Здраво, дали некој пробал да направи top up (deposit) на ravolut со дебитна картичка од америчка банка ?

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Здраво, дали некој пробал да направи top up (deposit) на ravolut со дебитна картичка од америчка банка ?
Не. Само знаеш дека Топ-ап мора да се прави со картичка СО ИСТО ИМЕ? Или отвори нов револут со исто име како на америчката дебитна картица, напуни го со неа и префрли си ги преку Револут кај тебе...

npoptomov

hello world
8 ноември 2009
206
9
Штип
Не. Само знаеш дека Топ-ап мора да се прави со картичка СО ИСТО ИМЕ? Или отвори нов револут со исто име како на америчката дебитна картица, напуни го со неа и префрли си ги преку Револут кај тебе...
Мхм. Фала

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Апликацијата за нигде му е ама.. Многу крашови се надевам ќе ја поправат за брзо. Гледам почнаја и на ИТ блогот што беше објавен артиклот да го шернуваат секаде. :)

Brzi82

read-only
19 декември 2012
27
5
Ме интересира дали можам да префрлам пари од visa electron картицата од тутунска банка,картица на која ми иде платата,и парите се во денари,дали може да се префрли и дали ако ги префрлам на revolut сметката автоматски ке се претворат во долари или не може пошто се во денари? И друго.. Дали ке ми наплатат провизија во тутунска заради префрлањето од мојата трансакциска на revolut сметката?
И која е најмала сума која може да се префрли на revolut ?

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Да. Сами ќе се конвертираат во евро, долар или фунта, како сакаш ти.
Провизија нула.
Најмала сума? Ваљда еден долар

Brzi82

read-only
19 декември 2012
27
5
Значи чекај.. Сигурни сте дека кога ке префрлите од наша сметка на таа на revolut нема провизија воопшто? Пошто во тоа faq на револут пишува дека зависи од земјата може да бидат наплатени поголеми провизии. Имате пробано ?

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Јaс не сум префрлaл oд Мaкедoнскa сметкa, нo знaм декa зa oд Нoрвешкa сметкa, имa дoстa прoвизијa, т.е. курсoт oд крoне у еур им е дoстa лoш.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Ме интересира дали можам да префрлам пари од visa electron картицата од тутунска банка,картица на која ми иде платата,и парите се во денари,дали може да се префрли и дали ако ги префрлам на revolut сметката автоматски ке се претворат во долари или не може пошто се во денари? И друго.. Дали ке ми наплатат провизија во тутунска заради префрлањето од мојата трансакциска на revolut сметката?
И која е најмала сума која може да се префрли на revolut ?
Зашто би префрлал од тутунска на revolut? Треба да се малтретираш да отвараш акаунт, да инсталираш апликација, да префрлаш пари и после да стигнеш до последниот чекор а тоа е внес на податоци од картичката. Наместо сето ова можеш директно да одиш на последниот чекор и да купиш со картичката од тутунска. И они не наплаќаат провизија. Добиваш известување по порака за секоја трансакција. Ако има било каков проблем им се јавуваш на 15600 и одма ја блокираат картичката и трансакцијата. Побезбедно од ова здравје.

Brzi82

read-only
19 декември 2012
27
5
Така и правам купувам со картицата од тутунска и многу сум задоволен од нив. Ама прашувам колку да знам,пример на другар ми во Америка му порачувам нешто и за да му префрлам пари пример преку револут дали би можело без провизија да му префрлам и тој таму без провизија да си ги подигне. Најмногу ради ова ме интересираше.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.571
3.208
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Па прочитав се, само не ми е јасно зошто ви треба ваква картичка кога Payoneer функционира. Ради провизиите?

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Па прочитав се, само не ми е јасно зошто ви треба ваква картичка кога Payoneer функционира. Ради провизиите?
Payoneer се поригорозни за праќање од јузер на јузер и мануелно ги одобруваат трансакциите ако за првпат се прават трансакции. Не е можно на Payoneer сам да ја наполниш картицата без посредство на трета фирма за процесирање пари.

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Нaјмaлaтa сумa е 10 дoлaри/еврa/фунти вo зaвиснoст oд тoa кoјa вaлутa ти е нaместенa кaкo примaрнa.
$10 е минимум за top-up. За префрлање од човек на човек е можеби долар или помалце (сум пратил и еден цент од зезанција)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно