Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со агп слот на матична

Ackio

read-only
22 јануари 2009
25
0
Значи вака матичнава плоча има проблем со агп слотот не допира некој контакт кога ќе ја ставам графичката нон стоп свети лед диодата за хдд,јас од прво помислив дека е графичката но ја пробав на др пц во ред е како би можел да го поправам агп слотот.
Заблагодарувам однапред.

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.380
216
Вака по се изгледа ќе мораш да го однесеш на сервис за да ти го сменат слотот т.е. лежиштето. А дали си сигурен дека е слотот проблем што не ти се вклучува хард дискот? Голема е веројатноста да е до напојувањето или матичната.

Vlatzki

user
1 мај 2008
1.281
340
Ако некои пинови не ти фаќаат убаво, со тенка игличка намести го ... Јас така ја поправив онаа твојана матична со скршен агп слот. ;)

А тоа што ти свети сијаличката за хардот цело време, не верувам дека е до графичката, туку до IDE уредите ти е проблемот .

Ackio

read-only
22 јануари 2009
25
0
Значи вака сеа проблемот со графичката е решен но сеа има др заебанција што не ми работи хдд,кога ке го уклучам пц, а иде кабелот да е изваден од хдд тогаш хдд се секава дека работи но кога ке го стаам иде кабелот на хдд и пуштам пц тогаш воопшто не работи хдд а истото се случува и со цд ромот.Дали би можело да е до напојувањето или со др би можело да биде помагајте луѓе!

Leopardsr

read-only
13 јуни 2009
32
1
го имав истиот проблем и јас,на мене ми излезе напојувањето и рестарт на биосот,пробај така...поззз

Ackio

read-only
22 јануари 2009
25
0
Ресет на биос пробав сеа уште со напојување да пробам фала мн позз

Leopardsr

read-only
13 јуни 2009
32
1
пробај.... а да не ти се помешани џамперите на цд ромот и на хдд master i slave? на хдд треба да е MASTER а на cd romot SLAVE или обратно.

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
Пробај со друг IDE кабел (најдобро со нов), можно е тој што го имаш да е оштетен

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно