Ali G
hello world
- 28 мај 2023
- 218
- 298
+3x оптички vs дигитален кроп. Сѐ е на страна на Самсунгот, без да се земе софтверот во предвид, то е ствар на лична преференца.gledam 120hz vs 60hz , 6gb ram vs 8gb ram![]()
+3x оптички vs дигитален кроп. Сѐ е на страна на Самсунгот, без да се земе софтверот во предвид, то е ствар на лична преференца.gledam 120hz vs 60hz , 6gb ram vs 8gb ram![]()
S23 Ultra ако има во А1 тие беа со Снапдрагон варијанта.Крај на декември треба да се зема телефон од А1.
Во план бев S24 или S24+ ама најверојатно се со Exynos 2400 кај нас, а ќе се гејма на телефонот и гледам пишуваа дека греел, за жал.
Препорака за некоја друга машина во тој ценовен ранг? Да одам пак на жаоми или пак друго?
Крај на декември треба да се зема телефон од А1.
Во план бев S24 или S24+ ама најверојатно се со Exynos 2400 кај нас, а ќе се гејма на телефонот и гледам пишуваа дека греел, за жал.
Препорака за некоја друга машина во тој ценовен ранг? Да одам пак на жаоми или пак друго?
Па, според мојот светоглед во поглед на самсунг, помеѓу S24 и S24+, би одел со обичниот, без плус. Како шо кажа, и двата се со ексинос, па ќе добијаш на портабилност, ако одиш со влезната големина.Крај на декември треба да се зема телефон од А1.
Кај серијата 23 добрата работа беше што СИТЕ три модела беа со снапдрагон, така да, што било кој од таа серија, споредено со 24та, е одличен избор. Дури и би го препорачал било кој од S23, пред S24, ама мора да спомниме дека според денешниве стандарди, S23 е „стар“ (јас лично не се согласувам дека е стар, ама то е мое лично и крајно субјективно мислење).S23 Ultra ако има во А1 тие беа со Снапдрагон варијанта.
А и ова е добар совет, да причекаш малце, па да видиш со најновио S25 како ќе биди работата.Ако користиш буџет тој ти останува за користење од кога ќе направиш обнова, ако не си без телефон не го користи одма и почекај ја новата С серија, Самсунг ги пуштаат во продажба на почеток на Февруари. Плус буџетот го користиш по регуларната цена на уредот(само уред), така да моменталнава серија и да е на попуст во декември не ти менува.
s23 ако имаат на залиха, од таа серија подобро земи, ради Snapdragon.Вреди ли да се купи С24 ил иС24+ претежно се користат социјални медиуми, емаил, по некоја апликација тука и таму
Ќе земам од телеком со буџет
Моментално користам Iphone 12
Почекај до Јануари нека излезе S25 па ке земеш S24 нешто на подобра цена. Се работи за месец и нешто дена.Вреди ли да се купи С24 ил иС24+ претежно се користат социјални медиуми, емаил, по некоја апликација тука и таму
Ќе земам од телеком со буџет
Моментално користам Iphone 12
Добра идеја, ќе почекам до S25Почекај до Јануари нека излезе S25 па ке земеш S24 нешто на подобра цена. Се работи за месец и нешто дена.
Поминаа 4.5 години откако го правев ова.Само што успеав да вратам во живо телефон на кој беше заборавен патернот, беше заборавен гугл акаунтот... на овој начин (со фактори ресет де секако, да не мислите и податоците успеав да ги зачувам)
View: https://www.youtube.com/watch?v=aYJQMTZTzpQ
Верувам дека би работело и за други телефони.
Во суштина, треба некако да се обидеш да дојдеш до броусер, да симнеш 3 апликации, и да искорисишт secure/erase опцијата на find my device.
Не ми се верува дека следев 16 минутен „туторијал“ и не налетав на ниту еден чекор кој беше поразличен од тоа што јас го правам.
Финтата со bootloader е кај Binary бројот на Самсунг, тоа го има во download mode да се види. Обично не може да се направи downgrade и со самото тоа не може да се има пристам до ваков начин на тргање на акаунтот. SamFw во голем дел си ја врши работата. Јас се изнамачив со Самсунг А71, Снапдрагон верзија. На ништо не поминуваше за на крај да мораше на Remote server.Поминаа 4.5 години откако го правев ова.
Сега ми затреба пак.
Два дена се зафркавав и глава ме заболе али откако го средив се наежив и почувствував невидено олеснување и радост.
Стануваше збор за Samsung A02s со заборавен pattern и Google акаунт.
Повеќето начини што ги има на Youtube се со Talkback да отвориш Youtube и да дојдеш до Chrome за да симнеш за бајпас алатки... арно ама овде не сакаше да се отвори Youtube, бараше update а апдејтот не можеше да се направи.
Успеав да го средам со едноставно симнување на Odin, симнување на stock Android 10 за телефонот (кој во моментот не знам дали имаше 11 или 12... на нет пишува ради промена на верзијата на bootloader дека ако бил 12 немало да може на 10 да го вратам) и флешување со Один во Download mode... Флешот помина океј, и откако го пуштив, пак нешто промрче патерн/гугл акаунт и нешто поштракав без врска и наеднаш ме пушти да продужам без акаунт. Малце чудно ми дојде. Следен чекор ќе беше SamFw tool ама ете немаше потреба.
Му плати на девелоперот на SamFW? Колку?На ништо не поминуваше за на крај да мораше на Remote server.
Samsung A55Дечки, дајте препорака за телефон до 21.000 денари (нов, мислам ќе може да се пребие ДДВ, бидејќи лицето е ДДВ обврзник).
Примарен фокус е на камерата (слики и Инстаграм), и воглавно ќе се користи за комуникација (тимс, месинџер, ватсап и сл.), социјални мрежи и маил. Игри не се воопшто приоритет.
Ако некој оператор нуди интересен пакет со претплата, може да се разгледа и тоа, бидејќи во брзо време ќе бара понуди за надградба на домашен интернет и кабелска. Моментално нема активни претплати, само припејд пакет.
П.С во моментов користи Poco X3
Дечки, дајте препорака за телефон до 21.000 денари (нов, мислам ќе може да се пребие ДДВ, бидејќи лицето е ДДВ обврзник).
Примарен фокус е на камерата (слики и Инстаграм), и воглавно ќе се користи за комуникација (тимс, месинџер, ватсап и сл.), социјални мрежи и маил. Игри не се воопшто приоритет.
Ако некој оператор нуди интересен пакет со претплата, може да се разгледа и тоа, бидејќи во брзо време ќе бара понуди за надградба на домашен интернет и кабелска. Моментално нема активни претплати, само припејд пакет.
П.С во моментов користи Poco X3
+113t
![]()
Онлајн продажба и голем избор на секаков вид на паметни телефони! | Ананас
Доколку барате паметни телефони, Ананас е вистинското место за вас. Кај нас ќе најдете екстра модели со моќна камера, мемориска картичка и долготрајна батерија. Купувајте онлајн и заштедете.ananas.mk
vaucer -3000
20500 plus slusalcki
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F2A SS-IPS, 1ms, 240Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
7.490,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
MB 1200 H510M H2/M.2 SE ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, VGA,HDMI, PCIex16, PCIex1, 4xSATAIII, 1xM.2, 4xUSB 3.2 Gen1, 2xUSB 2.0, 7.1 Channels, H510M-H2/M.2 SE
4.200,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден