dejan_str
senior
Идеме на Antec?Ајде петиција, да се носи Antec во Македонија
![]()
Ма каков антек,corsair AX1200i мора да го имам
Идеме на Antec?Ајде петиција, да се носи Antec во Македонија
![]()
Ма каков антек,corsair AX1200i мора да го имамAntec и пред овај модел беа одлични(HPC голд серијата) што се запаливте наеднаш по антек.
Јас имам вакво веќе 2 години, сега за сега супер се држи на конфигурацијата во потпис. Ако има некој да каже искуство баш би ме интересирало и мене, немам многу читано за нив.
па да ме интересира дали некој користел такво напојување,бидејќи сака другар да зима има некоја комбинација па затоа прашав.
Епа од мое искуство, една година работеше напајањево на Athlon X2 240 оверклокиран колку што дозволуваше температурата, од 2.8 до 3.6 во комбинација со 9800gt. После тоа го префрлив на GTX460 TOP, во комбинација со Phenom 965BE кој што е прилично захтевен за струја и никаков проблем немам... Ниту еден блу скрин, само сеуште немам оверклокирано како што треба феномот па неможам да ти кажам на уште поголеми побарувања како ќе се понаша. Сега за сега сум немал никакви проблеми ниту со стабилност, ниту со загревање, ниту со бучност на кулерот кој е прилично голем и мислам дека добро го лади иако не прави бука. Имав еднаш прочитано дека кога се приближува до максимална моќност напајањето знае да пушта некој пискав звук, ама сеуште го немам тоа слушнато.
Сум стретнал поодамна во куќишта брендирани од нашиот DTK компјутери, колку што се сеќавам помоќно од 250W немаа.дали некој слушнал за најпојувања atrix?и колку се квалитетни,нормално real power најпојувањата.фала однапред
Сум стретнал поодамна во куќишта брендирани од нашиот DTK компјутери, колку што се сеќавам помоќно од 250W немаа.
Дали беа добри или не, неможам да кажам.
EMI Media носеа производи на Sweex до пред неколку години, сите производи им беа топ, не знам зошто прекинаа да носат...http://www.sweex.com/en/assortiment/power-security/power-supplies/ps040/
evtino dobro napojuvanje, porano gi imase kaj nas sega 2-3 godini neam videno
Ако бараш тивко, Cooler Master Silent Pro M/M2 ти е одличен избор...Ако е тивко!
EMI Media носеа производи на Sweex до пред неколку години, сите производи им беа топ, не знам зошто прекинаа да носат...
Ако бараш тивко, Cooler Master Silent Pro M/M2 ти е одличен избор...![]()
Е да, ова го изумив тотално, а те читам по постови дека бараш по димензии...ми треба 140мм максимум долго модуларно напојување
Е да, ова го изумив тотално, а те читам по постови дека бараш по димензии...![]()
а те читам по постови дека бараш по димензии...![]()
.. Ги контактирав сет и анхоч за Corsair CX600M или CX500M и добив неодредени одговори и 10 препораки за кои морав да им објаснувам зошто не се прикладни. На крај завршија со „ако ги добиеме ќе ве контактираме“.
Ќе му го кршите меракот на човекот(неверувам дека може, ама ај да си кажам) ..
малце лута ама важно знае што сака, а не што е најисплатливо за парите..... ја навивам да си купи се што замислил... штета е што неможеме да помогнеме во набавката.
Имам мала нејаснотија во врска со квалитетот на напонот кој го даваат напојувањата. Конкретно со Riple Noise..
Нели квалитетна матична ќе излезе на крај со овој шум односно квалитетната напонска секција ќе го анулира ова?
@toshex
Зошто правиш грешка „тактички скроз погрешно“? Зошто треба да биде 140mm? Спрема куќиштето одбираш напојување?
Така завршиле муабетите зашто претпоставувам дека си им ги образложил твоите преференци во поглед на боја на капаците и вентилаторот.Ако е така ни ќе те контактираат ни бутур.
![]()
Ќе му го кршите меракот на човекот(неверувам дека може, ама ај да си кажам) ..
малце лута ама важно знае што сака, а не што е најисплатливо за парите..... ја навивам да си купи се што замислил... штета е што неможеме да помогнеме во набавката.
Се посипувам со пепел ама „ала Fractal Node 304“ куќиште се зема како втор компјутер по дома кој нема да се оверклокира.Да.Значи цела конфигурација ја градам врз основа на куќиште по кое се напалив
) (Fractal Design Node 304)