Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Официјална тема за Напојувања

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Идеме на Antec? :) Ајде петиција, да се носи Antec во Македонија :)

Ма каков антек,corsair AX1200i мора да го имам :D Antec и пред овај модел беа одлични(HPC голд серијата) што се запаливте наеднаш по антек.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Ма каков антек,corsair AX1200i мора да го имам :D Antec и пред овај модел беа одлични(HPC голд серијата) што се запаливте наеднаш по антек.

Да бе да, Corsair AXi е најclean напојување икад..кој ги тркала Antec :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Јас имам вакво веќе 2 години, сега за сега супер се држи на конфигурацијата во потпис. Ако има некој да каже искуство баш би ме интересирало и мене, немам многу читано за нив.

па да ме интересира дали некој користел такво напојување,бидејќи сака другар да зима има некоја комбинација па затоа прашав.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
па да ме интересира дали некој користел такво напојување,бидејќи сака другар да зима има некоја комбинација па затоа прашав.

Епа од мое искуство, една година работеше напајањево на Athlon X2 240 оверклокиран колку што дозволуваше температурата, од 2.8 до 3.6 во комбинација со 9800gt. После тоа го префрлив на GTX460 TOP, во комбинација со Phenom 965BE кој што е прилично захтевен за струја и никаков проблем немам... Ниту еден блу скрин, само сеуште немам оверклокирано како што треба феномот па неможам да ти кажам на уште поголеми побарувања како ќе се понаша. Сега за сега сум немал никакви проблеми ниту со стабилност, ниту со загревање, ниту со бучност на кулерот кој е прилично голем и мислам дека добро го лади иако не прави бука. Имав еднаш прочитано дека кога се приближува до максимална моќност напајањето знае да пушта некој пискав звук, ама сеуште го немам тоа слушнато.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Епа од мое искуство, една година работеше напајањево на Athlon X2 240 оверклокиран колку што дозволуваше температурата, од 2.8 до 3.6 во комбинација со 9800gt. После тоа го префрлив на GTX460 TOP, во комбинација со Phenom 965BE кој што е прилично захтевен за струја и никаков проблем немам... Ниту еден блу скрин, само сеуште немам оверклокирано како што треба феномот па неможам да ти кажам на уште поголеми побарувања како ќе се понаша. Сега за сега сум немал никакви проблеми ниту со стабилност, ниту со загревање, ниту со бучност на кулерот кој е прилично голем и мислам дека добро го лади иако не прави бука. Имав еднаш прочитано дека кога се приближува до максимална моќност напајањето знае да пушта некој пискав звук, ама сеуште го немам тоа слушнато.

аха фала многу на инфото ке му го пренесам истово на другарот :D

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
дали некој слушнал за најпојувања atrix?и колку се квалитетни,нормално real power најпојувањата.фала однапред
Сум стретнал поодамна во куќишта брендирани од нашиот DTK компјутери, колку што се сеќавам помоќно од 250W немаа.
Дали беа добри или не, неможам да кажам.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Сум стретнал поодамна во куќишта брендирани од нашиот DTK компјутери, колку што се сеќавам помоќно од 250W немаа.
Дали беа добри или не, неможам да кажам.

јас искрено не сум сретнал затоа и прашав.иначе се работи за 600w real power напојување.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.255
Мелмак
А кој тука нарачуваше SilverStone ST45SF-G 450W SFX Series Power Supply, од каде и колку го кошташе?

И ако некојпат го продава јас сум заинтересиран :D Ако е тивко!

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
http://www.sweex.com/en/assortiment/power-security/power-supplies/ps040/
evtino dobro napojuvanje, porano gi imase kaj nas sega 2-3 godini neam videno
EMI Media носеа производи на Sweex до пред неколку години, сите производи им беа топ, не знам зошто прекинаа да носат...
Ако бараш тивко, Cooler Master Silent Pro M/M2 ти е одличен избор... ;)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.960
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.255
Мелмак
EMI Media носеа производи на Sweex до пред неколку години, сите производи им беа топ, не знам зошто прекинаа да носат...

Ако бараш тивко, Cooler Master Silent Pro M/M2 ти е одличен избор... ;)

Ќе биде ѓавол ипол работа набавката на напојување. Бев решен за Silent Pro М600 го има и на лагер кај нас, но излезе дека ми треба 140мм максимум долго модуларно напојување. Ги контактирав сет и анхоч за Corsair CX600M или CX500M и добив неодредени одговори и 10 препораки за кои морав да им објаснувам зошто не се прикладни. На крај завршија со „ако ги добиеме ќе ве контактираме“.

Ќе видиме како ќе се разврзе ситуацијата за некој месец. :) Фала на препораката сепак, одлични се Cooler Master напојувањата, многу солидни - ама немаат 140мм долг модел модуларен се уште.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.255
Мелмак
Е да, ова го изумив тотално, а те читам по постови дека бараш по димензии... :)

Во ред е. Битно форумов е мн забавен ^_^ а и корисен многу. Можеби ќе се најде тука одговор евентуално. Време имам. Битно е да не се погреши хехе

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.255
Мелмак
Кој тука имаше најдено во бугарија каде се продаваат напојувања LEPA??

Читав дека е, цитирам, "house brand" на Enermax, кои сите знаеме се едни од најдобрите производители на напојувања. Е сега, поевтините модели им ги прави CWT (истиот производител што ги прави поевтините модели на Corsair) кој исто така е одличен производител (не на ниво на сисоник или енермакс и сличните, но сепак многу солиден).

Но најдоброто е тоа што напојувањево:

http://www.lepatek.com/eng/product_content/1/1/38/#produkte

Изгледа FREAKING AWESOME!!! Уште изгледа не се пуштени во продажба, бидејќи ги нема ни на њуег ни на амазон. Отприлика иста цена треба да се со корсер CX серијата, но со по 50 вати повеќе од модел.

Спомнав ли дека изгледа неверојатно добро напојувањево? :D И што е најдобро треба да е 140мм долго ЈЕЈ!

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.254
.. Ги контактирав сет и анхоч за Corsair CX600M или CX500M и добив неодредени одговори и 10 препораки за кои морав да им објаснувам зошто не се прикладни. На крај завршија со „ако ги добиеме ќе ве контактираме“.

Така завршиле муабетите зашто претпоставувам дека си им ги образложил твоите преференци во поглед на боја на капаците и вентилаторот. :D Ако е така ни ќе те контактираат ни бутур. :D

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk
Ќе му го кршите меракот на човекот :) (неверувам дека може, ама ај да си кажам) ..
малце лута ама важно знае што сака, а не што е најисплатливо за парите..... ја навивам да си купи се што замислил... штета е што неможеме да помогнеме во набавката.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.254
Ќе му го кршите меракот на човекот :) (неверувам дека може, ама ај да си кажам) ..
малце лута ама важно знае што сака, а не што е најисплатливо за парите..... ја навивам да си купи се што замислил... штета е што неможеме да помогнеме во набавката.

Друго е кога ќе имаш совесен и зрел човек на форумов. Менува значајно.

Така е. Се согласувам.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.360
Имам мала нејаснотија во врска со квалитетот на напонот кој го даваат напојувањата. Конкретно со Riple Noise..
Нели квалитетна матична ќе излезе на крај со овој шум односно квалитетната напонска секција ќе го анулира ова?

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Имам мала нејаснотија во врска со квалитетот на напонот кој го даваат напојувањата. Конкретно со Riple Noise..
Нели квалитетна матична ќе излезе на крај со овој шум односно квалитетната напонска секција ќе го анулира ова?

Во теорија ДА,но што по "Чиста" струја(просто кажано) дава PSUto уште поквалитетна струја ке се исфилтрира преку напонската секција,сепак ова колку и да изгледа сложено и комплексо е уствари проста елекроника и не прави чуда.Напонската секција на плочата може малку да ја дотера,но сепак главната улога ја има PSUto тука.Така да подобро квалитетно PSU + неквалитетна плоча него обратно.
Можда грешам,но така ми изгледа

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.255
Мелмак
:D

@toshex
Зошто правиш грешка „тактички скроз погрешно“? Зошто треба да биде 140mm? Спрема куќиштето одбираш напојување?

Да. :) Значи цела конфигурација ја градам врз основа на куќиште по кое се напалив :)) (Fractal Design Node 304)

Така завршиле муабетите зашто претпоставувам дека си им ги образложил твоите преференци во поглед на боја на капаците и вентилаторот. :D Ако е така ни ќе те контактираат ни бутур. :D

Хаха, шега на место :D Ме изнасмеа!

Ќе му го кршите меракот на човекот :)(неверувам дека може, ама ај да си кажам) ..

Здравје, ќе се снајдам :) Фала сепак на паметните зборови. Во глобала имам увидено дека сите на форумов сакаат да помогнат ако можат, и се трудат дури и кога не можат. Така да не замерувам за ништо не се секирајте ^_^

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.360
Да. :) Значи цела конфигурација ја градам врз основа на куќиште по кое се напалив :)) (Fractal Design Node 304)
Се посипувам со пепел ама „ала Fractal Node 304“ куќиште се зема како втор компјутер по дома кој нема да се оверклокира.
Кога станува збор за куќиште на прво место се става функционалноста - ширина, висина, место позади, проток, број на вентилатори, евентуално регулатор за истите..

На пример Fractal Design Define XL R2 не те бендисува? Види го! За мерак :)
Fractal_Design_Define_XL_R2_063.jpg

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.255
Мелмак
Кој што сака е тоа :D мене ми треба нешто мало за под телевизор ^_^ а да биде компјутер и да има солидни перформанси, за да не фрлам 30 илјади на конзола :D

Не сум про-оверклок карактер, немам до сега ништо оверклокирано така да здравје. Кога ќе биде конфигурацијава и ако ми текне дека сакам оверклок, ве викам сите на гости и на помош хехехе.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно