Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 90 43,3%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,1%
  • Не

Гласови: 47 22,6%

• Вкупно гласале
    208

Antonio002

read-only
18 јули 2019
36
17
Здраво на Сите, Дали некој имал слично искуство и што следно да направам,
Имено сабајлево точев нафта на Макпетрол, и во последно време исклучиво плаќам со епл пеј, Сабјелво трансакцијата несакаше да помине при што ми дадоа одбиен слип, Потоа со картичка пробав бесконтактно и тоа беше неуспешно за на крај да помине со ПИН трансакцијата, После 2 часа проверив во НЛБ Апликацијата дека средставата од една од одбиените нарачки се повлечени т.е средствата се резервирани од неуспешната

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.299
11.839
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Имено сабајлево точев нафта на Макпетрол, и во последно време исклучиво плаќам со епл пеј, Сабјелво трансакцијата несакаше да помине при што ми дадоа одбиен слип, Потоа со картичка пробав бесконтактно и тоа беше неуспешно за на крај да помине со ПИН трансакцијата, После 2 часа проверив во НЛБ Апликацијата дека средставата од една од одбиените нарачки се повлечени т.е средствата се резервирани од неуспешната
Не знам што можеш да направиш, меѓутоа го имам забележано ова неколку пати на Макпетрол во Карпош 2, луѓе видно изнервирани се расправаат као демек одбиена трансакција а уствари повлечени пари од сметка.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино
Мене ми се случило да ми повлечи пари во продавница, а да испадне одбиена на слип.
После некое време, парите се вратија назад.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
И, да се осврнам на темава. НЛБ од омилена ми стана одбивна банка. Наплаќаат за све и свашта, ај си викам сите банки наплаќаат, нејсе. Пред Нова Година добивам известување дека ќе ми изготват ВИСА картичка и ќе ми го ЗАМЕНАТ Мастерот. Се чудам, што, зашто, како кога не сум побарал такво нешто. Си викам ваљда укинуваат работа со Мастер. Ама не било така. На нивната страна фино лепо ги нудат двете картици како опција. И од тука почнав со дислајковите. Кога стаса известување дека ми е изготвена, се јавив за да прашам каде ми е, за да ја подигнам (у ствари да се побунам) пошо пази, нема во пораката каде е тоа, бидејќи матичната експозитура не постои веќе. И по кратко објаснување по тф, и за тоа дека неќам ВИСА, ми велат дека ако не појдам да ја земам, ќе си останам на Мастерот, нема да ме блокираат или сл. Кратко после тоа се деси НЛБ-пеј срањето кое го имав, ама бара да се симне повторно, ново НЛБ пеј. И тоа баш кога купував авионски карти. И ми бараше, пази ова, да го деинсталирам ЕниДеск!!?? Ало, ми скенираш тф, и било закана за безбедноста. Као да незнам. Па утре Вибер ќе бараат да го избришам. Морав, го избришав. После инстал. и остали генералии ми побара ПИН да внесам на картица. ВТФ!!?? Тука пукнав и збеснав.
А и отиде сесијата за авионските карти и пак јово на ново. Среќа истата цена беше сеуште.
Уште ова со зголемување на цената на услугите капак.
Ако патуваш ногу, да си одиш во Халк. Да им побараш Visa travel companion картица. Да те види госпо после по лобиња по аеродроми. :) .

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Чувај сметките. Ако не ти се ослободи резервацијата и ти ги наплатат парите - оди во банка и почни постапка за chargeback

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Тие резервираните би требало да ти се ослободат после некое време.
Но, за да си раат, јави се во банка да проверат и да ти потврдат.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ќе биде средено после некој ден. Јас имав обратна ситуација. На апаратче во маркет се помина (сметка и слип) ама во апликација никаде не постоеше трансакцијата. После 3-4 дена се појави во резервирани па пак ја снема сумата и на крај се појави како трансакција.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Го имав истиот случај со Лукоил, исто со гугл пеј одбиена картицата а резервирани средствата (втор пат ми се случува ова во 2025та). Парите беа резервирани 31.12 , повлечени на 3.01 и после танталови маки со триста јавувања едвај си ги вратив негде на 25.01. Од 1.4 и јас бегам од најуспешната банка во МК, доста им е од провизии од мене.Кога им реков дека 25 дена располагале со моите пари безобразно одговорија: Не располагаме ние туку Лукоил, а тоа што се уплатени кај НЛБ и по нивна грешка два пати се наплатени не било битно.

• ми се допаѓа
Реакции: gego

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
254
184
Гледам замараат по апликацијава за NLB Pay од 1 Март и решив да ја инсталирам... арно ама...

Screenshot_20260224_105716_NLB Pay.png

Па никоја друга апликација не прави проблеми за AnyDesk -_-

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Ми се случи мене со Гпеј слично при патување.
Сите транскации ми беа дуплирани. Дуплираните суми беа во резервирани подолго време и ми падна чудно. За неколку часа од пишан мејл ми ги вратија парите на сметка.

Antonio002

read-only
18 јули 2019
36
17
Апдејт,
После испратен мејл со слики од слипови, фискална, скриншотови и нивни негирања дека има грешка, Телефонски објаснето повеќе пати на повеќе нивни телефонски оператори парите беа вратени на сметка, Точно недела дена откако беа резервирани.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Гледам замараат по апликацијава за NLB Pay од 1 Март и решив да ја инсталирам... арно ама...

Па никоја друга апликација не прави проблеми за AnyDesk -_-
И мене ми го јавува истото, пред некој ден за плаќање ми пушти преку НЛБ Пеј апликацијата код. И иако имам активен Anydesk, му кликнав нешто океј и ми го даде кодот.

Друга опција е да ја замрзнеш Anydesk, да не ја бришеш целосно, па да ја активираш по потреба.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
не може со она профилите во Android да го заобиколиш ова? или со Shelter

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
И мене ми го јавува истото, пред некој ден за плаќање ми пушти преку НЛБ Пеј апликацијата код. И иако имам активен Anydesk, му кликнав нешто океј и ми го даде кодот.

Друга опција е да ја замрзнеш Anydesk, да не ја бришеш целосно, па да ја активираш по потреба.
Еве од денес при плаќање на телеком сметка. Ми јави дека преку NLB Pay ќе бара автентикација и кога ја отворив го јавува она со AnyDesk дека треба да се избрише, ама врз тоа го јавува барањето за одобрување. Кликаш потврди и поминува без проблем.

1772072046010.png

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
219
162
што зборувате o_O што читам погоре... зарем double check треба да им правиме на нашиве банки да не им се „случи“ двојна наплата?

Едно време дури и ја разгледував идеја да водам паралелно пресметка на сите наплати од картица, онака за секој случај, па после си реков абе банка е тоа, џабе ќе губиш време, не биди параноичен не им дошло за твои 1000 или 2000 денари да те зафркнат, таман работа ако тоа се случува, параноичен си. Изгледа ништо не е за неочекување кај нас.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.496
2.947
како се ставаат 3 кредитни на апликацијава нлб пеј?
Во самата апликација, во делот за платежни картички, треба да има плус + (или така нешто), стискаш таму и почнуваш со додавање (дигитализирање) на картичките што ги имаш под твое име и со твоја трансакциска сметка во НЛБ.

Со каков проблем се соочуваш?

Кај мене имам додадено 3 картички (кои се на мое име):
1. VISA electron (основната што следува при отворање трансакциска кај нив - треба да е бесплатна, ама којзнае дали е)
2. Mastercard debit (картичка што следуваше бесплатно за резидент - ако земаш плата преку НЛБ)
3. VISA debit (картичка што ми следуваше преку „лично банкарство“)

Сега гледам, нема опција ни да избришам некоја од овие?!
А баш сакав да ја тргнам таа последната, од личното банкарство.

Чекај малце, што е работава?
Дај некој друг да провери како е кај него, има ли опција да се отстрани/додаде картичка?
Или мистериозно исчезнале?

Верзија на апликација ми дава дека е 9.5.0 (веројатно е најпоследната) - кај вас како е?

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Во самата апликација, во делот за платежни картички, треба да има плус + (или така нешто), стискаш таму и почнуваш со додавање (дигитализирање) на картичките што ги имаш под твое име и со твоја трансакциска сметка во НЛБ.

Со каков проблем се соочуваш?

Кај мене имам додадено 3 картички (кои се на мое име):
1. VISA electron (основната што следува при отворање трансакциска кај нив - треба да е бесплатна, ама којзнае дали е)
2. Mastercard debit (картичка што следуваше бесплатно за резидент - ако земаш плата преку НЛБ)
3. VISA debit (картичка што ми следуваше преку „лично банкарство“)

Сега гледам, нема опција ни да избришам некоја од овие?!
А баш сакав да ја тргнам таа последната, од личното банкарство.

Чекај малце, што е работава?
Дај некој друг да провери како е кај него, има ли опција да се отрстрани/додаде картичка?
Или мистериозно исчезнале?

Верзија на апликација ми дава дека е 9.5.0 (веројатно е најпоследната) - кај вас како е?

на колешката денес успеав само една кредитна од 3 што ги има и не најдов начин, ај баш утре ке пробаме пак, тоа што го кажуваш ти

сеа гледам кај мене, па како бе ваков сељачизам бре да биде рачно да ги внесувам.
1772130619599.png

Последна промена:

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Смени ја банката
Озбилно прашање до сите.
Знам дела истово ќе го прави и Стопанска Банка.
Која банка би имала апликација каде нема да морам да ставам lock и ке можам да имам апликација како AnyDesk инсталирано на телефон ?

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Озбилно прашање до сите.
Која банка би имала апликација каде нема да морам да ставам lock и ке можам да имам апликација како AnyDesk инсталирано на телефон ?
највеке ме нервира тој lock,и на стб и на нлб е исто

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.496
2.947
на колешката денес успеав само една кредитна од 3 што ги има и не најдов начин, ај баш утре ке пробаме пак, тоа што го кажуваш ти

сеа гледам кај мене, па како бе ваков сељачизам бре да биде рачно да ги внесувам.
Погледнете го атачментот 159114
Според скриншотов, ова не е од делот за додавање платежни картички, туку е од јазичето лојалти, кај што се додаваат картиците за попусти од разни продавници (на пр. рамстор, веро, спорт риалити итн.).

Озбилно прашање до сите.

највеке ме нервира тој lock,и на стб и на нлб е исто
Ова за без lock, тешко дека ќе се најди банка/апликација што би го имала/дозволила.
Сепак мислам дека на тоа гледаат како security feature кое им е во приоритетите, еден вид на must have за да функционира апликација која располага со пари.

Ете некни на една апликација од странска банка, додадовме уште еден фингерпринт од уште еден прст за отклучување на телефонот, и ОП, се блокираше апликацијата и не дозволуваше понатамошно најавување, и сега ќе треба да ја одблокираме откако ќе се јавиме, па веројатно ќе треба да пратат код....

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Според скриншотов, ова не е од делот за додавање платежни картички, туку е од јазичето лојалти, кај што се додаваат картиците за попусти од разни продавници (на пр. рамстор, веро, спорт риалити итн.).

Ова за без lock, тешко дека ќе се најди банка/апликација што би го имала/дозволила.
Сепак мислам дека на тоа гледаат како security feature кое им е во приоритетите, еден вид на must have за да функционира апликација која располага со пари.

Ете некни на една апликација од странска банка, додадовме уште еден фингерпринт од уште еден прст за отклучување на телефонот, и ОП, се блокираше апликацијата и не дозволуваше понатамошно најавување, и сега ќе треба да ја одблокираме откако ќе се јавиме, па веројатно ќе треба да пратат код....

тоа се глупости во боја на нашки кажано, па веке апликацијата имаш пин, што мора тел да го заклучувам, 1ден во месецот го заклучувам кога плакам само сметките после го тргам локот

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.299
11.839
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Комерцијална не прави проблем со AnyDesk.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588

Не мора да ја мрзне и одмрзнува секој пат, зависи што телефон има, горе долу кај сите има опција за изолација да не се гледаат апликациите една со друга. Кај самсунг е сеќур фолдер, кај уанплус е хајд апс

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно