Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Netgear router ne raboti so Cablel TEL

concoloni

read-only
11 април 2007
1
0
Pozdrav,

Vaka e problemot imam Wireless router NETGEAR nov i internet preku cable tel, kaj operatorite na cable tel e registriran WAN MAC adresata na routerot.
Routerot si dobiva javna IP adresa od cable tel i Lap Topot dobiva privatna IP adresa od ruterot sve do tuka e OK.
Sega koga ke otvoram web browser bilo koj IE, Chroma, Mozila, ne mi se otvara stranicata na cabel tel za da se logiram...

ako imal nekoj slicen problem kazete sto treba da se napravi za da mozam da izlezam na internet preku ruterot...

caki

hello world
1 август 2010
481
152
https://clients.cabletel.com.mk/lanlogin/index.php ова е страницата на која треба да се логираш, а ако не ја отвара најверојатно не ти се сетинзите во рутерот точни. Види во рутерот дали имаш опција Copy mac adress from PC (не сум сигурен дека беше баш вака, но мислам дека ќе се снајдеш).

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.968
6.066
Skopje
Пријавена му е MAC адресата од рутерот, така да нема потреба да ја клонира. Треба да ги оставиш IP Address, DHCP Server - obtain automaticly. Не си напишал две работи; Кој модем го имаш од Кејблтел (знаеш дека не можеш без него) и дали компјутерот ти е врзан директно или преку Wifi. Прво врзи го директно и пробај да го пингуваш рутерот (192.168.1.1) и модемот (192.168.100.1)
Ако со директна конекција се ти е во ред (како што мислам) тогаш не ти се подесени Wifi сетинзите, т.е. Security Mode, WPA, и слично.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно