Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Oтворен е офтопикот :)

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Негативно искуство со @igorce1, 2 дена по ред ме лаже дека ке дојде да го купи кукиштето, 2 дена го чекам и не договарам ништо друго за на крај да ме заебе и нигде да го нема, чисто да знаете за каков член се работи, му реков дека ке откажам на други да го гледаат ако е сигурен дека ке го купи што потврдно ми одговори, вчера требаше да дојде не дојде, денеска требаше да дојде после 3 не дојде. Кукиштето го продадов вечерва на @brasica се договоривме и за 20 минути завршивме работа. Крајно изреволтиран сум ова до сега не ми се случило, но за се има првпат. :)

12.jpg

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
И јас би се пожалил од @igorce1 почнавме преговори за меморијата што ја продаваше и одеднаш престана да ми одговара за навек. А тука е се најавува и чита пораки.

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Кога сме веќе на оваа многу ретка тема од истоимениот член јас сеуште чекам гаранција од хантол напојувањето која последна порака беше на 7ми март со изјава "ќе ти ја пратам утре" и сеуште го чекам тоа утре.

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Кога сме веќе на оваа многу ретка тема од истоимениот член јас сеуште чекам гаранција од хантол напојувањето која последна порака беше на 7ми март со изјава "ќе ти ја пратам утре" и сеуште го чекам тоа утре.
И јас се осеќам виновен поради таа случка.
5 пати му се јавив, но никако да заврши работа.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Pff jas pomisliv deka nekoj go zeznal so problematicen del. Stom nema zaebano taka ne znam zasto negativno... Ako e za taka jas treba 18 dusi da naveduvam sto se otkazale od rezervaci ama ne gledam nisto loso vo toa.

igorce1

Баниран/a
31 август 2013
140
180
znaci nemam nikoj zaebano nemam prodadeno rasipan del a nad 15 dusi imat kupeno pc delovi od mene i nikoj ne se pozalil duri po 25k mi prakale na smetka za da im kupam del od sk a za garancijata ne e moja vina i jas ja cekam da mi ja ispratat

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Да бидам искрен со @igorce1 сум соработувал и све испаднало супер. Моето искуство со него е позитивно, исто и со многу други од тука. Не сакам да навлегувам во тоа што други имале или немале добро искуство, само онака да си кажам.

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5900X / 4.8GHz @ NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 750 W
RAM
G.SKILL Flare X 16GB (4x8GB) DDR4 3200MHz (amd ryzen) F4-3200C14D-16GFX
Video card
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Case
HAF XM Transparent Side Window Panel
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
ASUS ROG SWIFT PG279Q 27"
OS
windows 10 Pro x64
Isto i jas mozam da potvrdam za igorce1 deka e posten covek, ne laze sum sorabotuval i se bilo vo red , a toa so rezerviral i se predomislil so hardverot se slucuva cesto pati kaj site , toa sto ne vraka redovno mislam deka ima mnogu obvrski , vleguva na forum ali nabrzinka :)

Nekogas retko vraka , ali vo glavnost me nema zeznato i nevervam deka ima i nekoj drug . Od mene golemo pozitivno iskustvo :)

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Pff jas pomisliv deka nekoj go zeznal so problematicen del. Stom nema zaebano taka ne znam zasto negativno... Ako e za taka jas treba 18 dusi da naveduvam sto se otkazale od rezervaci ama ne gledam nisto loso vo toa.

Tребало да му каже на Томи.Извини се откажувам и готово.Можда немал пари членот.Сето тоа го разбирам но требало да си каже.СЕ откажувам и готово.

Вакви луѓе искрено многу ме нервираат.Цел ден да го чекаш а некој да те млати,стварно испаѓа како да си игра мајтап со тебе.

• ми се допаѓа
Реакции: tomi

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
706
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
-1 и од мене за igorce1. Крајно несериозен

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Се согласувам со Томи,дека е за негативно,пошто членот го мотал 3 дена за еден производ,значи ако нешто не си решен да го купиш,не го резервирај дека ке го купиш производот,остај си време (да собереш пари,или да најдеш по убаво) а не ке го резервира,па ке те мота,денес,утре,задутре,а во меѓу време ке ти пишат 10 члена за одма да го купат.Така да ова не се однесува само за членот игор,него општо,имаш пари договори се земи и шибај.

igorce1

Баниран/a
31 август 2013
140
180
mu se izvinuvam na tomi ama kako i da e ke go zemam kukisteto samo nemam mnogu slobodno vreme jas mu kazav ako dojde nekoj da go zeme neka go zeme a ne da go cuva.stom ke imam slobodno vreme ke go zemam a za pari ic ne e problem,a ako pisuvama koj kolku zaebal ako pocnam da pisuvam ke nema kraj i mene mi vetile pa na kraj nisto

igorce1

Баниран/a
31 август 2013
140
180
a STEFF za psu sto i da ima slobodno mozes da pises ili da se javis,si ima garancija i cisto novo

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
mu se izvinuvam na tomi ama kako i da e ke go zemam kukisteto samo nemam mnogu slobodno vreme jas mu kazav ako dojde nekoj da go zeme neka go zeme a ne da go cuva.stom ke imam slobodno vreme ke go zemam a za pari ic ne e problem,a ako pisuvama koj kolku zaebal ako pocnam da pisuvam ke nema kraj i mene mi vetile pa na kraj nisto
Koлку што разбрав веке си го продал куќиштето пошто два пати си го извисил. Јас спомнав дека имав позитивнои искуство со тебе иако можеби испадна дека те бранам пошто темата не е за позитивни мислења па се извинувам за тоа но сепак ако на некого му обеќаш дека ке дојдеш во толку и толку треба да се појавиш или да се јавиш доколку неможеш, секој има време да се јави и да објасни. Работата е што ТОМИ имал и други муштерии кој ги одбил пошто ти си го резервирал а не си се појавил 2 пати, што нема смисла. Така да ако си имал ти работа или си немал време должен си да се јавиш и да презакажиш за да нема недоразбирања. Така да покрај моето позитивно искуство со тебе јас сепак го оправдувам членот Tomi што е изреволтиран за случката. Така да купување-продавање е деликатна работа, не е зезанција и треба многу да се пази околу тоа, не се нафаќајте на нешто ако сметате дека немате време или услови да го испоштовате договорот.

Alex

hello world
10 август 2008
340
169

Немаш никакви принципи. Во твојата порака убаво пишува утре после 3 сигурно ке дојдам. Значи твоето време е драгоцено и чини а другите кој ги ебе :) Значи тоа со времето не ти е никакво оправдување :)

Bane

hello world
11 септември 2011
209
214
Prilep
Bane's setup  
Processor & Cooler
Core i5-10400
Motherboard
Asus prime B460M-A
Storage
Samsung 970 evo 500gb + Kingston A2000 500gb
PSU
Bequiet PurePower 11 Gold 600w
RAM
G.Skill Trident Z Neo 16GB 3200MHz DDR4 CL16 (2x8)
Video card
ASUS Turbo GeForce® GTX 1060 6GB
Case
Bequiet Pure Base 500dx white
Mouse
Razer Basilisk
Keyboard
HyperX
Audio
onboard
Monitor
Dell Ultrasharp U2412M
OS
Windows 10
Несериозно однесување на членот @xaser во врска со телефонот што го продаваше.

http://forum.it.com.mk/threads/prodavam-nov-lg-optimus-l70.52368/

Како што читате во огласот пишува нов некористен л70 земен од вип.

Телефонот е пратен по пошта и на лице место со другарот го гледаме дека гаранцијата му е помината 1 година. значи телефонот бил купен пред една година, а членот 100% сум сигурен дека намерно тоа не го спомнал, а со самото тоа од старт ме излажал.

Ај ќе замижеш и ќе речеш ок е сепак телефонот се гледа дека е прилично нов, НО потоа гледаме дека кабелот и полначот се користени и гребени.

Изговорот негов за ова беше цитирам „можно е да ми бил полначот по грешка користен и заменет со другиот полнач“ ?????

Лично на телефон му кажав дека да го купував јас од принцип би му го вратил без око да ми трепне ама другарот сакаше да го задржи па тоа е.

Истотака смешно е што бара клуч на тема за продажба, а телефонот не беше ни стигнат до крајната дестинација.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Сρамота
А добρо, телефонот има знаци на κоρистење?

Bane

hello world
11 септември 2011
209
214
Prilep
Bane's setup  
Processor & Cooler
Core i5-10400
Motherboard
Asus prime B460M-A
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Basilisk
Keyboard
HyperX
Audio
onboard
Monitor
Dell Ultrasharp U2412M
OS
Windows 10
Сρамота
А добρо, телефонот има знаци на κоρистење?
Телефонот се гледаше дека не е користен, но фактот што е купен пред 1 година и плус усбто и полначот користени ми го скрши филмот на поштеност

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Телефонот се гледаше дека не е користен, но фактот што е купен пред 1 година и плус усбто и полначот користени ми го скрши филмот на поштеност
Аман бе усб и полнач сеа почнавте да му барате гребнатинки :O Нели е битен телефонот да е сочуван и без гребнатинки ?

Bane

hello world
11 септември 2011
209
214
Prilep
Bane's setup  
Processor & Cooler
Core i5-10400
Motherboard
Asus prime B460M-A
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Basilisk
Keyboard
HyperX
Audio
onboard
Monitor
Dell Ultrasharp U2412M
OS
Windows 10
Аман бе усб и полнач сеа почнавте да му барате гребнатинки :O Нели е битен телефонот да е сочуван и без гребнатинки ?
Што подразбираш ти под зборот НОВ? или онака си билдаш мислења?

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Што подразбираш ти под зборот НОВ? или онака си билдаш мислења?
Под прво : Не билдам мислења ниту се натпреварувам.
Второ : телефонот исправен е ?
Трето : Тука нека пишува твојот другар а не ти .
Четврто : Купувам Матична плоча од тукашен член и гледам мала гребнатинка на задното лимче и одма да му мавнам негативно мислење ?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно