Ќе решат, 4200 не е малку.не дека е решено
Ќе решат, 4200 не е малку.не дека е решено
Народот пред се прнзионери ретко кој може да го наполни до крај ако немс некој во семејство или фамилија да му помогне во тоа.Јас имам обратно мислење, сепак 4200 е висок праг, можеби ќе одат до 2800 или 3000 денари.
Народ се пали на трошки, а на повидок е турбулентен период.
Kaj majkami nema.Остај тоа, има некој што не му исплатија месецов?
Кај мајка ми пуштија, ама кај жена ми нема.
Не си самосвен јас има некој друг што нема земено ддв?
Пишав погоре.освен јас има некој друг што нема земено ддв?
Rano eDobi nekoj ddv za prethodnite 3 meseci
И мене ме интересира зашо излегува порака од ујп при секое логирање во апликацијата..прв пат оваДобро а што е сега ова со УЈП ? Да не треба и данок да се плати на парите земени од мојддв
Не. Приливи во МК ако,се од физичко на физичко лице не се оданочуваат, освен ако не ти ги праќа фирма тогаш се плаќа данок на доход.Освен за приливи од странство и за прилив на МК транскациска ли ќе плаќаме данок?
Добро а што е сега ова со УЈП ? Да не треба и данок да се плати на парите земени од мојддв
Сега го видов известувањето, се појаве и кај мене.И мене ме интересира зашо излегува порака од ујп при секое логирање во апликацијата..прв пат ова
Тоа јасно е ама пораката излегуваше при секое логирaње на мојддв и стана иритантноСега го видов известувањето, се појаве и кај мене.
Не е ништо страшно, тоа е само информација дека твојата годишна даночна пријава (ГДП) е изготвена од системот на УЈП, и можи да си ја видиш, да ја провериш дали се во ред бројките, па во случај ако има грешка - да реагираш.
Ако се е во ред со бројките, не мора ништо да правиш, системо после крајот на мај ќе смета дека се согласуваш со таа, и така ќе си остани.
И то.
Колку е сигурно? Имам од време на време по некоја уплата од физички лица па затоа ми беше.Не. Приливи во МК ако,се од физичко на физичко лице не се оданочуваат, освен ако не ти ги праќа фирма тогаш се плаќа данок на доход.
USB Flash Drive Type-C 256GB KINGSTON DATA TRAVELER 70 (USB 3.2 Gen 1 speeds), Black, DT70/256GB
1.480,00 ден
CPU INTEL i7-14700 max turbo 5,4GHz, 20 CORE, 33MB s.1700 TRAY
24.570,00 ден
MB 1200 H510M H2/M.2 SE ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, VGA,HDMI, PCIex16, PCIex1, 4xSATAIII, 1xM.2, 4xUSB 3.2 Gen1, 2xUSB 2.0, 7.1 Channels, H510M-H2/M.2 SE
4.200,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
MB 1700 H610M-HVS/M.2 R2.0 ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, M.2, VGA,HDMI, PCIex16 4.0, 1xPCIex1, 4xSATAIII, 2xUSB3.2Gen1, Gigabit LAN, H610M-HVS
3.840,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден