Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

MAX TV приемник поврзан со РФ кабел

JosifD

read-only
17 септември 2008
6
0
Дали е можно да го поврзам приемникот со антнски кабел некако без видео рекордер.
Со кабел некој scart to rf? Постојат ли такви кабли?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.808
5.518
Не постои скарт то рф кабел. Барем не прост и ефтин. Посто треба од компонент видео сигналот да се модулира за да иде преку рф кабел у антена на ТВ.

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
Остај друго, има Macrovision заштита па ако приклучиш и обично видео преку скартот, ништо не се гледа или снима...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.808
5.518
Остај друго, има Macrovision заштита па ако приклучиш и обично видео преку скартот, ништо не се гледа или снима...

А телевизорот разбира Мацровисион а ? :)) Јас имам кај сестрами приклуцено преку видео (моментално) и без проблем снима.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.808
5.518
Можно е зошто да не е...
Го имаш во Логинг во беверли
http://www.logingelectronics.com.mk/products/product.aspx?id=58699

како што и реков, не постои проста верзија како он што бараше. мора со модулатор да се оди. Е сега колку кошта стварчицата и дали ке му се исплати незнам.

JosifD

read-only
17 септември 2008
6
0
Можно е зошто да не е...
Го имаш во Логинг во беверли
http://www.logingelectronics.com.mk/products/product.aspx?id=58699

Баш вакво нешто барав. Ќе одам ќе прашам, ако е скапо ќе одам преку видео рекордер ако не ќе земам едно вакво. Може и од интернет да го порачам.
Фала Сале.

Инаку јасно ми е дека неможе да постои обичен скарт то рф кабел, затоа и прашав овде за ваши искуства. Не знаев како се вика тој уред што го постна СалеСК па затоа можеби сум прв што бара скарт то рф :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
А телевизорот разбира Мацровисион а ? :)) Јас имам кај сестрами приклуцено преку видео (моментално) и без проблем снима.

Лани еден пријател ми носеше два различни двд-рекордери и на двата одбиваше да снима. Кои канали? Тогаш им се бунев на MaxTV и нешто се збореше дека можеби ќе го исклучат Макровижнот за домашните канали...

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно