Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722
25 ноември 2014
1.536
1.967
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Од апов на Али Експрес скриншотој од нарачката колку е платена и кој е tracking number или треба нешто и од банкарската сметка за трансакцијата?
треба и од трансакцијата

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Од апов на Али Експрес скриншотој од нарачката колку е платена и кој е tracking number или треба нешто и од банкарската сметка за трансакцијата?
И не мораш скриншот од банкарска сметка/транскација. Јас многу пати сум поминал само со скриншот од алиекспрес order list колку е порачано и што е порачано со тракинг бројот и слични лични податоци. Кога пишува на македонски пошти недостасува фактура, тогаш тоа значи дека секогаш треба да испратиш на таа имејл адреса што си порачал и колку кошта за да ти царинат според ценовникот.

denko55

hello world
8 ноември 2025
57
57
Знаете што е трагикомично во целава ситуација. Два месеци стојат илјадници пратки на царина и ниту еден медиум не објави ништо. Сите пишувате овде, малкумина се обративме до медиуми/надлежни институции. Резултатот е ова, апсолутна тишина, нема никаков притисок да се одмрзне застојот.

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Кој надлежен ќе направи притисок и го засега сета оваа ситуација? Сите тие се „партиски“ војници, иако на шалтер не велат јас сум за оваа или онаа. Пред шалтер коментираат за туѓо а не за свое. Не само таму секаде е тоа присатно. Што им е работа на тие институции и медиуми да направат истражување и контроли зарем не? Сакавте сите електронски така и го добивте тоа. Па сега одете во вц и електронски пуштете вода. Има(в)ме електронски здравствени картички ги применуваме ли ? Јас погоре нешто напоменав никој немаше коментар(реплика) не треба сите во ист кош да не ставаат. На некој ќе му наплатат на друг ќе му прогледаат низ прсти(самите членови тоа го потврдија во горни постови) Но со години е така кај нас. Никој не чини а пак ги бираат. Но и ако носам нечија облека не значи дека сум симпатизер самите ја намет нале, мое право е дали ќе ја носам, подарам.

Последна промена:

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Дали некој има искуство со одење директно во пошта, поточно во царина кај нас? Некаде прочитав дека наводно некои луѓе успеале така лично да си ги подигнат пратките.

Имам пратка што е пристигната кај нас на 20 јануари. Денес кога го проверувам статусот, на страната на Пошта воопшто не ми покажува никакви информации.

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Дали некој има искуство со одење директно во пошта, поточно во царина кај нас? Некаде прочитав дека наводно некои луѓе успеале така лично да си ги подигнат пратките.

Имам пратка што е пристигната кај нас на 20 јануари. Денес кога го проверувам статусот, на страната на Пошта воопшто не ми покажува никакви информации.
Тоа што не ја покажува пратката на пошта тракинг страната зачести периодов и мислам дека или нешто ажурираат од нивна страна или пак некој од серверите им е изгасен и сл. Како и да е проверувај од време на време ќе се појави статусот пак.
Претежно приметив се случува наутро да не е активно.

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10

Пред две недели бев ми рекоа не е процесирана у вреќа е. Пред недела дена инфо добив биле двајца у царинска не можеле да постигнат над 20к пратки имало. Што ќе биде оваа недела? (имам пратка од 23ти декември заглавено)

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Пред две недели бев ми рекоа не е процесирана у вреќа е. Пред недела дена инфо добив биле двајца у царинска не можеле да постигнат над 20к пратки имало. Што ќе биде оваа недела? (имам пратка од 23ти декември заглавено)
Мислам дека на тоа не може да ти одговори ни Борис Јасновидец, ни Иван Исцелител
Претешко е тоа прашање
Можеби само министерот што пред некој ден ја напраи резил ЕУ за превозниците...
Мислењето е автоматски споено:

Види, ако немаш друга работа, и сакаш да отепаш време за ништо, оди им
Или закани им се...
Може дури и да се загрижат...

Се шегувам
Не се заморувај многу, чекај. Ако дојде дојде. Не можеш ништо да направиш
Башка, ние чекаме од Декември со истиот статус трпеливо, почитувај малку ред, не веднаш преку ред...
Трпение - спасение

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Башка, ние чекаме од Декември со истиот статус трпеливо, почитувај малку ред, не веднаш преку ред...
Трпение - спасение
Па искрено, и не гледам ред во ситуацијава за да биде почитуван :)
Ама да, не верувам дека нешто може да се направи од наша страна поврзано со ова

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20
Za vakvi problemi do sega so pratkive ne se sekavam ,bruka nevidena , i prethodnite godini imase pratki ama od pocetokot na ovaa godina katastrofa ,( ne ja obvinuvam carina ) ama sakaat nesto da sprovedat sto e prakticno nevozno , treba sto poskoro da gi oslobodat ovie pratki podobro za site a od narednite da se dogovaraat so golemite lanci za trgovija a ne nas kako pedinci da ni se vrsi TEROR !!!

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Za vakvi problemi do sega so pratkive ne se sekavam ,bruka nevidena , i prethodnite godini imase pratki ama od pocetokot na ovaa godina katastrofa ,( ne ja obvinuvam carina ) ama sakaat nesto da sprovedat sto e prakticno nevozno , treba sto poskoro da gi oslobodat ovie pratki podobro za site a od narednite da se dogovaraat so golemite lanci za trgovija a ne nas kako pedinci da ni se vrsi TEROR !!!
Тогаш си веројатно млад паталец
Ова се случуваше редовно на периоди во минатите години кога имаше месеци кои беа чисти хаварии и пратките лежеа со месеци неотворени, исто како сега...
Така да не е сефте
И да, не ја обвинувај царина и пошта
Јас сум виновникот....

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20
Тогаш си веројатно млад паталец
Ова се случуваше редовно на периоди во минатите години кога имаше месеци кои беа чисти хаварии и пратките лежеа со месеци неотворени, исто како сега...
Така да не е сефте
И да, не ја обвинувај царина и пошта
Јас сум виновникот....
Ne nesum mlad voopsto od ovoj tip zastoj nikogas , RR12346778HU oda preku ecsc-logistics i stigaa brzo a ovojpat ecsc ja blokira isporakata aliexpress ne gi vraka parite , im pustiv email na ecsc eve go odgovorot

Thank you for your inquiry. You have reported this parcel number: RR123456789HU

Due to recent changes in North Macedonian customs regulations, the shipment has not yet been forwarded to the destination country. Discussions are currently taking place between the sender and the local delivery company. We kindly ask for your patience while a final decision is being reached.

Thank you for your understanding and patience!
Best Regards
ECSC Customer Service Department

I ovie kargo prevoznici gi blokiraa od ovie predizvikani problemi od nasa strana.
Pratkata e od 2 decembar a od 31 zaglavi kaj ecsc

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Ne nesum mlad voopsto od ovoj tip zastoj nikogas , RR12346778HU oda preku ecsc-logistics i stigaa brzo a ovojpat ecsc ja blokira isporakata aliexpress ne gi vraka parite , im pustiv email na ecsc eve go odgovorot

Due to recent changes in North Macedonian customs regulations, the shipment has not yet been forwarded to the destination country. Discussions are currently taking place between the sender and the local delivery company. We kindly ask for your patience while a final decision is being reached.

Best Regards

I ovie kargo prevoznici gi blokiraa od ovie predizvikani problemi od nasa strana.
Не си единствен. Во иста ситуација сме сите со тие броеви на следење RR*****HU преку Унгарска пошта. Моите пратки беа порачани од 24 ноември+-.
Ниту една не стигна, а и не верувам дека ќе стигнат. Мене ми ги вратија парите. Виа Пост што ги носеше тие пратки повеќе не го работи тоа со АлиЕкспрес и не е активна, сега новите се со MK******R број на следење и одат најчесто преку ЕЛС со откуп трошоци за царина.

Никогаш вака не е била да доцнат по 80-90 дена поради царина и воопшто да не стигнат, и порано лани имаше исти проблем се чекаше по 60-70 дена зошто Македонски Пошти не беа способни да ги достават сите навремено. Се префрлија со достава на приватните пошти Виа Поста/ЕЛС...Мислевме дека ќе биде подобро...Но ете полошо стана.

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20
Не си единствен. Во иста ситуација сме сите со тие броеви на следење RR*****HU преку Унгарска пошта. Моите пратки беа порачани од 24 ноември+-.
Ниту една не стигна, а и не верувам дека ќе стигнат. Мене ми ги вратија парите. Виа Пост што ги носеше тие пратки повеќе не го работи тоа со АлиЕкспрес и не е активна, сега новите се со MK******R број на следење и одат најчесто преку ЕЛС со откуп трошоци за царина.

Никогаш вака не е била да доцнат по 80-90 дена поради царина и воопшто да не стигнат, и порано лани имаше исти проблем се чекаше по 60-70 дена зошто Македонски Пошти не беа способни да ги достават сите навремено. Се префрлија со достава на приватните пошти Виа Поста/ЕЛС...Мислевме дека ќе биде подобро...Но ете полошо стана.
Dobro sto si uspeal da refundiras mene ne mi gi vratija mi baraa dokazi , a kakvi dokazi da um pustam osven slika koga e prateno i deka e zaglaveno, i na kraj nema povtat ne se dovolni dokazite , a na mnogu pratki ne mi ni dava moznost za refundacija pisuva vo tranzit a datumite se isteceni , bez nasa vina stetata ke bide na nas , bruka nevidena sme od drzava . Neznam koj saka da zivee vo vakvo neuredno opsrestvo od beter pobeter , koga ke se nadevas deka ke bide podobro togas tripati e poloso .Nemozam da razberam da sme tolku neorganizirani , A i sledenjeto na pratki od posta sigurno namerno go islucile da ne im dosagaat , sluzbeni telefoni sve iskkuceni kade ziveeme

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97

Best Regards

Штом не ја знаеш епопејата пред RR***HU, ич да не трошиме маабет. Какви истории имаше минативе 10-тина години....
И тие Кинезите имаат нерви ко слонови, штом не не избришаа засекогаш. Какви лајнарии имаше со нашата мила мк царина и пошта.....
До 6-7 месеци се чекаа испораки. Кога ќе дојде веќе си заборавил, си мислиш за друг било
Тешка голгота...
Мемоари може на оваа тема да се пишуваат, во томови...

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20
Штом не ја знаеш епопејата пред RR***HU, ич да не трошиме маабет. Какви истории имаше минативе 10-тина години....
И тие Кинезите имаат нерви ко слонови, штом не не избришаа засекогаш. Какви лајнарии имаше со нашата мила мк царина и пошта.....
До 6-7 месеци се чекаа испораки. Кога ќе дојде веќе си заборавил, си мислиш за друг било
Тешка голгота...
Мемоари може на оваа тема да се пишуваат, во томови...
Ti imas svoe iskustvo jas moe , mozebi positni raboti naracuvam pa RR pocnaa da prakaat otkoga pocnaa da gi spojuvaat poveke poracki vo edno, porano ne bese takov slucaj i na RR pratki ne se sekavam , imam dosta pratki ama vo mojot slucaj nikogas ama nikogas nemam vakov masoven slucaj so kompletna blokada .99% pratkite doadjale i na tracking imalo dvizenje na odredwno vreme .A kako sto odgovorija i od ecsc celata ovaa zbrka e poradi noviot zakon DDV na sekoja pratka

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Ti imas svoe iskustvo jas moe , mozebi positni raboti naracuvam pa RR pocnaa da prakaat otkoga pocnaa da gi spojuvaat poveke poracki vo edno, porano ne bese takov slucaj i na RR pratki ne se sekavam , imam dosta pratki ama vo mojot slucaj nikogas ama nikogas nemam vakov masoven slucaj so kompletna blokada .99% pratkite doadjale i na tracking imalo dvizenje na odredwno vreme .A kako sto odgovorija i od ecsc celata ovaa zbrka e poradi noviot zakon DDV na sekoja pratka
Абе кое ДДВ...
Вакви хаварии со нашите државни органи имаше редовно, се повторуваа. Ти кажав, и до 6-7 месеци “доцнеле“ пратки, всушност лежеа во вреќи под железничка. Сум одел таму повеќе пати.
Единствено решение за нашите маки е бришење на мк пошта од процесот. Ако не веруваш, испрати си пратка сам на себе по пошта и пиши ни за колку месеци ќе ти се врати назад
Нема да лажам, немам друга работа

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
еве ви пример за фактури од јп пратено од 25,10,25 стигнато деновиве :) сајтот за проверка на статус на пратки не им работи.

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20
Абе кое ДДВ...
Вакви хаварии со нашите државни органи имаше редовно, се повторуваа. Ти кажав, и до 6-7 месеци “доцнеле“ пратки, всушност лежеа во вреќи под железничка. Сум одел таму повеќе пати.
Единствено решение за нашите маки е бришење на мк пошта од процесот. Ако не веруваш, испрати си пратка сам на себе по пошта и пиши ни за колку месеци ќе ти се врати назад
Нема да лажам, немам друга работа
Jas ne zboram pausalno ti kazav email sto dobiv od ecsc , tie voopsto ne gi prosledile pratkite prema mk i napisaa od koj pricini .ili tie lazat ?
Мислењето е автоматски споено:

еве ви пример за фактури од јп пратено од 25,10,25 стигнато деновиве :) сајтот за проверка на статус на пратки не им работи.
Ti ja zel komsijata pa mu tekna sega ti ja ostavil

Последна промена:

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Тоа што не им работи тракингот почнав да сумњам дека можеби намерно го гаснат за да не ги пратат пратките до кај се и да не им досадуват поради застојот.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Јас не памтам, ама нинџата запомнил, еве како било не така одамна „Last refreshed: 1 year ago“.

Атачменти

• pratki 1.png
    pratki 1.png
    47,9 KB · Прегледи: 44
  • pratki 2.png
    pratki 2.png
    17,6 KB · Прегледи: 44

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв