Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Која игра ја плешаш во моментов?

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.104
Скопје
2% од луѓето дали сакаат да бидат у некој Сајбергеј град од дистопијата. Но секој сака да јава коњ мирно низ полјаните и да се релаксира низ совршена приказна и еден куп странци кои ја прават играта жива и реална.
Не ја читав целата дискусија, јас ги имам двете, РДР2 по третпат ја играм, Сајберпанк саат време играв и изгасив. Не дека е лоша играта, плус јас не сум некој гејмер, ама некако РДР2 дефинитивно е многу опуштена игра.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
539
Битола
Не ми се верува дека си го сретнал Joe Rubino и дека рекол breed , и да си го сретнал не е у опште релевантно нишо од тоа со муабетот.
То шo тебе не ти се верва, нималку го менва фактот. Да се знајме лично, и имав дискусија баш околу детали и девелопмент од РДР 2. Moving on...
Back on topic:
Каде реков дека се лошо студио?
Само потенцирам дека тоа им е цела фора на R* и Take 2 , најопипливи и најбезбедни игри со најширок release time т.е. скоро 0 ризик атер за max профит.
И ќе се тегавиме 30 години измеѓу console и pc release и 150 пати ќе ја издадеме СКРОЗ истата игра пошо hive mind-от ќе ја купи.

ЕА се со тотално друга стратегија од R* , на некој шо ништо не знае за видео игри не им е битно дали во новата FIFA ќе биде поарна од ланската.
Патем EA во последните 10 години имаат превземено МНОГУ повише ризици него R*, за сметка на тоа и имаат избацено доста квалитетни игри и покрај цел slop.
Прочитај убаво шо напишав, Crytek ги спомнав само како пример за western игра...

Патем за разлика од R* шо се поише рака на Take2, дечките од Crytek се стварно момци со пасија, игрите нивни се само showcase на engine-от и ништо поише.
Не ни пробуваа никад да се тркаат со R*, сакаа да го направат Cryengine да биди тоа шо UE5 e сега ал јбг многу амбициозни беа.
Имаат 3 Crysis игри(сите беа технолошки ѕверови), Far Cry IP-то беше нивно, Hunt Showdown си е жива и здрава скоро 10 години, KCD 1 и 2 работи на CryEngine.
Ич да не им се секираш.
Нема никогаш да тврдам дека R* не се разработена машина и дека не произведуваат квалитет...Само дека игрите нивни ми се досадни, некреативни и overhyped од толпата на луѓе шо немаат играно баш многу игри.
Мора да разбериш дека за да се извади добра, силна игра е потребно време и многу девелопмент, си ги видел Valve да вадат игра на 2-3 години, или незнам Remedy so AW 2, секој masterpiece му треба време, труд и многу буџет и креативна работа за да се напрај, баш и затоа потенцирав, match made in heaven, ти мојш до утре да плукаш најбезбедно итн, то немој да е подалеку од висината кај Rockstar, и мене ми пречи тоа шо не одат со ново IP, али бизнис strategy end of day, кога сме кај безбездно то можиш на Sony со Спидерман 2 да му го доделиш, со оглед на тоа шо напраја 2-ка од игра, со буквално 20% додаено од кецот, и тоа ти го продаваат како продукт после, а можеа да ја извадат после 3 години одсеа за новата конзола и да биди leaps and bounds од кецот, чисто споредба кога ќе излези GTA VI наспрема GTA V, да core systems ќе бидат таму, ама надградени до максимум и плус тон нови ствари.
Дечките од Crytek беа топ до моментот на Crysis 3, после тој момент не е истото студио, многу луѓе им се заминати и се во криза, јас искрено се надевам дека ќе ја извадат Crysis 4 и пак ќе се постави Can It Run Crysis ? ама со оглед во каков deep shit e gaming-ot дур не видам не вервам.

Ако ЕА брат ако ти се компанија шо презема ризици и е успешна, незнам шо да ти кажам поќе, не постојат поголеми душмани на гејм world од нив, сеа ги купија можда ќе се смени нешто ама EA од времето со ЕА денес, се како Титаник ко беше горе vs дното на океано.

"Само дека игрите нивни ми се досадни, некреативни и overhyped од толпата на луѓе шо немаат играно баш многу игри."
Секоја поголема игра паѓа во моментот на толпата и overhyped, али РДР 2 е исклучокот, и иам играно еден тон игри, играм од времето на Half Life 1, така да argument is invalid.

"Before the Rain" budget: $1,900,000 (estimated)
"Avengers Endgame" budget: 356 million USD
Ма какви сакаш генији имај, и на Rockstar ако им дадеш смешен буџет нема да направат RDR3 да биди подобра од двојката.

Сите тие беспотребни детали и шминки бараат пари и време, не е некоа уникатна иновативна механика и на тоа пробував да алудирам кога ти спомнав за буџети ама тебе ти прелетало над глава.
Јас ти го посочив примерот дека и да немаш многу пари, ама имаш талент и правилна визија ќе создајш убав продукт.
Зошо се запна на коњот? Спомни нешто за 3те пасуси шо ги зборев за колку е бош механиката, или коа немаш контра аргумент игнорираш само?

Иначе баш не сум ич сам у тоа мислење, еве:
View: https://www.youtube.com/watch?v=MvJPKOLDSos

NakeyJakey (2mil Subs), 416к лајкови и цел comment section со 35к коментари од луѓе шо имаат барем 2 грама мозок.
Така да седни малце научи нешто.

Погледнете го атачментот 155234
Не знам и јас брате, не знам како не гледаш.

Не е нешо понова Cyberpunk искрено, Witcher 3 и RDR2 се од иста конзолашка генерација (3 год се разлика).
Сите 3 игри имаат одлична графика, али RDR2 е едината со расипано TAA.
Па ти спомна дека само коњот јавањето било топ, другото не чинело, ќе треба цел thread да отворат ти реков ако почнам да пишам, и џабе ќе е оти пак нема да сватиш. Оф леле, сакаш да ми кажиш дека некој кловн ќе ми го смени мислењето за играта и ќе речам море стварно срање е ова, јас абер неам, џабе играм, кога незнам за gameplay mechanics, неам време цело да го глеам, пробав некако да сублимирам некаде и баш го фатив моментот за шо не му чинело, демек истата игра ја продавале само revamped engine и пак е негов синдром, буквално бара нешто од играта која не е то, оти му рекла Mission Failed кога пробал да напрај нешто друго од зацртаното во linear mission. Незнам на шо дрога е, али ако сакаш брат 10 approaches да завршиш мисија има игра и за то и тоа како добра, Deus Ex: Human Revolution, уште пред 15 години е излезена и буквално го имаат тој моментум разработен до перфекција. Нејсе, не се слагам ни со него, ни со тебе, moving on...

Кога сме кај имала "лоша графика на 1080" или тие небулозите, еве ти аттачирав мој screenshots неколку (иам околу 290 од photo mode). Значи тие глупостите со луѓе шо сакат да му работи на греој GPU's и да вади незнам шо со никакви детали пуштени, не ми се коментира. Ако збораме за broken games, последните години ги иаме еден тон за PC во alpha state шо ги вадат, па ги фиксаат со години, оваа ain't one of them.
Нее ти не си го слушал маркетингот, неможеш ни да специфицираш шо е тоа шо фали во играта и како сега е драстично сменета.

Имаше една конкретна реклама шо беше така претерано оптимистична, нешо у стилот као NEXT GEN OPEN WORLD RPG...
Али грото од маркетингот беше направен на RedStreams, кај шо збореа најчесто девелоперите.
Таму точно и концизно кажаа шо ќе има и никој шо ги гледаше тиа не беше под делузија.

Лажниот хајп го створија дискусиите и хипотезите, медиумите шо шпекулираа и шо јадеа гомна многу често итд.
Во мојта глава најголемиот кривец се маркетинг тимот на CDPR бидејќи им ја рекламираа играта на конзолашите шо сакаа GTA6 за PS4.
Брат значи сите бевме живи знајме за hype-от, проблемот е шо самиот еве го кажваш CDPR се качија на тој вагонот, незнам како поинаку да сватиш. Кога таја игра излезе доби основан хејт од тоа дека беше најавена како fourth coming of Christ, а беше само another game и broken game за добар дел од луѓето, и да ГОЛЕМ дел од работите кој шо беа дали ветени или нафурани од маркетинг, на кој тие исто така беа ќе има ова и ова, ги немаше. Толку.
Докторе, пред да поставуваш дијагноза види ги прво симптомите... Каде реков дека ми е најдобра?
Пак ќе повторам, прочитај убаво шо пишував.

Патем цела дискусија почна пошо си досаден фанбој, човекот си кажа дека Cyberpunk му е 10/10 и ти неможеше да издржеш секунда без да ја споредиш со RDR2.

И за крај само ќе речам дека дечкото погоре убаво кажа:
RDR2 и Cyberpunk неможат да се споредуваат бидејќи едното е видео игра а другото е movie wannabe
хахахахах ко прво не сум фанбој на Rockstar, GTA пример не е my cup of tea, шо во ниеден случај не ја прај лоша игра, то можи само лично мене да не ме бендисват делој итн. али објективно знајме шо има напраено и знајме шо ќе напрај GTA VI. RDR 2 дали тебе ти се бендисва или не, e masterpiece, јас чисто му алудирав дека ако сакаш да видиш игра шо скејлира повисоко од Cyberpunk според мене пробај ја RDR 2. Во ниту еден момент неможиме да ги споредваме, затоа шо се сосема различен жанр и скроз друга поента имаат едната и другата. Ништо не споредив, само му кажав дека неможи игра шо излезе half broken и со приказна ни приближно до онаа на РДР 2, да има подобар квалитет overall.
Имаше awards season, потсети ме шо зеде Cyberpunk ???
RDR2 и Cyberpunk неможат да се споредуваат бидејќи едното е видео игра а другото е movie wannabe.
Двете се видео игри, од кој едната е masterpiece од старт, а другата се посра, па ја допраја отпосле.

We agree to disagree. Cheers !

Атачменти

• 213.jpg
    213.jpg
    332,2 KB · Прегледи: 19
  • 226.jpg
    226.jpg
    183,7 KB · Прегледи: 17
  • 245.jpg
    245.jpg
    211,6 KB · Прегледи: 20
  • 131.jpg
    131.jpg
    317,4 KB · Прегледи: 20
  • 133.jpg
    133.jpg
    299,9 KB · Прегледи: 23
  • 27.jpg
    27.jpg
    354 KB · Прегледи: 22

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
136
190
То шo тебе не ти се верва, нималку го менва фактот. Да се знајме лично, и имав дискусија баш околу детали и девелопмент од РДР 2. Moving on...

Мора да разбериш дека за да се извади добра, силна игра е потребно време и многу девелопмент, си ги видел Valve да вадат игра на 2-3 години, или незнам Remedy so AW 2, секој masterpiece му треба време, труд и многу буџет и креативна работа за да се напрај, баш и затоа потенцирав, match made in heaven, ти мојш до утре да плукаш најбезбедно итн, то немој да е подалеку од висината кај Rockstar, и мене ми пречи тоа шо не одат со ново IP, али бизнис strategy end of day, кога сме кај безбездно то можиш на Sony со Спидерман 2 да му го доделиш, со оглед на тоа шо напраја 2-ка од игра, со буквално 20% додаено од кецот, и тоа ти го продаваат како продукт после, а можеа да ја извадат после 3 години одсеа за новата конзола и да биди leaps and bounds од кецот, чисто споредба кога ќе излези GTA VI наспрема GTA V, да core systems ќе бидат таму, ама надградени до максимум и плус тон нови ствари.
Дечките од Crytek беа топ до моментот на Crysis 3, после тој момент не е истото студио, многу луѓе им се заминати и се во криза, јас искрено се надевам дека ќе ја извадат Crysis 4 и пак ќе се постави Can It Run Crysis ? ама со оглед во каков deep shit e gaming-ot дур не видам не вервам.

Ако ЕА брат ако ти се компанија шо презема ризици и е успешна, незнам шо да ти кажам поќе, не постојат поголеми душмани на гејм world од нив, сеа ги купија можда ќе се смени нешто ама EA од времето со ЕА денес, се како Титаник ко беше горе vs дното на океано.

"Само дека игрите нивни ми се досадни, некреативни и overhyped од толпата на луѓе шо немаат играно баш многу игри."
Секоја поголема игра паѓа во моментот на толпата и overhyped, али РДР 2 е исклучокот, и иам играно еден тон игри, играм од времето на Half Life 1, така да argument is invalid.

Јас ти го посочив примерот дека и да немаш многу пари, ама имаш талент и правилна визија ќе создајш убав продукт.

Па ти спомна дека само коњот јавањето било топ, другото не чинело, ќе треба цел thread да отворат ти реков ако почнам да пишам, и џабе ќе е оти пак нема да сватиш. Оф леле, сакаш да ми кажиш дека некој кловн ќе ми го смени мислењето за играта и ќе речам море стварно срање е ова, јас абер неам, џабе играм, кога незнам за gameplay mechanics, неам време цело да го глеам, пробав некако да сублимирам некаде и баш го фатив моментот за шо не му чинело, демек истата игра ја продавале само revamped engine и пак е негов синдром, буквално бара нешто од играта која не е то, оти му рекла Mission Failed кога пробал да напрај нешто друго од зацртаното во linear mission. Незнам на шо дрога е, али ако сакаш брат 10 approaches да завршиш мисија има игра и за то и тоа како добра, Deus Ex: Human Revolution, уште пред 15 години е излезена и буквално го имаат тој моментум разработен до перфекција. Нејсе, не се слагам ни со него, ни со тебе, moving on...

Кога сме кај имала "лоша графика на 1080" или тие небулозите, еве ти аттачирав мој screenshots неколку (иам околу 290 од photo mode). Значи тие глупостите со луѓе шо сакат да му работи на греој GPU's и да вади незнам шо со никакви детали пуштени, не ми се коментира. Ако збораме за broken games, последните години ги иаме еден тон за PC во alpha state шо ги вадат, па ги фиксаат со години, оваа ain't one of them.

Брат значи сите бевме живи знајме за hype-от, проблемот е шо самиот еве го кажваш CDPR се качија на тој вагонот, незнам како поинаку да сватиш. Кога таја игра излезе доби основан хејт од тоа дека беше најавена како fourth coming of Christ, а беше само another game и broken game за добар дел од луѓето, и да ГОЛЕМ дел од работите кој шо беа дали ветени или нафурани од маркетинг, на кој тие исто така беа ќе има ова и ова, ги немаше. Толку.

хахахахах ко прво не сум фанбој на Rockstar, GTA пример не е my cup of tea, шо во ниеден случај не ја прај лоша игра, то можи само лично мене да не ме бендисват делој итн. али објективно знајме шо има напраено и знајме шо ќе напрај GTA VI. RDR 2 дали тебе ти се бендисва или не, e masterpiece, јас чисто му алудирав дека ако сакаш да видиш игра шо скејлира повисоко од Cyberpunk според мене пробај ја RDR 2. Во ниту еден момент неможиме да ги споредваме, затоа шо се сосема различен жанр и скроз друга поента имаат едната и другата. Ништо не споредив, само му кажав дека неможи игра шо излезе half broken и со приказна ни приближно до онаа на РДР 2, да има подобар квалитет overall.
Имаше awards season, потсети ме шо зеде Cyberpunk ???
RDR2 и Cyberpunk неможат да се споредуваат бидејќи едното е видео игра а другото е movie wannabe.
Двете се видео игри, од кој едната е masterpiece од старт, а другата се посра, па ја допраја отпосле.

Уште си заглавен на level 1 размислување, не планирам да те школувам дополнително .
Ако неможеш да побиеш контра аргумент тоа не значи дека спротивната страна има синдром, пропуста се наоѓа во твојата суета и незнаење .

Вака за крај ќе ја повторам најмудрата мисла уште еднаш:

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
539
Битола
Уште си заглавен на level 1 размислување, не планирам да те школувам дополнително .
Ако неможеш да побиеш контра аргумент тоа не значи дека спротивната страна има синдром, пропуста се наоѓа во твојата суета и незнаење .

Вака за крај ќе ја повторам најмудрата мисла уште еднаш:
Добро, јас сум заостанат, ти најпаметен си, my padawan. Мислам дека здраво доби контра аргументи на куп од работите шо ги напиша, да ги опфатам 100% се рабира дека неможам, синдромот е во тоа шо имаш еднострано гледање и неприфаќање на реалноста за пропустите кај Cyberpunk 2077 и зошто објективно неможи да биди 10/10 игра. Али пак ќе ти речам твое право си е онака како шо си ги доживеал такво и мислење да имаш за двете. Последната реченица:

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
136
190
синдромот е во тоа шо имаш еднострано гледање и неприфаќање на реалноста за пропустите кај Cyberpunk 2077 и зошто објективно неможи да биди 10/10 игра.
Океј тоа е наводно мојот синдром, а шо е синдромот на NakeyJakey тогаш докторе?
Пошо он збореше за зошо RDR2 неможи да биди 10/10 игра, објективно гледано.

Капираш ли или треба до јаболки и круши да дојдеме?
Ти си заглавен во синдромот кој шо го препишуваш на другите.

Никаде не реков дека Cyberpunk е 10/10 игра,само дека наративот шо го водат луѓето кои не се ни фанови е глупав и невистинит.
Сите тиа ствари шо ги додадија подоцна се само фасади, темелите на играта се истите и се одлични уште од ден 1 (барем на PC).

Си кажав дури и шо ми смета у играта, не е перфектна, истиот третман го доби и RDR2.
Ти овде неможеш ни една објективна критика да удриш на RDR2, ја браниш ирационално ѓомти дете ти е.

Аргументите за 90% од стварите ти се буквално circlejerk, ти зборам за TAA блур ти ми праќаш одбрани фиксни скриншоти
(btw сликата шо ти ја пратив јас ја сликнав сабајлето на 1080p ултра сетинзи со 3080ка, ако ја движиш камерата пребрзо се случува тоа)

Затоа и викам дека си уште заглавен на level 1, коа ќе подпорасниш малце интелектуално може да се вратиме на дискусијата (која шо не ни требаше да се води, нема ни шо да се споредуваат двете).
До тогаш секое добро и биди поздравен.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.301
2.721

Никаде не реков дека Cyberpunk е 10/10 игра,само дека наративот шо го водат луѓето кои не се ни фанови е глупав и невистинит.
Сите тиа ствари шо ги додадија подоцна се само фасади, темелите на играта се истите и се одлични уште од ден 1 (барем на PC).

Си кажав дури и шо ми смета у играта, не е перфектна, истиот третман го доби и RDR2.
Ти овде неможеш ни една објективна критика да удриш на RDR2, ја браниш ирационално ѓомти дете ти е.

Аргументите за 90% од стварите ти се буквално circlejerk, ти зборам за TAA блур ти ми праќаш одбрани фиксни скриншоти
(btw сликата шо ти ја пратив јас ја сликнав сабајлето на 1080p ултра сетинзи со 3080ка, ако ја движиш камерата пребрзо се случува тоа)

Затоа и викам дека си уште заглавен на level 1, коа ќе подпорасниш малце интелектуално може да се вратиме на дискусијата (која шо не ни требаше да се води, нема ни шо да се споредуваат двете).

друже, RDR2 ги има сите checkboxes, тоа Сајберпанкот само реј трејсинг. Иначе со блурот многу лесно се менува да се изостри сликата. Сум го направил тоа.
Иако е 2018та играта е пред своето време. И ден денешен ги шие сите игрици на пазаров.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
539
Битола

Двата страдате од истиот мислам, само секој со бубачките во глата за тоа шо гледа и шо очекува од играта, ја гледате RDR 2 како нешто шо не е, објективно.

Не рече никаде дека е, ама јас му реплицирав на чоек шо рече дека е 10/10 and change my mind, па тогаш му ја предложив РДР 2, и ти овде се уфрли во дискусијата, бранејќи ја таја теза. Али ај настрана тој сегмент, наративот ти пречи шо самите глупаци од CDPR го APPROVE-наја уште пред release. Ова е тој дел шо незнам како не ти влегва во глата, неможи тебе community да ти ја уништи играта, ако играта е СЕ шо имаш ветено.
Cyberpunk не беше то, end of story.

Сакаш критка од мене за РДР 2, slow start, на почеток бев hooked, ама требаше време да се навикнам на светот, на тоа дека треба да тргнам со коњот некаде, ама да не заборам храна да иам, да не при-умри по пат итн. ајде да речам делот на екстремен реализам, некаде ми пречеше, али пак не до мера да не уживам во неа. Можам neet peak да наоѓам работи, ситни глупости, али тие ќе се 2% од целио experience.
Аргументите ми се комплетни и на место, ми даваш некакви глупости шо чоек треба да се искрши за да ги воочи, не сум ја пуштил РДР 2 години, али биди сигурен ќе ја свртам пак некој ден на 3080-ката or later, баш ќе видам шо мачи на 1080.
Ти си заглавен братче не јас, дискусија и различен поглед на нешта не е криминал, тука глеам колку си развиен интелект. Поздрав и до тебе се најубо и happy gaming.

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
136
190
друже, RDR2 ги има сите checkboxes, тоа Сајберпанкот само реј трејсинг. Иначе со блурот многу лесно се менува да се изостри сликата. Сум го направил тоа.
Иако е 2018та играта е пред своето време. И ден денешен ги шие сите игрици на пазаров.
ТАА проблемот се решава само со појака графичка, ако имаш нешо налик на 580ка си заглавен.
Мислењето е автоматски споено:

Ти си заглавен братче не јас
Прочитај а цела наша дискусија од почеток до крај и види се самиот како зборуваш у круг константно.

Не рече никаде дека е, ама јас му реплицирав на чоек шо рече дека е 10/10 and change my mind, па тогаш му ја предложив РДР 2, и ти овде се уфрли во дискусијата, бранејќи ја таја теза. А
Се шо реков е дека нема поента да се споредуваат игрите.
Ти рече дека не ги споредуваш и после почна да ги споредуваш и од тогаш натаму зборуваш у круг само.

Уствари не ги ни споредуваш, ја величиш RDR2 ѓомти нема маана а cyberpunk никад немало да биди на тоа ниво оти сите викале дека е лоша на PS4 и пошо не освоила награда на game awards.

И дека рокстар биле најдоброто студио пошо наводно си запознал ликче шо работи таму и ти рекол дека девелоперите се пареле за да прават игри со најдобри детали :ROFLMAO:

Ај доста а труеме темата, оди јавај си го коњот и биди поздравен.

Последна промена:

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
539
Битола
Се шо реков е дека нема поента да се споредуваат игрите.
Ти рече дека не ги споредуваш и после почна да ги споредуваш и од тогаш натаму зборуваш у круг само.

Уствари не ги ни споредуваш, ја величиш RDR2 ѓомти нема маана а cyberpunk никад немало да биди на тоа ниво оти сите викале дека е лоша на PS4 и пошо не освоила награда на game awards.

И дека рокстар биле најдоброто студио пошо наводно си запознал ликче шо работи таму и ти рекол дека девелоперите се пареле за да прават игри со најдобри детали :ROFLMAO:

Ај доста а труеме темата, оди јавај си го коњот и биди поздравен.
Офф мори мајко зини земјо голтни го, значи незнам кој не чита шо пишам, ама очигледно тоа не сум јас, Cyberpunk 2077 кога излезе беше лоша насекаде, не само на PS4 или Xbox итн.
Rockstar сакал ТИ или НЕ, се едни од најдобрите студиа, и не е то ради делот шо те влажни дека сум запознал ликче, btw еден од најјаките луѓе шо ги знам, кој што ми кажал (live and breathe) длабоко се извинувам за autocorrect, и сега јас припаднав бо овај шо ми кажа, мора ова игра да ја бранам секаде. Drink your cool aid please.

И КОНЕЧНО во едно нешто да се сложиме, залудно труеме, никад нема да се разбериме. Поздрав и до тебе мани Romance низ Cyberpunk.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.796
4.512
Неготино
Дечки, дај бе доста го дрвите и ја уништувате темата.
Океј е, сите со различни вкусови, не може едната да е подобра од другата за некого и тоа е тоа. Вкус си е во прашање, исто ко со музика.
И јас Lion King неам у животот гледано па не одам да го дрвам со приказни зошто и како.

Како ви се пишува реферати за една ебана игра, алал да ви е, мислиш животот зависи од тоа.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.796
4.512
Неготино
Black Ops - Cold war.

Кој и да ја кракнал, му симнувам капа.
Луѓето не се гледаат, им се гледаат само пушките, па ти погоди кај треба да пукаш.
Исто, пола мапа е размачкана, кога - како се чисти.
Жива смеа е играта.
Ова треба да е човек со пушка што се движи наназад.
1762467469987.png

Ова треба да е мапа со голем текст на руски:
1762467501448.png

Едит: Знам дека не е до кракот, и официјалната игра е ваква, ама пресмешно е ова.

FikanA

hello world
3 април 2025
222
274
Средe никаде...
„Скопје 83“ малку. :love:
Им го игравме со другар демото пред неколку месеца, многу добро направено. Сега ради ARC Raiders не сме стигнале до оваа али едвај чекаме да видиме што успеале да скоцкаат дечките до крај

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.598
6.031
Битола
Брача, значи апсолутно СФЕ пробав да ја направам Far Cry 6 да тргни бидејќи само таа не ми е свртена од серијалот. Никако да успеам.

Гледам не гледам ќе треба да ја купам. Ја има за 20 еуро Game of the Year Edition со сите 5 DLC-иња

„Скопје 83“ малку. :love:
Шо е играва батец?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.796
4.512
Неготино
@Rikimaru жити мене, како ја изигра Black ops cold war?
Багната е скроз, кај мене на овој дел е веќе Unplayable. Се е невидливо. Дури и невидлив снајпер држам во последната.

Атачменти

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    7,8 MB · Прегледи: 33
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    7,3 MB · Прегледи: 28
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    6,7 MB · Прегледи: 32
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    8,2 MB · Прегледи: 35

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
539
Битола
Багната е скроз, кај мене на овој дел е веќе Unplayable. Се е невидливо. Дури и невидлив снајпер држам во последната.
Брат дефинитивно имаш нешто проблем со верзијата шо ја играш, ја зедов на Battle.NET уште пред време на discount, немав никакви проблеми, smooth беше се.
Види дали е со latest patch, ама нешто гарант фали.

1762529781678.png

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.796
4.512
Неготино
Брат дефинитивно имаш нешто проблем со верзијата шо ја играш, ја зедов на Battle.NET уште пред време на discount, немав никакви проблеми, smooth беше се.
Види дали е со latest patch, ама нешто гарант фали.
Поднамалив малку графика и тргна до некаде, ја завршив конечно и отиде Shift Delete.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.598
6.031
Битола
Немав проблеми никакви брату. Не знам који курац је ово :S.

goramn

hello world
6 март 2021
155
315
Кочани
Им го игравме со другар демото пред неколку месеца, многу добро направено. Сега ради ARC Raiders не сме стигнале до оваа али едвај чекаме да видиме што успеале да скоцкаат дечките до крај
АРК е игра од друга димензија. Најмалку девет пати подобра од Скопје 83 али оваа е „наша“ па ја негуваме колку шо можеме. Плус има и ко-оп. :)

Шо е играва батец?

Трчаш пукаш. Роуг лајк. Имаш неколку босови кои не се баш лесни ако не си набилдан. Имаш и загатки дур да стигнеш до нив. Не е уникатна али е интересна, мое скромно мислење.

FikanA

hello world
3 април 2025
222
274
Средe никаде...
АРК е игра од друга димензија. Најмалку девет пати подобра од Скопје 83 али оваа е „наша“ па ја негуваме колку шо можеме. Плус има и ко-оп. :)

Трчаш пукаш. Роуг лајк. Имаш неколку босови кои не се баш лесни ако не си набилдан. Имаш и загатки дур да стигнеш до нив. Не е уникатна али е интересна, мое скромно мислење.
Да да, Арк искрено ме изненади. Ми даде другаров со кој играме преку Steam Family. Не сум играл досега extraction shooter, Тарков многу мишкари има никад не ми билс привлечна.

Али оваа 10/10 гејмплеј
10/10 оптимизација
10/10 препорака

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно