Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Ја не гледам причина зошто да не би постирале тоа, едноставно насловот на темата е "како изгледа внатрешноста на вашето куќиште", другарот си сликнал и стаел слика на форум да покаже каква му е внатрешноста у куќиштето, без разлика дали ќе се восхити или инспитира некој од тоа или не.
Едноставно, ти се свиѓа - стегни лајк/игнорирај
не ти се свиѓа - игнорирај и толку.
Нема потреба од негативни коментари, или било какви коментари и со тоа да му праеш да му е неудобно. Дечкото постираше слика, и не побара никаков рејтинг да му се даде на тоа!
Он знае како ги заработил парете што ги дал за компјутерот, и е горд на тоа што го купил и изградил, и постирал.
Одлична естетика, 50 различни бои на кабли, висат од сите страни, у тон со рам стиковите, супер решение за сата дискот, се тоа заокружено со ѕвер куќиште - рај за очи !

Извинете за коментаров, не можев да се воздржам, по мое мислење, ова треба да биде тема каде што се ставаат куќишта у кои има вложено труд, и стварно треба да се познава тоа. Јас ако земам да сликам куќиштето од 2004-та година со додаден вентилатор од 500 денари и кабли што висат од сите страни, нит е естетски убаво, нит ќе ми биде ќеиф да го објавам на форум и да очекувам другите да го видат, да се восхитат ( во најмала рака барем да им причини задоволство што го виделе и можеби да ги инспирира, или да добијат било каква идеја ) и да речат - алал да ти е !!

Без навреда, ама од ова погоре, нит се инспирирав, нит ми беше убаво кога го видов, знам дека секој не може да си дозволи над своите можности, ама ако веќе правиш нешто, и планираш да го објавиш на форум, докажувајки ја својата ентузијазност кон светот на компјутерите и PC Master Race - от, направи го да личи на нешто, или во спротива - не го сликај и ставај на форум !

Да, разбирам дека секој купува колку што му се можностите, ама не знам што очекуваше да ти кажеме. Не го оспорувам вложениот труд, од друга страна пак, не можам да те лажам дека ова изгледа убаво и е за ставање на форум, ако сакаш да ти кажам дека е убаво, ќе треба да те излажам. Сепак, ако правиме муабет за естетика и вложен труд, а за тоа не се битни парите, и со мал буџет може да се направи да изгледа убаво и средено, дали тоа значи следење на одредена тема на бои или дезени, небитно.

Испратено од CLT-L29 преку IT.mk форум апликација

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Одлична естетика, 50 различни бои на кабли, висат од сите страни, у тон со рам стиковите, супер решение за сата дискот, се тоа заокружено со ѕвер куќиште - рај за очи !

Извинете за коментаров, не можев да се воздржам, по мое мислење, ова треба да биде тема каде што се ставаат куќишта у кои има вложено труд, и стварно треба да се познава тоа. Јас ако земам да сликам куќиштето од 2004-та година со додаден вентилатор од 500 денари и кабли што висат од сите страни, нит е естетски убаво, нит ќе ми биде ќеиф да го објавам на форум и да очекувам другите да го видат, да се восхитат ( во најмала рака барем да им причини задоволство што го виделе и можеби да ги инспирира, или да добијат било каква идеја ) и да речат - алал да ти е !!

Без навреда, ама од ова погоре, нит се инспирирав, нит ми беше убаво кога го видов, знам дека секој не може да си дозволи над своите можности, ама ако веќе правиш нешто, и планираш да го објавиш на форум, докажувајки ја својата ентузијазност кон светот на компјутерите и PC Master Race - от, направи го да личи на нешто, или во спротива - не го сликај и ставај на форум !

Да, разбирам дека секој купува колку што му се можностите, ама не знам што очекуваше да ти кажеме. Не го оспорувам вложениот труд, од друга страна пак, не можам да те лажам дека ова изгледа убаво и е за ставање на форум, ако сакаш да ти кажам дека е убаво, ќе треба да те излажам. Сепак, ако правиме муабет за естетика и вложен труд, а за тоа не се битни парите, и со мал буџет може да се направи да изгледа убаво и средено, дали тоа значи следење на одредена тема на бои или дезени, небитно.

Ти не си ни постирал фотографија од твоето куќиште, а најде да збориш за некој друг, кој го сликал и објавил своето. Башка, темата е крстена „Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште". Што се тресеш?

Па уште извичници..

draey

hello world
15 јануари 2010
237
263
Куманово
draey's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 3700X + beQuiet! Dark Rock 4
Motherboard
Asrock X570 STEEL LEGEND
Storage
M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 250GB + Samsung 860 EVO 500 GB + 1TB WD EZEX
PSU
650W RIOTORO ENIGMA G2
RAM
32GB G.SKILL Trident Z RGB NEO
Video card
GIGABYTE GTX1660 SUPER GAMING OC 6GB
Case
Cooler Master Storm Scout 2
Mouse
Logitech G403
Audio
Phillips BTD7170
Monitor
Acer Nitro VG252Q IPS, 240hz, Full HD
OS
Windows 10 Pro
Брееј, RIP темава :p. Сега сите ќе се плашат да постираат слики од нивното куќиште. Страв ќе им е да не влета Јанко Узунов со секирата.:D

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
1200W psu? Оверкил за било каква карта да има у систем.
Инаку, голем дел од тука ги користат пц-њата за работа, само што тоа да ти биде скоцкано внатре се е мерак, не личост. :)

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Бидете гостопримливи малце.

Сеа замисли ти дојдам ја дома и почнувам да ти мрчам како не ти е окречено рецимо и како бојата не ти е дуропал, ќе бидеш гостопримлив или ќе си го добијам со коприви по газот? :eek:h:

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
@spanska "компјутерот го користам за работа" не е причина за ваков хаос со каблите. Саат време работа е да се средат, посебно со модуларно напојување како ова на сликава, а многу веројатно ќе добиеш подобар airflow и пониски температури. Не е се само за изглед :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Еве ви инспирација за да зуете малку

Btw компјутеров го користам за работа а не за да ми личи дома Погледнете го атачментот 88298
Не го бива,каблите ти се хаос,фрлај го во ѓубре.Чим каблите не ти се средени за изглед на Ит форум,ондак и животот не ти е среден.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
OS
Windows 11
Апдејт со продужните кабли за матичната и графичката. :carefree:

oX56CYR.jpg

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
@Joco Ilievski исто така извади ја и онаа пластиката што стои над VRM-от кај што пишува Aorus. Пошто имаш 2700Х кој знае да го загрее убаво VRM-от ова ќе ти ги симне температурите за околу 5-10 степени.

Grimriper

hello world
23 април 2015
113
488
Stip
Grimriper's setup  
Processor & Cooler
i5 13500 - Deep Cool LE500
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming-X
Storage
Samsung 980 250gb - Samsung 1TB 860 Evo
PSU
Gigabyte b700h
RAM
2x16gb DDR4 Kingston HyperX 3200Mhz
Video card
RTX 3080TI Zotac AMP
Case
Cooler Master H500 ARGB
Mouse
Razer Basilisk Essential
Keyboard
Aula X70
Audio
Lenovo H600 Wireless
Monitor
AOC C27G1 27''
OS
Win 11

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
OS
Windows 11
^Да си набавиш скрос црни продолжни кабли, вака изгледа како ФК Партизан, иначе добро е.
Е баш ме насмеа, хахаха! :D
Каблите намерно ги наручав такви, зошто мислев дека океј би ми биле у пц-то, и мене лично ми се свиѓаат вакви. :D
Исто, имам наручано и бели сата кабли, sleeved, па... :)

@Joco Ilievski исто така извади ја и онаа пластиката што стои над VRM-от кај што пишува Aorus. Пошто имаш 2700Х кој знае да го загрее убаво VRM-от ова ќе ти ги симне температурите за околу 5-10 степени.

Не би ја ваѓал пластиката, зошто како што кажа крема, тоа е моден детал и не би изгледало убоо без тоа.
Што се однесуа до температурите, немам некои повисоки температури па не гледам потреба од тоа.
Пре би купил нов и подобар кулер од овој сток што иде со процесорот, него да ваѓам пластики на матична што не би изгледало естетски убоо.
Бар тоа е мое мислење, али ипак фала на препорука. :)

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
Еве го и моево тотално РГБ лудило, свеже издуван после 6 месеци и последна надградба од вчера NVMe AORUS RGB 512GB (од АНХОЧ), претходно во февруари беше надграден со 2TB Seagate Barracuda SATA3 7200RPM 256MB (од АНХОЧ), T-Force Delta MAX RGB SSD 500 GB (нарачан преку НЕКСИО), комплетиран рам-от на 32 GB (4X8 GB) со додатни 2 стикчиња на првичните 16 GB G Skill F4-3200C16 Trident Z Neo (oд НЕКСИО), NZXT HUE 2 RGB LED Underglow Accessory (200mm) и NZXT HUE 2 Lightning kit w/ LED Strips 300mm x4 (oд НЕКСИО).

20200603_021417.jpg

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
OS
Windows 11
Еве го и моево тотално РГБ лудило, свеже издуван после 6 месеци и последна надградба од вчера NVMe AORUS RGB 512GB (од АНХОЧ), претходно во февруари беше надграден со 2TB Seagate Barracuda SATA3 7200RPM 256MB (од АНХОЧ), T-Force Delta MAX RGB SSD 500 GB (нарачан преку НЕКСИО), комплетиран рам-от на 32 GB (4X8 GB) со додатни 2 стикчиња на првичните 16 GB G Skill F4-3200C16 Trident Z Neo (oд НЕКСИО), NZXT HUE 2 RGB LED Underglow Accessory (200mm) и NZXT HUE 2 Lightning kit w/ LED Strips 300mm x4 (oд НЕКСИО).

Погледнете го атачментот 88348

Надгледуај ја температурата на nvme-то, имам читано дека знаат да греат ради RGB-то.

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
Надгледуај ја температурата на nvme-то, имам читано дека знаат да греат ради RGB-то.
Прво што направив кога го уклучив системот беше да проверам температура на HWiNFO64, Samsung 970 EVO 500 GB = 44 Целзиусови (boot drive), AORUS RGB 512GB = 47 Ц. Во суштина температурата е ОК на AORUS RGB 512GB ладилникот на него не е лош има тежина, не е како ладилниот што доаќа со матичната, али и онака нема да биде наменет за зачувување на критични информации. Си ја научив лекцијата со прегревање на SSD со Intel 600P NVMe 500GB, пред две години кога ми прегреа во лаптопот а ми беше boot drive, скоро 2 месеци наназад некои информации ми се избришаа среќа имав каков таков бек-уп (сега нонстоп си имам OneDrive во позадина уклучено во секој момент да ми ги синхронизира фајловите што ми се битни, како поука од таа случка). Тоа ѓубренце од SSD редовно креваше скоро 75 Ц., а критичната точка му беше толку, и откако го сменив со Samsung 970 EVO 500 GB и како секундарен SSD неколку пати прегреваше. Сега си седи во Gigabyte BRIX задавен во термален пад кој успева да му ја одржи температурата до кај употребливи 50~60 Ц. и само привремено се употребува за Office работи.
Тоа со прегревање на SSD од RGB беше со SSD 2.5" Kingston HyperX Fury SHFR Series 960GB RGB JayzTwoCents има видео за тоа, особено на тоа SSD дека ЛЕД-то беше поставено директно на PCB-то на ССД-то.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
OS
Windows 11
Прво што направив кога го уклучив системот беше да проверам температура на HWiNFO64, Samsung 970 EVO 500 GB = 44 Целзиусови (boot drive), AORUS RGB 512GB = 47 Ц. Во суштина температурата е ОК на AORUS RGB 512GB ладилникот на него не е лош има тежина, не е како ладилниот што доаќа со матичната, али и онака нема да биде наменет за зачувување на критични информации. Си ја научив лекцијата со прегревање на SSD со Intel 600P NVMe 500GB, пред две години кога ми прегреа во лаптопот а ми беше boot drive, скоро 2 месеци наназад некои информации ми се избришаа среќа имав каков таков бек-уп (сега нонстоп си имам OneDrive во позадина уклучено во секој момент да ми ги синхронизира фајловите што ми се битни, како поука од таа случка). Тоа ѓубренце од SSD редовно креваше скоро 75 Ц., а критичната точка му беше толку, и откако го сменив со Samsung 970 EVO 500 GB и како секундарен SSD неколку пати прегреваше. Сега си седи во Gigabyte BRIX задавен во термален пад кој успева да му ја одржи температурата до кај употребливи 50~60 Ц. и само привремено се употребува за Office работи.
Тоа со прегревање на SSD од RGB беше со SSD 2.5" Kingston HyperX Fury SHFR Series 960GB RGB JayzTwoCents има видео за тоа, особено на тоа SSD дека ЛЕД-то беше поставено директно на PCB-то на ССД-то.

Мислев дека читав околу тоа, а уствари го имав гледано истоно видео што го стае, само што бил различен ССД и не било НВМЕ.
Нема везе, мислим дека ипак е океј да се напомене да се надгледуа температурата на ССД-то или што и да е за прегревање поради РГБ-то барем првиот ден. :D

Битните документи иначе и ја ги аполоадирам на гугл драјв.
Пред може пет години кабелот за струја на хард дискот ваљда немал добра конекција и ми изгореа два пина на хард дискот, осетив мирис на изгорена пластика, и мислев дека е мртов и нема спас, и тогаш би изгубил исто доста ствари што ми требаја, у главно слике.
Ама хардот еве работи ден денес без проблем,и од тогаш тоа што ми е побитно го аплоадирам на гугл драјв, или на дропбокс.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно