Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

IP Камера на веб страница ONLINE

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Значи вака.
имам IP камера.
потребно е таа IP камера да стримува видео до сервер а потоа истото видео да се стримува online на веб страница.
Значи НЕ ДИРЕКНО ДА СЕ КОНЕКТИРААТ КОРИСНИЦИТЕ НА КАМЕРАТА туку сето да оди преку сервер.

Ме интересираат начини на изведба, потребен софтвер ( линукс сервер )
сега за сега ги имам следниве компоненти:

1. Linux Ubuntu сервер
2. огромна конекција на серверот
3. ИТ приклучок каде треба да биде сместена камерата
4. IP камера GEMBIRD CAM77IP

Генерално сакам нешто слично како што има bitolskasema.org ( http://www.bitolskasema.org/portal/kamera ) да има на друг сајт.
Мака помачивме со еден колега и никако да тргне.

Ако проблемот лежи во камерата и истата нема такви опции слободно препорачајте ( поефтина верзија ) на камера со која ова може да се изведи.

ФАЛА ОДНАПРЕД!

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@sumi

Немам искуство со ова, ама види дали ова ќе ти помогне http://www.ustream.tv/get-started (мислам дека ова го користеше мозила тимот при промоциите)

Ова мислам дека е за директно конектирање на корисниците ама можеби ќе може да се пренасочи да оди преку сервер.

simple_user

Баниран/a
11 декември 2009
20
0
Jas imam ustream akaunt i znam kako raboti. Se logiras. Pritiskav broadcats now i priklucenata web camera sto e vo PC ja detektira i pocnuva da strimuva vo zivo no na link koj kje ti go dadat tie. Mislam me razbra. :)

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Можеш и ембед да направиш на страницата на која сакаш, кога беше мозила промоцијата можеше да се следи од веб страната на мозила Македонија и од ustream линкот.
Евентуално да пробаш со PodCasting, тоа ми доаѓа како идеја моментално

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
Тоа е ок.
ама тоа е во случај со сервер на интернет и со веб камера на компјутер.
Значи немам компјутер каде што имам камера и камерата не е веб камера туку е IP камера вклучена на модем еве на пример со статична јавна IP адреса.

потребно е да ставам 5-6 камери на 5-6 локации и нормлано немам потреба од 5-6 компјутери. а и локациите се банедери :) како ке качам компјутер на банедера :).

околу ембед код ке се снајдам некако ама како од IP камера која нема потреба од компјутер да стримувам до сервер а потоа од сервер да стримувам до веб.

bidikov

hello world
8 април 2007
53
39
vladislav.bidikov.com.mk
Имам солуција за твојата проблематика, но истата е од комерцијална природа и бара секоја камера да има одреден мал линк према интернет (во зависност од камерата тоа е околу 150-300 kbit/sec upload) или евентуално прек ВПН да се пристапува до ЛАН мрежата во која би диле сите камери ...

Доколку ти требаат повеќе информации ти стојам на располагање преку ПП.

bidikov

hello world
8 април 2007
53
39
vladislav.bidikov.com.mk
Како очекуваш коменрцијалното решение да го презентирам ... да имав подобро решение ќе Ви оставев линк за да прочитате и се едуцирате ... зошто сите очекуваат дека е гага ???

Моето решение (кое лично сум го развил како комбинација на софтвер кој сум го напишал и сум го развивал со месеци) е пали вози и има своја цена ... ако има некој други солуции нека ги понуди затоа е форумов нели :D

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Се извинувам доколку е тоа твоја лична работа. Верувај и јас си го ценам трудот за лични работи, мислев дека е некое решение кое си го нашол онлајн па си го искористил.

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
OS
Windows 11
Имам солуција за твојата проблематика, но истата е од комерцијална природа и бара секоја камера да има одреден мал линк према интернет (во зависност од камерата тоа е околу 150-300 kbit/sec upload) или евентуално прек ВПН да се пристапува до ЛАН мрежата во која би диле сите камери ...

Доколку ти требаат повеќе информации ти стојам на располагање преку ПП.

Фала на понуда, сепак не чекам гага, туку предлог мислење совет и слично од останати корисници кој би сакале да го презентираат бесплатно. Исто како што јас сум советувал некого бесплатно :).

Сепак го ценам комерцијалниот став, ама од овој проект не е со комерцијална намена така да...

И да, да напоменам дека секоја камера ке има 512-2мбпс интернет линк.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно