Metuzalem
Tootle Puffer
Metuzalem's setup
- Processor & Cooler
- i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
- Motherboard
- ASUS P8Z68-V/GEN3
- Storage
- Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
- PSU
- CM 600W Silent Pro Gold
- RAM
- Kingston @1866
- Video card
- Radeon HD 7750
- Case
- HAF 912 Plus
- Mouse
- ASUS ROG GX950
- Keyboard
- Filco Majestouch-2, Logitech G710+
- Audio
- Realtek ALC892
- Monitor
- Viewsonic VX2753MH-LED
- OS
- WinServer2003, Win7 x64
Скапо е, куме, во споредба со ова горе. :hay:
Жал ми е само што не успеав да ја направам оваа комбинација (што ќе им правам на 3 СМПЛовци со таква боја).
------
За @Gajche-X и сите сквонкери:
Евтини резервни шишенца што фаќаат на НЕКОИ (не на сите) сквонкери, а со правоаголната форма најдобро го искористуваат просторот (освен ако модот нема некаков авангарден облик :hay
.
Шишенцата кај сквонкерите се потенцијално најосетливиот дел што може да се расипе (скине) затоа што најмногу се стиска (освен копчето) и добро е да се има резерва.
На овие би требало да фаќаат повеќето капачиња, а може да се стави о-ринг ако не дихтуваат најдобро или да се дупне дупка во нивното капаче, или некоја друга модификација. Многу ги користеа на времето кога не можеше да се најдат кинески евтини шишенца (клонови) и постоеја само скапи италијански, не се баш совршени (мислам дека се малку потврди), но евтини се. Јас на времето ги барав и не ги најдов (или немаше шипинг до кај нас), па сега моментално ги звизнав:
Апсолутно најевтини по парче
Најевтини за помали количества
Тоа се 6-милилитарските, а мислам дека збираат и повеќе ако се преполнат малку.
Јас зедов 10 парчиња од вториот продавач за проба.
За во иднина, ако/кога ги снема листинзите, поимот за барање е rectangle bottle soy sauce. За тоа и се наменети (соја за суши).
Жал ми е само што не успеав да ја направам оваа комбинација (што ќе им правам на 3 СМПЛовци со таква боја).
------
За @Gajche-X и сите сквонкери:
Евтини резервни шишенца што фаќаат на НЕКОИ (не на сите) сквонкери, а со правоаголната форма најдобро го искористуваат просторот (освен ако модот нема некаков авангарден облик :hay
Шишенцата кај сквонкерите се потенцијално најосетливиот дел што може да се расипе (скине) затоа што најмногу се стиска (освен копчето) и добро е да се има резерва.
На овие би требало да фаќаат повеќето капачиња, а може да се стави о-ринг ако не дихтуваат најдобро или да се дупне дупка во нивното капаче, или некоја друга модификација. Многу ги користеа на времето кога не можеше да се најдат кинески евтини шишенца (клонови) и постоеја само скапи италијански, не се баш совршени (мислам дека се малку потврди), но евтини се. Јас на времето ги барав и не ги најдов (или немаше шипинг до кај нас), па сега моментално ги звизнав:
Апсолутно најевтини по парче
Најевтини за помали количества
Тоа се 6-милилитарските, а мислам дека збираат и повеќе ако се преполнат малку.
Јас зедов 10 парчиња од вториот продавач за проба.
За во иднина, ако/кога ги снема листинзите, поимот за барање е rectangle bottle soy sauce. За тоа и се наменети (соја за суши).
Последна промена:
Го Земав Овој Вчера Од Космос Грција 2.5€ за проба ме бендисува