Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да, имаат штрајк во Ројал Мејл, се жалат луѓе од Британија дека им доцнат пратки (неколку денови). Да знаат како е кај нас и без штрајк... :cautious:

За ПГ немам што да додадам на ова, освен како информација дека тоа важи и за ПГ-то од Интер-Хем што го зедов на 5. октомври.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Да, имаат штрајк во Ројал Мејл, се жалат луѓе од Британија дека им доцнат пратки (неколку денови). Да знаат како е кај нас и без штрајк... :cautious:

За ПГ немам што да додадам на ова, освен како информација дека тоа важи и за ПГ-то од Интер-Хем што го зедов на 5. октомври.
Која цена им е на Интерхем ПГ сега ? Морам да земам од таму, и некои никотински ароми од Умрела 18мг па да ги разредувам додека ми стигне нарачкава, ако воопшто стигне поради Божиќни и новогодишни празници ...А можно ли е да е пристигната во пошта а тракингов ради штрајкот на Ројал да не работи, бидејќи вообичаено кога работеше тракингот на претходните нарачки, поштаров кај мене картонче оставаше после недела дена откако ќе видев дека е стигната, па кога сватив дека се спори штом видев на тракинг дека е стигната сам одев во пошта и ми ја даваа без картонче оставено...Поздрав

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Која цена им е на Интерхем ПГ сега ? Морам да земам од таму, и некои никотински ароми од Умрела 18мг па да ги разредувам додека ми стигне нарачкава, ако воопшто стигне поради Божиќни и новогодишни празници ...А можно ли е да е пристигната во пошта а тракингов ради штрајкот на Ројал да не работи, бидејќи вообичаено кога работеше тракингот на претходните нарачки, поштаров кај мене картонче оставаше после недела дена откако ќе видев дека е стигната, па кога сватив дека се спори штом видев на тракинг дека е стигната сам одев во пошта и ми ја даваа без картонче оставено...Поздрав
496 денари ти е ПГ-то

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Луѓе шо праите сеа за резервни глави откако го прогласија фастек за умрено?
Мојов вејп не е локален од умрела па неам резерви тука. Само али ми е опција?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да, Али и кој ќе најдеш кинески да испорачува до кај нас (не сум проверувал во последно време дали има промени), па и некои европски (исто му се фаќа пошто е кинеска роба, па веројатно не може да биде прескапо, само да најдеш поволен шипинг).

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Дечки, да ве замолам за помош. Ако некој од Скопје има вишок Z-coil греачи ќе му бидам многу благодарен ако ми продаде неколку. Веќе цел месец овие од Umbrela не носат такви греачи и незнам од каде на друго место да ги купам (локално)

28 јануари 2017
2.072
4.760
Ресен
Дечки, да ве замолам за помош. Ако некој од Скопје има вишок Z-coil греачи ќе му бидам многу благодарен ако ми продаде неколку. Веќе цел месец овие од Umbrela не носат такви греачи и незнам од каде на друго место да ги купам (локално)
Нарачани се пред месец дена, чекам да стигнат, ти пишам кога ќе добијам.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Дечки здраво,еден иповер отиде отиде во бутел,се полни но кога ке стиснам фире дугме се гасне,еден јоутек мини на сите атомизери ми вика но атомизер фоунд,останав на еден иповер утепан од користење 3 години али нема гајле. Дај препорачајте ми некој мод со вградена голема батерија како иповерот,гледам на Али има втора верзија иповер но нема шипинг до МК.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Еве го стариот по нормална цена. Иритира кога ќе го видиш шипингот од 16 долари, ама цената е релативно ниска, плус автоматски ми стави купон XMAS за уште четири долари. Доаѓа вкупно $41.16, што сметам дека е реална цена во овој момент. Е сега, уште нешто што иритира е што мора да платиш со картичка, но тоа е, Пејпал е виновен. Овие се стара продавница и не би требало да прават скаламуции, но не можам да гарантирам. Пред неколку години купував од нив кога имаше огромни попусти, но после тоа шипингот ме одбиваше. А разгледај и што има друго, имаат голем избор, можеби ќе го „оправдаш“ шипингот ако го поделиш на повеќе работи. Новиот iPower кај некои имал проблем со копчето (заглавувало), па пуцал во џеб.

На Али не најдов ништо паметно, освен можеби ова, но не знам ништо за него. Во последно време и Али ми крие работи поврзани со е-цигари, едно време ме фати паника дека ги скинале, но не, треба да се исчистат cookies (тоа се случува откако ќе ме однесе на бест.алиекспрес.ком). Но и без тоа продавачите таму форсираат само „најнови“ глупости.

Едит: Да не ги заборавиме и Французите, имаат по нешто, од кои IKUU ми се чини многу поволен (само не се сеќавам дали имаше појак модел или овој е единствен, но добар мод беше), шипингот ми дава дека е 8 евра, имаат Пејпал... Не се поевтини од Кина, но не се ни многу поскапи, истата кинеска роба е, плус теоретски побрзо ќе стигне.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Еве го стариот по нормална цена. Иритира кога ќе го видиш шипингот од 16 долари, ама цената е релативно ниска, плус автоматски ми стави купон XMAS за уште четири долари. Доаѓа вкупно $41.16, што сметам дека е реална цена во овој момент. Е сега, уште нешто што иритира е што мора да платиш со картичка, но тоа е, Пејпал е виновен. Овие се стара продавница и не би требало да прават скаламуции, но не можам да гарантирам. Пред неколку години купував од нив кога имаше огромни попусти, но после тоа шипингот ме одбиваше. А разгледај и што има друго, имаат голем избор, можеби ќе го „оправдаш“ шипингот ако го поделиш на повеќе работи. Новиот iPower кај некои имал проблем со копчето (заглавувало), па пуцал во џеб.

На Али не најдов ништо паметно, освен можеби ова, но не знам ништо за него. Во последно време и Али ми крие работи поврзани со е-цигари, едно време ме фати паника дека ги скинале, но не, треба да се исчистат cookies (тоа се случува откако ќе ме однесе на бест.алиекспрес.ком). Но и без тоа продавачите таму форсираат само „најнови“ глупости.

Едит: Да не ги заборавиме и Французите, имаат по нешто, од кои IKUU ми се чини многу поволен (само не се сеќавам дали имаше појак модел или овој е единствен, но добар мод беше), шипингот ми дава дека е 8 евра, имаат Пејпал... Не се поевтини од Кина, но не се ни многу поскапи, истата кинеска роба е, плус теоретски побрзо ќе стигне.
Фала на сугестии,кај али и јас приметив како да ми крати информации за електронски цигари или ако најдам нешто немаат шипинг до нас. Кај французиве новиот иповер 5000mah ми го даваат за 33 евра со се шипинг. Примамливо ми е многу,го турив во корпа па ке пишам рецензија кога ке стигне.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Толку. И мене сега ме тагнаа во групата на ФБ, со ова Black Friday соопштение...Штета...Очигледно Филип Морис, со мизеријата Ајкос, фрла многу пари за затварање на Vape продавниците...
Не знајш колегиве колку се убедени дека вејопт бил отров, ајкусто бил злато. Значи комотно мојш да им продајш pxd пирамида или крема против 5г.

Polestar

read-only
29 декември 2022
4
2
Здраво дечки, некој да би знаел каде можам да најдам стакло за атомизер ? 24х47мм од атомизер 2.5мл, какво и да е, да брка работа додека не се снајдам за нов атомизер :)
Можи и препорака за некоја страна со шипинг

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добре дојде на форумот и на темата, @Polestar .

Најдов само овде, но тие најчесто продаваат на големо. Не можев да најдам димензии (и дебелина, што е најважно) за да побараме друго стакло (само пример).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Стигна конечно Hadron DNA 250C. Големо како цигла, повеќе ми врти на златно отколку сребрено. Ама не се жалам. Квалитетно изработено ми гледа. Ќе го врзам подоцна па ќе уживам. Ова навистина е одлична зделка. Фала ти @Metuzalem

BTW сега кожната футрола е гратис за иста цена.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
@gokica

Welcome to the club. :) Честито нека е.

Голем и тежок, но верувај дека за по дома ќе се навикнеш. После многу години вејперски стаж дури сега ги видов благодетите на DNA. Чинам дека цената е грабеж и дека направивме „Луда зделка“. :D

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Море ќе си нарачам јас уште една цигла. Ќе се најде. Уствари ќе видам. Или уште еден ајстик, или пак уште еден ваков токмак.

Нешто како да загрева малце чипот. Не го имав ова приметено на другиот DNA. Но нејси, можда од тоа што го држам палецот таму.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нешто како да загрева малце чипот.
Каде загрева? На копчето не би требало, многу мала струја низ него иде (контролна), плочката ја врши целата работа, а со нејзе немаш допир ако загрева. Но најважно е батеријата да не загрева, провери ја ако се сомневаш (извади ги вратичките, вејпај си нормално и допирај ја од страна, нема да те фати струја :)).

Исто, не се сеќавам дали беше фабрички наместен како на сликава (како што треба да биде):

Clipboard01.png

1 и 2 кажуваат каде се наоѓа, 3 и 4 се најважни, а и другите би требало да бидат отприлика тие (не сум ги чепкал). Батериите на ДНА модовите ги подесувам махинално затоа што знам како треба да биде, не се сеќавам поединечно на секој мод дали требало или не (често фабрички не се точни).

Софтверот се симнува од овде ако не знаеш, интернационална верзија за твојот оперативен систем (USA верзијата е ограничена поради нивните закони).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Каде загрева? На копчето не би требало, многу мала струја низ него иде (контролна), плочката ја врши целата работа, а со нејзе немаш допир ако загрева. Но најважно е батеријата да не загрева, провери ја ако се сомневаш (извади ги вратичките, вејпај си нормално и допирај ја од страна, нема да те фати струја :)).

Исто, не се сеќавам дали беше фабрички наместен како на сликава (како што треба да биде):

Погледнете го атачментот 121065

1 и 2 кажуваат каде се наоѓа, 3 и 4 се најважни, а и другите би требало да бидат отприлика тие (не сум ги чепкал). Батериите на ДНА модовите ги подесувам махинално затоа што знам како треба да биде, не се сеќавам поединечно на секој мод дали требало или не (често фабрички не се точни).

Софтверот се симнува од овде ако не знаеш, интернационална верзија за твојот оперативен систем (USA верзијата е ограничена поради нивните закони).

Ми загреа малку кај екранчето. Сега терав втора тура како да не приметив греење. Ми текна за батеријата и без да отворам вратнички назад кај што е залепена не е топло. Мора да беше чипот. Инаку јас ни на претходниот DNA не сменив софтвер нити нешто местев. Батеријата ми е најважна. Но штом најдам време баш ќе прочечкам ова што ми кажа.

Ти се причинува. Треба на екстремно висока ватажа да тераш па да загрее нешто.

13 вати кантал и тоа е. Ништо друго не ми треба.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage