Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дали вреди да вложам за ново куќиште, матична и напојување за преместување на компонентите од Alienware Aurora R12?

Petar_Stev

read-only
9 јули 2022
4
0
Имам Alienware Aurora R12 со i5 11400f, GTX 1070, 16GB RAM. Поради тоа што ладењето во ова куќиште е катастрофално и вентилаторите се прегласни, веќе повеќе време размислувам да ги преместам компонентите во друго куќиште, а бидејќи матичната и напојувањето се само направени за тоа куќиште, ќе треба нови да купам. Прашањето ми е дали вреди воопшто да го направам ова, бидејќи сигурно ќе ме кошта минимум 150 евра, а компонентиве се стари веќе 5 години.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Имам Alienware Aurora R12 со i5 11400f, GTX 1070, 16GB RAM. Поради тоа што ладењето во ова куќиште е катастрофално и вентилаторите се прегласни, веќе повеќе време размислувам да ги преместам компонентите во друго куќиште, а бидејќи матичната и напојувањето се само направени за тоа куќиште, ќе треба нови да купам. Прашањето ми е дали вреди воопшто да го направам ова, бидејќи сигурно ќе ме кошта минимум 150 евра, а компонентиве се стари веќе 5 години.
Па ако сеуште ти вршат работа дефинитивно вреди да земеш куќиште :)

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.697
12.544
Skopje
www.wemaxa.com
Не, дај го цело куќиште со компоненти на некој од дечкиве што прават замена со доплата, земи нова машина што ќе ти трае наредни 5 години. Не спасуваш ништо реално, лош процесор и стара графичка кои комбинирано не вредат повеќе од 100е.

incontempt

hello world
24 февруари 2016
238
224
Скопје
incontempt's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3d BQ Dark Rock Pro
Motherboard
ROG STRIX B550-F GAMING
Storage
KINGSTON SKC1000 240gb, SAMSUNG 990PRO 2TB, WDC 12TB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 850 W
RAM
G.Skill FlareX 4x8gb 3800Mhz cl16
Video card
PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil
Case
NZXT S340 Elite
Mouse
Logitech G502, Attack shark X3
Keyboard
Keychron K7 Max
Audio
Onkyo TX-SR373, Wharfedale Diamond 11.1
Monitor
AOC 24G2U x2 + 43" Philips TV
OS
Windows 11 IoT Enterprise LTSC
..дали има можност за водено ладење? Подобар кулер можеби...и на старо некоја графичка, не би давал одпоново пари за нешто што веќе го поседуваш.

Petar_Stev

read-only
9 јули 2022
4
0
..дали има можност за водено ладење? Подобар кулер можеби...и на старо некоја графичка, не би давал одпоново пари за нешто што веќе го поседуваш.
За жал нема простор за надградба на ладењето, а и сигурно ќе има некој проблем бидејќи нема да е Dell. Знам дека не вреди, но сакав само да прашам. Ако би го продавал, за која цена би било соодветно?
Мислењето е автоматски споено:

Не, дај го цело куќиште со компоненти на некој од дечкиве што прават замена со доплата, земи нова машина што ќе ти трае наредни 5 години. Не спасуваш ништо реално, лош процесор и стара графичка кои комбинирано не вредат повеќе од 100е.
Да, и јас слично размислувам. Ако би го продавал, која цена би била соодветна? Има и 1TB NVME.
Мислењето е автоматски споено:

Па ако сеуште ти вршат работа дефинитивно вреди да земеш куќиште :)
Па вршат работа колку толку, но не можам само куќиштето да го заменам, морам и матичната и напојувањето со што би дал сигурно 10 илјади.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
стандардно е тоа аурора ко што гледам, иако изгледа така со тоа пластиките. Купи било какво куќиште и премести ги компонентите.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно