Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

ivmartina

read-only
4 октомври 2022
28
54
Во секој случај да си земиш Кикрон тастатурче јас си зедов Q5 Max... и го видов господ накратко кажано, ама од Анхоч ако земиш отворен производ исто како да ги наградваш за тоа шо проуваат да те зафрфкнат.
Незнај тој Анхоч да купи за изложба некое 5-60 тастатури или колку и да имаат продавници и да ги промовираат сегде чим се толку познати?
Убавица! Се согласувам, не сум човек што купува изложени производи. Сакам да сум прва што ќе ја отвори кутијата :) Ти од кај ја зема твојата?
Мислењето е автоматски споено:

Od moe iskustvo pa keychron bi zemal namesto ducky oti od ducky 10k denari mi otidoa vo voda a od keychron samo ubavini imam videno godina ipol vreme (da imam nekolku raboti smeneto na nea i malku lubricirano) ama sekako od moe iskustvo e dobra tastatura…a za ducky vishe nekjam da gi vidam kako firma
Се согласувам за ducky. No-brainer е изборот помеѓу ducky и Keychron, посебно зошто имав ducky.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
Македонските онлајн сајтови обично се агрегатори и практично продаваат тоа што има по продавниците. По некоја логика ако нарачаш од хиветек ќе ти пратат од Анхоч.

Исто и мојата логика е да се земе неотворена тастатура. Двете кикрон кои ги имам ги барав по салони. Прошетав неколку низ Скопје додека најдов неотпакувани.

Е сега ако нема друго чаре, има само една олеснителна околност. Анхоч ги донесе новите количини неодамна. Пред месец и пол некаде. Така што не се на дисплеј повеќе од месец дена. Ако ја има во рамстор мол или во дајмонд, да е изложена зад стакло верувам не е тормозена од купувачи. Плус Анхоч веднаш излегуваат во пресрет ако нешто фали. А и не мора да значи дека секаде се отворени. Тоа го знаат само во самите салони а не некој од дирекција на пример.

Наредни количини на кикрон во Анхоч ќе се набавуваат дури за 5-6 месеци од сега.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
281
286
Македонските онлајн сајтови обично се агрегатори и практично продаваат тоа што има по продавниците. По некоја логика ако нарачаш од хиветек ќе ти пратат од Анхоч.

Исто и мојата логика е да се земе неотворена тастатура. Двете кикрон кои ги имам ги барав по салони. Прошетав неколку низ Скопје додека најдов неотпакувани.

Е сега ако нема друго чаре, има само една олеснителна околност. Анхоч ги донесе новите количини неодамна. Пред месец и пол некаде. Така што не се на дисплеј повеќе од месец дена. Ако ја има во рамстор мол или во дајмонд, да е изложена зад стакло верувам не е тормозена од купувачи. Плус Анхоч веднаш излегуваат во пресрет ако нешто фали. А и не мора да значи дека секаде се отворени. Тоа го знаат само во самите салони а не некој од дирекција на пример.

Наредни количини на кикрон во Анхоч ќе се набавуваат дури за 5-6 месеци од сега.
Кој друг на светот можи да ти продај отворен продукт по цена на неотпакуван, зошто толку зборој трошиш за џабе? Ако беа толку услужни овие Анхоч оти не купат за дисплеј за сите да се услужиме кога ќе сакаме? Дај не дупи брат.

Едно плус е шо кажуваат дека е отворена кутија порано така шиткаја ако не ја начекаш ќе нацапиш на гомна.
Мислењето е автоматски споено:

Убавица! Се согласувам, не сум човек што купува изложени производи. Сакам да сум прва што ќе ја отвори кутијата :) Ти од кај ја зема твојата?
Јас си ја зедов open box од член од тука ама не ја платив ни приближно на оригиналната цена :)

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Па логично е да имаш по една изложена за проба, останатите да бидат неотворени. Не може да имаш вкупно 5 тастатури, сите да бидат изложени и сите да ги продаваш по регуларна цена. Јас кога би имал мерак би ја купил и изложена ако немам друг избор, ама дефинитивно не би платил исто како за неотворена.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
И мене ми е битно да не е отворена.

Анхоч си се решиле да имаат ваква политика. Тоа е нивно право. А наше е дали ќе купиме или не.

Што се однесува до цената на запакуван и отворен производ веќе сме правеле муабет илјада пати на форумов. Анхоч очигледно набавува неколку парчиња од еден ист модел за цела Македонија. Толку е потрошувачката кај нас. Има десетици салони. Ако ја изложи само во еден, потенцијалните купувачи нема да може да ја видат. Ако изложи во повеќе, тогаш тоа е цела количина која ја набавиле. И ако таа количина ја продадат во аутлет ќе бидат во загуба.

Не ги бранам Анхоч. Немам ништо со нив. Но многу одамна имав фирма за компјутери. Па затоа знам по малку како стојат работите.

Еве да е запакувана тастатурата. Идам во салон и ти викам дај отвори ја да ја видам. Што ќе ми речеш? Прво плати па ќе ја отвориме? Што ако не ми се допадне па се премислам?

ivmartina

read-only
4 октомври 2022
28
54
После вртење на телефон 2 саати, успеав да ја најдам во еден нивен продажен салон неотпакувана, ми ја резервираа и ќе одам да ја земам после работа денеска. Им имав меил пишано вчера во кој прашував каде можам да ја најдам неотпакувана, на кој го добив овој одговор (ги известив дека веќе ми ја имаат резервирано во салон). Изненадена сум од корисничката поддршка, и би го означила ова како супер позитивно искуство :)

1774611526257.png

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
И одиш таму и ти викаат, дечко мораше да го отпакуваме заради проверка. :D

ivmartina

read-only
4 октомври 2022
28
54
И одиш таму и ти викаат, дечко мораше да го отпакуваме заради проверка. :D
Па дека сум девојка, може стварно ќе е неотпакувана

Се шалам, ја земав, неотпакувана е.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
Ах не кажа во кој салон е. Ќе одев пред тебе да ја ќарам. Ќе излажев дека за мене е резервирана. Ама тоа е сега.

Со здравје да те служи.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
281
286
Анхоч не трие раце како да зафркни купувачи си имаат друг бизнис модел, демек сега седат во една соба и се мислат како да продаваат отворени продукти... Но како една од најголемите продавници во Македонија стварно е глупо на залиха да имаш 3 и пол парчиња и сите освен еден да се отворени.

ivmartina

read-only
4 октомври 2022
28
54
Ах не кажа во кој салон е. Ќе одев пред тебе да ја ќарам. Ќе излажев дека за мене е резервирана. Ама тоа е сега.

Со здравје да те служи.
Хахах, во ТЦ Бисер. Ти благодарам, само убавини да се враќаат!

Со здравје да ја користиш.
Ти благодарам!

Еве ја убавицата:

Атачменти

• IMG_1139.jpeg
    10 MB · Прегледи: 37
  • IMG_1138.jpeg
    IMG_1138.jpeg
    1,5 MB · Прегледи: 73

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Анхоч не трие раце како да зафркни купувачи си имаат друг бизнис модел, демек сега седат во една соба и се мислат како да продаваат отворени продукти... Но како една од најголемите продавници во Македонија стварно е глупо на залиха да имаш 3 и пол парчиња и сите освен еден да се отворени.
Све на продажба изложено во премиум салон(какпо Капитол) да може да се проба. Работат до 10 навечер и има бајаги простор. Проблем решен.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
Хахах, во ТЦ Бисер. Ти благодарам, само убавини да се враќаат!

Ти благодарам!

Еве ја убавицата:

Аууу немој вака. Ептен е згодна тастатурата.

Ах сега мене пак ми се јави желба за трошење пари на нова тастатура. Иста ваква сакам и јас!

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

zemakius

hello world
17 октомври 2020
281
286
Све на продажба изложено во премиум салон(какпо Капитол) да може да се проба. Работат до 10 навечер и има бајаги простор. Проблем решен.
Се јавува нов проблем: не си скопјанец... абе шо и да напрајш ќе згрешиш.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно