Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Ќе има залиха до крајов на неделава.
Планирам да чекам до декември лично, но лоша понуда по сите овие продавници, само имаш Redmi или galaxy pad 10 на 5 различни верзии, тие 2 или овој некој примитивен iPad, еден Lenovo со OLED екран за 20к само во Setra го има нај нас...

18 август 2019
1.209
1.171
Ги прашав овие од Анхоч дали можат да ми помогнат околу ССД за компјутер купен кај нив, се исплашија дека барам бесплатно школо, па не одговорија. А јас само сакав да знам дали имаат ССД за тој компјутер.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Дали е премногу да се надевам на некојаси црн петок попуст недела да се комбинираат со ваучерите?

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Анхоч имаат понуда за Samsung Watch8 со слушалки Galaxy Buds3 FE.
Јас го сакам саатот, слушалките - не баш...

Некому да не му тлеела желба да поседува баш вакви слушалки, а љубената му мрчела "Доста глупости купуваш, да не немаш на што да слушаш"?
Eве му прилика да се вади "Aма добар дил беше, 30% поевтини се!" (процентот е отворен за преговори).

Ако некој се пронајде – слободно нека ми пише.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.760
4.479
Неготино
Анхоч имаат понуда за Samsung Watch8 со слушалки Galaxy Buds3 FE.
Јас го сакам саатот, слушалките - не баш...

Некому да не му тлеела желба да поседува баш вакви слушалки, а љубената му мрчела "Доста глупости купуваш, да не немаш на што да слушаш"?
Eве му прилика да се вади "Aма добар дил беше, 30% поевтини се!" (процентот е отворен за преговори).

Ако некој се пронајде – слободно нека ми пише.
А оти бе да не е љубениот? Дискриминација ц ц ..

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Преку која фирма врши достава Анхоч надвор од скопје? и за колку време одприлика го праќат производот

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
452
626
Негативно искуство денес во анхоч. Земав Logitech G305, го отварам и фали wireless dongle-от. Се вратив во салон да проверат, ми вика не можеме ништо да направиме, ова никогаш не се случило, треба да видиш со Logitech. Маусот го отпакував на работа со сведоци околу мене.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
Негативно искуство денес во анхоч. Земав Logitech G305, го отварам и фали wireless dongle-от. Се вратив во салон да проверат, ми вика не можеме ништо да направиме, ова никогаш не се случило, треба да видиш со Logitech. Маусот го отпакував на работа со сведоци околу мене.
имаше знаци дека е отпакуван претходно?
во последно време секогаш отварање 4 очи при купување од било каде, си шиткаат лабаво вратени продукти..

јас би пробал со лоџитек на картата "sealed product missing dongle", можеби ќе пратат така од срце

во овој случај шит сапорт од страна на Анхоч, еве и прв случај - што понатаму? губиш клиенти

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
452
626
имаше знаци дека е отпакуван претходно?
во последно време секогаш отварање 4 очи при купување од било каде, си шиткаат лабаво вратени продукти..

јас би пробал со лоџитек на картата "sealed product missing dongle", можеби ќе пратат така од срце

во секој случај шит сапорт од страна на Анхоч, еве и прв случај - што понатаму? губиш клиенти
Немаше знаци дека бил отворен предтоа колку што забележав.
Јас ќе си поднесам пријава во дпи па ќе видиме. Кој и да е резултатот немам намера повеќе да купувам во анхоч.
Dongle е 10 долари на алиекспрес како и да е.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133

Го отвори капачето од батеријата така? Таму треба да е донглот.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
452
626
Го отвори капачето од батеријата така? Таму треба да е донглот.
Да да, детално го проверив и кутијата и маусот. Во салон сакаа да инсинуираат дека ми паднал негде и да го побарам.
Сега добив одговор дека ќе ја разгледаат ситуацијата па ќе видиме.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.724
4.295
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Да да, детално го проверив и кутијата и маусот. Во салон сакаа да инсинуираат дека ми паднал негде и да го побарам.
треба да е внатре во маусот, во делот каде што се става батеријата. така е фабрички, ако не е таму тогаш ти дале отворен/работен/вратен маус.

2exluDiv2bnOjLkG.medium

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
Се се случува - можно е и Лоџитек да не спакувале ..
Во секој случај не е нешто од што ти би имал корист па да лажеш - така да Анхоч нема што да не ти верува . Би требало да ти го заменат целосно производот па они со Лоџитек да си се разберат.

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Ако не ти го заменат пријави ги во пазарна и ќе го сменат за другпат глеј да се оригиналните лепенки на него. Живееме во македонија

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
Не е баш шит супорт колку што било вработен кој не сакал да се замара. Фактички да, ако го вратат производот со дел кој што фали - требат они да ја платат. Но тоа не значи дека не можеш да се потрудиш да направиш нешто да излезеш на пресрет. Сум имал случај кога работев таму да ми купуват MacBook од 90к. После саат време иде девојчево пак, лаптопот уствари со фалична батерија (пази, скроз неотворен беше, нова роба стигната, го земав од магацин) - можев да и кажам дека не смеам да вратам веќе отворен лаптоп од 90к по моја одлука, но гледајќи дека стварно немаше смисла некој што платил толку пари за премиум лаптоп да треба сега да се расправа со сервиси итн, многу полесно беше да се јавувам во менаџери и сервис менаџери (9:45 навечер) и да средам работа него да не се замарам. Секако пријавувај, но тешко дека ти ќе можеш да утврдиш дека фалело усбто внатре. Ако проверат историја на производ и излегува дека не бил вратен или слично, со среќа нека ти е.

Во врска со тоа Анхоч да се расправа со Логи - нема тоа да се деси. Анхоч не се овластени добавувачи на Логи опрема, ниту го добавуват. Анхоч целата роба го купуваат од Амако, а пази ни Амако не се овластени за Логи, и тие го земат од некој друг добавувач. Многу малку фирми има со кои што Анхоч има директно соработување, така што едино ако ДПИ одлучуваат дека Анхоч треба да одговара за тоа истото ќе се деси. Од долго искуство, секогаш во вакви случаи постоело документација со која што ДПИ нема сила да дава одлука против Анхоч - надевај дека во историја се наоѓа дека производот бил вратен бидејќи таа ти е единствена опција за враќање. Маусите не се отварат за излог и слично, тие што се изложени не се водат на лагер (ова за поголемите салони со тн "gaming rooms", пример Премиум, Капитол Мол, Тетово)

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Гледано така они треба да го проверат уредот пред да го испорачаат мој совет пиши им на супорт ако нема одговор дпи и пријава. Чим го плаќаш уредот нема логика да не го провери.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Гледано така они треба да го проверат уредот пред да го испорачаат мој совет пиши им на супорт ако нема одговор дпи и пријава. Чим го плаќаш уредот нема логика да не го провери.

јас лично а верувам и многу други луѓе сакаат сами да си ги отворат производите.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
Ова ти е вртењето у круг - сакам неотпакуван производ да направам unboxing experience, ама кога ќе се деси ретко да фали нешто, наративот се мењава на "они треба да проверат". Едноставно и нема смисла секој производ да ти го проверат, не знам дали си работел продажба, но да ти кажам имаш денови кога цела смена што си таму немаш ни време да јадеш, а не на секого да отвараш производ што кошта 2,000-3,000ден за детална проверка.

Ова се прави почесто со производи што имаат повеќе можности да бидат оштетени при транспорт, пример големи поскапи телевизори - и тие ги отваравме само доколку купувачот се согласува со истото. Доколку не се согласува, во моментот на излегување од продавница, Анхоч (или било кој друг продавач) не носи одговорност за штетата која може да се деси или се десило при транспорт. Имаш и купувачи кои ти викат отварај овде да видиме, но тоа е одлука на секој поединец, а не golden rule на продажба.

Ако би отвориле секој производ за проверка, и во тој момент купувачот одлучува за нешто друго, друг производ итн, што правиме со веќе отворениот производ? Нели не можеш да го тераш на сила да купи само од тоа што си отворил - се дури нема наплата производот не е продаден, ако си отворил производ тоа си го направил со твој жив и здрав памет, и можеш да си одговорен за штетата доколку производот не успева да се продава. Не е се така црно бело за жал.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно