Помош, што да стиснам за да повратам цела сума. Извинете постар сум не разбирам многу англиски.Изгледа, и кај мене се појави една, неуморните поштари работат и во недела.![]()
Второто!Помош, што да стиснам за да повратам цела сума. Извинете постар сум не разбирам многу англиски.Погледнете го атачментот 133997
Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Сега во исчекување е дали ќе заглават кај насУтрово има update на една пратка пазарена на 17.11.2023 која доби статус на posta.com.mk ..... "pristignata vo nai~menizna"
Праткава е преку преварантите маџари.
изгледа ќе мрдне работава ...
За кај нас сум немал проблем до сега никад. Стига у Скопје, утредента ми е дома.Сега во исчекување е дали ќе заглават кај нас
Не се сомневам во нашите. Но што ако наеднаш стигнаа сите пратки?За кај нас сум немал проблем до сега никад. Стига у Скопје, утредента ми е дома.
Ама мнооогу заглавуаат у Унгарија![]()
Сега во исчекување е дали ќе заглават кај нас
Откако прашав во ДХЛ Скопје да го проверат тракинг бројчето се воспостави дека е лажно и ме посоветуваа да барам рефунф. Отворив диспјут и вака стојат работите. Селерот кој нема ниту продавница и никогаш не ми врати на емаил за да контактира со мене, сега како да ми нуди рефунф од 17.38 $, а треба да ми врати 20.23 $. Дали да прифатам или да чекам цела сума?
Не се нормални овие. По кое време го рачуна? Треба да е мое, локално, а ми дава error.
Сликава е од пред некоја минута:
![]()
И кај мене една пратка конечно стигнала во пошта (потполно ист скриншот и кај мене е, да не праќам).Погледнете го атачментот 134006
Well... good.
Доби денес некој ваков абдејт ?
Иначе денес поштарот ми носеше некој писма и сл, видов имаше во едно најлонче 10тина пратки, го прашав, ми рече скоро месец ипол немало во пошта стигнато пратки од ,,Кина", и нешто како имало дописи до локалните пошти, да пратат по 1-2 ца во Скопје, за сортирање на пратките, демек сега уште поголем хаос било во центарот за сортирање.
После 50 дена, и 43 дена од Кина до Унгарија, 93 дена.. сега баш ме интересира после колку време ке смени статус до Skopje 1000 .И кај мене една пратка конечно стигнала во пошта (потполно ист скриншот и кај мене е, да не праќам).
Ај, аирлија нека е, па и другите да ни стигнат
Испратено од телефоно
Тоа ти се сосема други логистички компании!Ама како бе мајку му.... заглавуаат овие што идат преку Унгарија. И у Унгарија, и кај нас.
А како може бе овие што идат преку Литванија да тече све најнормално?
70+ дена чекам пратка преку Унгарија.
40+ дена чекам пратка РЕГИСТРИРАНА преку Унгарија.
Пратка преку Литванија еве суботата стигнала у Скопје за 13 дена бе, со ФРИ ШИПИНГ.
Да не праќам скриншотој, немам ни потреба да лажем.
Не може нашава пошта да ја тупи толку (мое мислење), како и сортирањето и слично. Единствен проблем е У Н Г А Р И Ј А....
Не знам како може да се смени текот на пратките..
порано памтим идеа преку Чешка (Прага) и обична пратка стигаше за 30 дена макс
Да има негде да се потпише за да се тргне Унгарија скроз, и со раце и со нозе потпишуам![]()
Унгарска...Којзнае што све се дешава и зашто до толку заглавуаат праткете у Унгарија, само едвај чекам ден да ја тргнат Унгарија...
Не знам само зашто ја сменија Сингапурската пошта и ја стаеја Унгарскава... преку сингапурска идеше за две недели макс.. ретко покасно од две недели..
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден