Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Safe City - Камерите за казнување

FikanA

hello world
3 април 2025
264
337
Средe никаде...
Дали стварно казнуваат за таква работа? Озбилно прашувам.
Да, мене ми имаат пишано.10-15км после граница си седат наместени и чекаат македонски таблици и ги застануваат. Прво демек морал да пише 200 евра казна али ќе бил фин ќе пишел само 50.
А и на девојка ми лани со комбе беа фамилијарно на пат, коа ги начекал позади тројца без каиш почнало лиги да му течат..

Како што би кажале во COD, буквално spawn camp-aaт...

kirev

senior
31 мај 2010
9.096
7.783
Ми кажуваше еден дека ретко застануваат во Хрватска ама обавезно ќе те рецнат 80 евра за појас и на задно седиште.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.822
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ете и тоа се реши:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.822
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.822
4.035
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

kirev

senior
31 мај 2010
9.096
7.783
Стигнал апдејтот... Сите камери во исто време се рестартираат или една по една? Или па може не се на Виндоус ;)

FikanA

hello world
3 април 2025
264
337
Средe никаде...
Ме интересира дали ќе можат да ги фаќаат тие што имаат регистрации свтрени 45 надолу, главно пошто тие регистрации ако си на ниво со моторот не се гледаат, а не па за камерите што се одозгора

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Битно е неносење кацига да се санкционира за моторите. Другото е тотално небитно, зошто е апсолутно и директно поврзано со првото. Така да ништо од сејф сити за мотори, мора рачно да се казнува.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Кацига не мора да носи. Нека се убие ако сака. Проблем е кога заради него некој друг ќе заглави, ни крив, ни должен.
Кацигата е битното. Тоа не си сфатил. Штом себе не се пази, тебе па ич.

Се почнува од кацигата. Се.

18 август 2019
1.245
1.235
Кацигата е битното. Тоа не си сфатил. Штом себе не се пази, тебе па ич.

Се почнува од кацигата. Се.

Оваа теза ја застапуваш одамна, така да позната ми е поентата. Ама не се согласувам со тоа. Јас кацига не би носел ако не морам. Но не би се вовлекувал меѓу возила, особено на семафор или кога има застој во сообраќајот. Од друга страна, џабе некој носи кацига (затоа што мора), кога не почитува никакви правила и прописи.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.804
6.498
SK
Има и една мала поента дека некогаш и за тој во аутото, не е сеедно дали тој на моторот ќе погине... И не само заради емпатија.

Така да битна е кацигата. Не дека е најбитна, ама прилично битна. Доволно битна за да се инсистира и на нејзино носење. И не, не е взаемно исклучиво со почутувања на другите правила. :)

Момци џабе јадеме бурек овде. Никад не биле проблем законите, или барем не во огромна мера... Проблемот е во системот, и во тоа што никој не си ја работи работата како што треба. Вклучително и полицијата.

Да не беше така, немаше да ни требаат „сејф сити“ и слични оправдувања за и понатаму да не работат (а сепак како општество да не се распаднеме по сите шавови, барем не веднаш).

kirev

senior
31 мај 2010
9.096
7.783
Зборењето на мобилен додека се вози било какво превозно средство е многу поопасно отколку облеката на возачот. Или кацигата.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
116
129
Проблемот е во системот, и во тоа што никој не си ја работи работата како што треба. Вклучително и полицијата.
Да не беше така, немаше да ни требаат „сејф сити“ и слични оправдувања за и понатаму да не работат (а сепак како општество да не се распаднеме по сите шавови, барем не веднаш).
Точно така.
А шавовите се скрос распаднати, се распаѓа и тоа малку здраво штофче кое го имавме, поединци кои работеа.

Ми требаше цели 2 дена за да ми стават печат за регистрација во собраќајна.
Од тројца печатџии во мвр, еднот воопшто не седна на шалтер, цел ден се шеташе по канцеларии.
Вториот седеше можеби 2 саата, од кој 1 час разговараше на тел. а остатокот на времето беше "паднат системот" и си отиде во 15 наместо во 16 часот.
Третиот, тој "здравиот штоф" работеше турбо, остана на работа до 16:45 стави многу печати, но не може да сработи за тројца. Се скара со шефицата, видно изнервиран и изреволтиран, и најави отказ, но продолжи да работи.
Нема уште долго да издржи во тие услови.
И сето ова се случуваше во ден кога имало контрола од Скопје, поради многу жалби за неработење на печатџиите.

Не да се распаѓа, корни, труло, скапаниште.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно