Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења во прв пост)

18 август 2019
1.237
1.220
Резултат од вакви мајмунлаци се неможност да спуштат модулација на релативно топло време па работат он-офф.
Кое релативно топло време? И на негативна температура така работи. Крева на голема снага, потоа спушта малку и исклучува. Циклусите се повторуваат. Софтверот е за никаде.
Логиката на дефрост им е циркузи. 10 до 15 минути циклус кога прават. Меѓу два дефроста ефикасноста им е драстично намалена пошто "kaj. mene. nena. nepotrebni. defrosti kako. kaj. glup. japanec"
На 5-6° при првото вклучување за неколку минути влегува во дефрост.

28 јануари 2017
2.091
4.818
Ресен
нема никакви дефрости со Хајсенс, јас цела оваа сезона ја терам и до 28 некои денови, ниту еднаш не правела дефрост.
мојава Хајсенс до 27 степени сум ја терал и ниеднаш не направила дефрост до сега од кога ја работам. Еве и денес влажност максимална, влече како луда.
и кај мене правеше дефрост на 26, па морав да ја намалам на 25 и сега не прави.
Иако на Хајсенсов многу ретко дефрости ми праеше. И кога и да праеше на 26, ја намалував на 24 и немаше.
Кај мене Хајсенс Енерџи дефрост прави само во најладните денови од јануари, али ќе ја спуштиш на 23 степени и нема да прави.

Цела сезона си ја терал на 28℃ и не ти направила дефрост, арно ама друго кажуваат постовите, ако турниш уште сезона/две ќе стигниш до 20℃.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.740
3.417
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да ве дефокусирам... Дајте предлог за клима 3.5ка за Скопје, ќе ја ставам во собата каде што работам. Во дневна имам вивакс, така да ќе имам 2 клими кои активно ќе работат во зима повеќе. Лето не сум баш во Скопје.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.326
2.742
Цела сезона си ја терал на 28℃ и не ти направила дефрост, арно ама друго кажуваат постовите, ако турниш уште сезона/две ќе стигниш до 20℃.

Па ете сум пренел убаво. Додека било потопло сум ја терал на високо, октомври, ноември и декември до некаде, после кога сум увидел, на 23 во јануари е идеално да не прави дефрост.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.358
11.976
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ве читам и се помалку и помалку имам желба да ја сменам постоечката LG BIO on-off. Еднаш не сум видел да направи дефрост, (да бидам искрен не ја користам премногу за греење, ама и тогаш кога ја користам ја палам на 30 набрзинка да загрее и неколку часа работи без дефрост на 30) а за ладење работи 24/7, се мрзнеме по дома, повеќе од 30 квадрати лади пуштена на 22 и во најголемите горештини.

Гледам овие инвертериве некако доста осетливи мајката, те дефрости те не знам што, до мене е, нешто погрешно сфаќам или такви се сценаријата во пракса?

klima fan

lurker
14 јуни 2021
648
363
Ве читам и се помалку и помалку имам желба да ја сменам постоечката LG BIO on-off. Еднаш не сум видел да направи дефрост, (да бидам искрен не ја користам премногу за греење, ама и тогаш кога ја користам ја палам на 30 набрзинка да загрее и неколку часа работи без дефрост на 30) а за ладење работи 24/7, се мрзнеме по дома, повеќе од 30 квадрати лади пуштена на 22 и во најголемите горештини.

Гледам овие инвертериве некако доста осетливи мајката, те дефрости те не знам што, до мене е, нешто погрешно сфаќам или такви се сценаријата во пракса?

Земи го овој модел одличен е

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.607
19.337

R22 фреон, нема што да се чудиш. На времето ти ја монтирале добро и еве ја се одржала.

Јас имав/имам Vivax од таа ера која е он-офф и на издув редовно дува со 4 степени. Во зима ми има работено на -10 (сув студ)
Под ова исфрли грешка и не сакаше да вклучи.

Исто од таа ера се и Фонко. Фасциниран бев кога ја расклопувавме кај другарот заради фасада. Тенк. Ако се сеќавам добро, внатре електрониката, мотори и компресор беа Toshiba

Сегашниве да можат ќе ги направат да работат на *ичкин дим заради екологија.
Надворешните им се тешки њдвај 20 кила. Колку внатрешна од пред 10 години

zlatko_ti412

hello world
12 ноември 2018
381
550

Па ете сум пренел убаво. Додека било потопло сум ја терал на високо, октомври, ноември и декември до некаде, после кога сум увидел, на 23 во јануари е идеално да не прави дефрост.
Која ти е логикава тука браааат..... си ја бичел на 28С во потоплите месеци и после коа ќе стегне ладното симињаш на 23С да по-не праи дефрости!?
Извињавај ние со јапан климите обратно праиме коа ќе стегне ладното надвор...

И сето ова цитираното во постот погоре си го правел во рекордно најтоплото зимо евр???

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно