Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Плаќање данок за заработка од банери

miamia005

read-only
11 септември 2011
15
4
www.justplasticsurgeon.com
Не знам каде да ја ставам темава, ако треба преместете.
Ме интересира дали доколку заработувам од личен сајт за друга земја, преку поставување на банери, треба да плаќам данок за таа заработка во Македонија. Доколку да, како иде тоа, бидејќи Веб сајтот не е регистриран како фирма, туку само како обичен сајт на интернет :)
Исто така, ме интересира кога се договарате со одредена фирма да постави банер на вашиот сајт, се прави некој онлине договор или?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
Не знам каде да ја ставам темава, ако треба преместете.
Аман веќе со ова, ми се темни кога ќе прочитам тема што почнува со цитираниот шаблон, па нормално дека ако не е на место ќе биде преместена...
Ме интересира дали доколку заработувам од личен сајт за друга земја, преку поставување на банери, треба да плаќам данок за таа заработка во Македонија. Доколку да, како иде тоа, бидејќи Веб сајтот не е регистриран како фирма, туку само како обичен сајт на интернет :)
Зборено е на темава 1.000 пати, не е битно како и од што ги заработуваш парите, битно е на која сметка ги повлекуваш...
Исто така, ме интересира кога се договарате со одредена фирма да постави банер на вашиот сајт, се прави некој онлине договор или?
Ова ќе почекаш да ти одговори некој со искуство...

miamia005

read-only
11 септември 2011
15
4
www.justplasticsurgeon.com
1. Првата реченица е култура :)
2. Може да е зборено и 20 000 000 пати, никој не го листа форумот од А до Ш за да најде одговор.
2.1. Парите можам да ги повлечам на повеќе начини, зависно од тоа како ќе им одговара на клиентите, покрај македонски сметки, имам и PayPal, Payoneer, Skrill,...скоро све што постои :) Ама без оглед на се, од каде и да повлекуваш може да те оданочат, затоа мене ме интересира конкретно за МК.
2.2. Нема потреба за нервоза и благодарам на одговорот, иако ти беше тешко да ми одговориш :)
3. Се надевам дека некој ќе биде љубезен да ми одговори.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
1. Првата реченица е култура :)
2. Може да е зборено и 20 000 000 пати, никој не го листа форумот од А до Ш за да најде одговор.
2.1. Парите можам да ги повлечам на повеќе начини, зависно од тоа како ќе им одговара на клиентите, покрај македонски сметки, имам и PayPal, Payoneer, Skrill,...скоро све што постои :) Ама без оглед на се, од каде и да повлекуваш може да те оданочат, затоа мене ме интересира конкретно за МК.
2.2. Нема потреба за нервоза и благодарам на одговорот, иако ти беше тешко да ми одговориш :)
3. Се надевам дека некој ќе биде љубезен да ми одговори.
1. Ако ти така викаш...
2. Не е зборено еднаш, па да го листаш цел форум за да го најдеш тоа што го бараш...

http://forum.it.com.mk/threads/skrill-moneybookers-од-А-до-Ш.31367/

http://forum.it.com.mk/threads/Даноци-на-пари-од-Онлајн-сметки-Вистини-и-Митови.35863/

2.1. Линковите погоре...
2.2. Не се работи за нервоза, туку напорни ми се луѓе што се “членови“ на форумов со години, имаат едвај десетина мислења, го користат истиот само кога им треба нешто, и врв на тоа ги мрзи да пребараат тоа што ги интересира...
3. И јас се надевам...

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно