Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

'Conclusion' МК Indie Игрица

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
Здраво дечки, long time no see :)

Во последниве 2 недели работев на една мала игрица во Unity3D, па ме интересира за ваше мислење околу неа. Знам дека е многу кратка, но касно почнав и морам да стигнам да ја поднесам на еден натпревар на време :)

Може да ја симнете од овде: http://gorjan.info/conclusion/

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Fail lighting. Low res текстури. Ептен low poly. Графика 0/10. А останатото браво. Ја работам во u3d.

Можам да ти помогнам за осветлување , програмирање , мултиплеер, интерполација , екстраполација , графика и шејдери.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
Се сложувам дека може да се поработи на лајтингот секако :) Инаку кога еден човек пробува за 2 недели да моделира, текстурира, прави звуци, кодира и смисли прича, неможе баш најфенси да искочи :p

Шала на страна, ова беше на брзинка за натпревар направено, а од сега повеќе време може да се посевти да се дотера :)

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Се сложувам дека може да се поработи на лајтингот секако :) Инаку кога еден човек пробува за 2 недели да моделира, текстурира, прави звуци, кодира и смисли прича, неможе баш најфенси да искочи :p

Шала на страна, ова беше на брзинка за натпревар направено, а од сега повеќе време може да се посевти да се дотера :)
Најпрости сугестии за графика:

-не користи billboard за трева. ептен се познава дека се мрда како се врти камерата. направи коцка со транспарент шејдер и ископирај ја неколку пати и ротирај ја. на крај ќе добиеш реална трева.

-моментално нема бесплатно realtime GI решение за unity. верувам дека немаш пари за да купиш , ткд ќе мора да користиш ефекти за камера+lightmap

-користи realtime sky

-ако сакаш да биде поинтересно , стави една сијалица (flashlight). мислам дека во стандардните assets имаш готова скрипта. (истата ја користат и Slender).

-користи antialias ефект наместо antialias quality setting

-користи dx11 (симни го unity4 free)

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Убаво што си направил игра. Ја симнав и ја играв.
Супер е(освен што е кратка, но ти веќе го знаеш тоа). :)
Нешто што ми пречеше е паѓање на фрејмови, дури и на најниска резолуција. Значи со истите симптоми на се.
Играв на лаптоп со i3-3110M, 4 GB RAM, HD 4000. Нема ин гејм мени, и што нема пауза. Исто и подобро прераскажување на прикаската. Осветлувањето е премало(премалку светло), малце повеќе светло не е на одмет. :)
Али засега е добро, со тек на време може да се среди. :)
Сепак супер е. :)

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
btw заборавив да ти кажам , кога објавуваш игра вака може многу лесно да се декомпајлира. Твојава гледам не е заштитена.

И не ми е јасно , во credits пишува дека користиш unity4 про , а се појавува unity free splashscreen на почеток... Плус водата ти е unity free.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
Слободно нека земаат што сакаат од играта, не сум дошол до степен на криптирање ствари :)
Инаку да, Unity Pro користам, но бидејќи е со студентска лиценца, пак се појавува сплешот (што и сакам да го има како и да е)

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
@stefan_v
Ќе ѕирнам околу FPS, кај мене ~30 си држи, ќе пуштам да рендерира само тоа што гледа, и белким ќе се накачи :)

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Слободно нека земаат што сакаат од играта, не сум дошол до степен на криптирање ствари :)
Инаку да, Unity Pro користам, но бидејќи е со студентска лиценца, пак се појавува сплешот (што и сакам да го има како и да е)
Ако не ти е битно толку , можеш да ми го дадеш проектот да пробам да го подобрам на брзина? :)

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
@Sure, да пројде натпреваров за некој ден и слободно среди го. PS за да се компајлира ти треба UnityPro, користам дел од неговите ствари

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно