Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 90 43,5%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,3%
  • Не

Гласови: 46 22,2%

• Вкупно гласале
    207

kosta14

read-only
27 април 2024
8
10
Амазон така ги повлекува средствата, после ден, два, три, ми се дешавало и мене и сум немал проблем со нарачките. А за ова дека НЛБ го блокирале Амазон прв пат слушам, ако е навистина така ќе си имаат проблем, многу почнаа да аздисуваат, еднаш бев на раб да ги менувам кога го блокираа бајнанс, им пишав мејл и ми вратија дека забраната кон сите крипто трговци била тргната.
Ми се јавија брзо после мојот прв повик и ми рекоа имам 1 саат да платам. Ја им реков дека нема шанси амазон да повлече средства за 1 саат и да ми дадат повеќе време, ама рекоа тоа било максимумот и не може повеќе.

Скоро секој месец нарачувам книги од амазон така да ми останува да сменам банка :)

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Ми се јавија брзо после мојот прв повик и ми рекоа имам 1 саат да платам. Ја им реков дека нема шанси амазон да повлече средства за 1 саат и да ми дадат повеќе време, ама рекоа тоа било максимумот и не може повеќе.

Скоро секој месец нарачувам книги од амазон така да ми останува да сменам банка :)
По правило треба да ти ги земе од сметка и да стојат резервирани , па после 1 ден си префрла автоматски на амазон . Во овој случај треба да ти заврши работа 1 саат .

kosta14

read-only
27 април 2024
8
10
По правило треба да ти ги земе од сметка и да стојат резервирани , па после 1 ден си префрла автоматски на амазон . Во овој случај треба да ти заврши работа 1 саат .
Не е така, пари од сметка зима(ги резервира) пред да ја испратат пратката што може да 2-3 дена одпосле, а не при правење нарачка.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Амазон не ги резервира/зема одма, после ден-два, ми се дешавало и мене. А дури и да ги резервира одма во истата секунда не е решение пред секое купување да им ѕвонам јас на НЛБ да се молам да им барам дозвола да ги трошам моите пари како сакам и кога сакам. Се надевам дека ретардиранава блокада на Амазон (и на што било друго да им текне) им е времена, инаку ќе ги откачам истата минута кога ќе треба да им ѕвонам.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
570
389
Ајде кркај мрсно уште едно покачување малку и беше стандардот на 150 денари сега и одржување 50 денари и лајт пакетот 40 денари. Значи само за гледање состојба од мобилен минимум 90 денари, со трансакции минимум 200 денари. МЕСЕЧНО!

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
NLB и SPARKASSE се како некоја секта…

Форсираат маркетинг кампањи, промоции за млади до 24/5 години ти даваат сѐ бесплатно, а суштински се „најскапи“.

Еве преска ми излезе спонзорирана објава на SPARKASSE, отвориле експозитура специјално дизајнирана и посветена за млади…

Моментално, заокружено најдобра КБ (картичка, трансакциска сметка, девизна сметка, онлајн банкарство за 40 ден. месечно).

Ако ви треба и кредитна картичка - Халкбанк.

Blagoj322

The More You Buy, The More You Save
4 март 2017
50
67
Не е така, пари од сметка зима(ги резервира) пред да ја испратат пратката што може да 2-3 дена одпосле, а не при правење нарачка.
Така е. Јас имам правено нарачка за време на блек-фрајдеј и ми повлекоа пари дури после 11 дена (пред спремање и праќање на пратка). Иначе забраната се однесува само за пратки ИЛИ сите услугите од Амазон? - prime video? audible?

Blagoj322

The More You Buy, The More You Save
4 март 2017
50
67
Денес не ми даде да се претплатам на Audible (сервис на амазон за книги). Многу лоша работа, дека да се префрлеме сега? Која е најдобра банка?

FikanA

hello world
3 април 2025
200
248
Средe никаде...
Лошо искуство и непрофесионално однесување и како физичко лице а истото го имам слушано и во однос на услуги за правни лица.
Мое лично искуство е блокирање на картица додека сум во странство поради истечена лична карта и после 2.5-3 месеца да се замарам со истиот проблем бидејќи сите оператори кои ми кренаа телефон не беа нешто посебно заинтересирани да ми го решат проблемот.
Покрај тоа имаат мислам дека 2 експозитури и можеби помалце од 10 банкомати низ цел град.
Наместо да фрлаат пари на глупите реклами со “Јанг Дади“ може треба малце околу тоа да се фокусираат.

Планирам сега кај и да е да ја затворам сметката само ми се имаат собрано многу обрски околу дипломирањето, после тоа хаста ла виста.

joe_te

hello world
18 ноември 2015
54
50
Лошо искуство и непрофесионално однесување и како физичко лице а истото го имам слушано и во однос на услуги за правни лица.
Мое лично искуство е блокирање на картица додека сум во странство поради истечена лична карта и после 2.5-3 месеца да се замарам со истиот проблем бидејќи сите оператори кои ми кренаа телефон не беа нешто посебно заинтересирани да ми го решат проблемот.
Покрај тоа имаат мислам дека 2 експозитури и можеби помалце од 10 банкомати низ цел град.
Наместо да фрлаат пари на глупите реклами со “Јанг Дади“ може треба малце околу тоа да се фокусираат.

Планирам сега кај и да е да ја затворам сметката само ми се имаат собрано многу обрски околу дипломирањето, после тоа хаста ла виста.
Знаеш дека можеш да вадиш пари од секој банкомат така ? небитно на чива банка е

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
570
389
Halk najdobra i toa vadenje na bilo koj bankomat bez provizija e neograniceno a ne kako vo ProCredit samo 3 pati, ProCredit nedaj boze da imas problem nesto nikoj ne ti pomaga

FikanA

hello world
3 април 2025
200
248
Средe никаде...
Halk najdobra i toa vadenje na bilo koj bankomat bez provizija e neograniceno a ne kako vo ProCredit samo 3 pati, ProCredit nedaj boze da imas problem nesto nikoj ne ti pomaga
Ај што никој не помага, одмагаат. Барем да не ми трошеа време на телефон хахахаха

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно