Flipsof
read-only
- 18 декември 2020
- 31
- 25
Дилит, не видов во која тема пишувам (facepalm).Како се уклучува Volte?. Јас немам опција за on/off. Инаку сум на телеком мрежата. 5G имам ама нема Volte
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Нема кај мене. самсунг с25
На мојот предходен Ноте 10 плус имаше и на овој С25 ултра има.Нема кај мене. самсунг с25
![]()
Ај во Dialer пробај внеси ##4636*#*# и стисни зелена слушалка.Нема кај мене. самсунг с25
Јави се во контакт центар или иди до салон да ти активираат. Треба и од оператор да ти биде активно за да користиш.Нема кај мене. самсунг с25
![]()
Го скинаа тест мени шорткатот одамна, мислам после 11ка или 12ка Андроид.Ај во Dialer пробај внеси ##4636*#*# и стисни зелена слушалка.
Никот само види го и одма ќе ти стане јасно дека не вреди да се убедуваш или да трошиш време.Ама ова според тебе не вреди, нели?
Кое е правилното мерило дека вреди/не вреди?
Ти, јас, Скоти?
Еве јас тврдам дека вреди.
И?
Сликава од Vivo - то е далеку подобра од онаа на Самсунг С25У
Стварно? Чудно, на Шаоми брате сеуште постои.Го скинаа тест мени шорткатот одамна, мислам после 11ка или 12ка Андроид.
Шаоми је то брате.Стварно? Чудно, на Шаоми брате сеуште постои.
Никот само види го и одма ќе ти стане јасно дека не вреди да се убедуваш или да трошиш време.
Тоа е брат шо да прајме и за климите така, кој зема јапанац џабе пари фрла.. Шоќепраиш..брат, интелигенцијава те затајува. Си купил пластична маска што кошта 20 центи за 1200 денари и тераш ремет. Исто како оригиналниот Скоти си.
Тргнати се опциите во телефонот?За VoLTE тргнати се опциите од Телеком. Не знам која е причината за ова. Јавете се во контакт центар, од таму активираат.
Ставив обична фолија, ме убедуваа дека исто ќе биди, ама е УЖАС. Огледало еј.Не вршат достава надвор од БГ.
Абе ајде. На Самсунг А50 со А11 не ги тргнале, а на А54 со А14 ги тргналеЗа VoLTE тргнати се опциите од Телеком. Не знам која е причината за ова. Јавете се во контакт центар, од таму активираат.

Друже се пуштаат Carrier Bundles од операторите со конфигурации за мрежата. Тие телефони се со постари ОС кои не добиваат веќе абдејти затоа ги имаш. Истото е и за iOS, ни таму нема опција за VoLTE, почнувајќи од iOS 16 мислам ја тргнаа. Операторите праќаат конфигурации до Гугл и Епл за ова кои ти ги доставуваат преку софтверски абдејт. Иако кај самсунг мислам дека има и CSC кодот/верзијата улога дали ги вчитува воопшто или не.Абе ајде. На Самсунг А50 со А11 не ги тргнале, а на А54 со А14 ги тргнале
п.с. СИМ картицата е истата да нема забуни.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Првиот и вториот дел немаат врска едно со друго. Додека за вториот дел се сложувам и е ирелевантен за муабетот, за првиот не се сложувам. Ај уште еден филд тест, зашто онда со истата таа картица ја има таа опција на Шаоми со А13 и А14? Зашто на тој ист Самсунг со А14 ја нема опцијата и на СИМ картичка од Лајка, Телекабел, МТел Црна гора, Водафон Грција. Барем некои од нив сигурно не поддржуваат Волте, и би требало да си стои опцијата барем посивена нели.Друже се пуштаат Carrier Bundles од операторите со конфигурации за мрежата. Тие телефони се со постари ОС кои не добиваат веќе абдејти затоа ги имаш. Истото е и за iOS, ни таму нема опција за VoLTE, почнувајќи од iOS 16 мислам ја тргнаа. Операторите праќаат конфигурации до Гугл и Епл за ова кои ти ги доставуваат преку софтверски абдејт. Иако кај самсунг мислам дека има и CSC кодот/верзијата улога дали ги вчитува воопшто или не.
Исто како што на пример на новиве самсунзи барем ја дава апликацијата од Телеком уште одма да ја симнеш у сетингс ти ја саџестнува. На A51 и постари немаш. Зошто?
Повели детално и официјално Carrier configuration | Android Open Source Project
UICC carrier privileges | Android Open Source Project
source.android.com
Овој е?Дали кај нас може да се најде овој модел ама нов некористен и по која цена?
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - Full phone specifications
www.gsmarena.com
Тој е само трговците апла ги напумпале цените X 2 во однос на трговците во Германија па од таму ќе си го купам.Овој е?
![]()
Samsung Galaxy S21 Ultra
phones.mk
Тој е само трговците апла ги напумпале цените X 2 во однос на трговците во Германија па од таму ќе си го купам.
Во смисол побрзо ја троши батеријата?зошто баш овој телефон ти треба? Ексинос процесор има, еден од полошите за батерија.
На Самсунг апликацијата за Call не работи ##4636#*# , пробано е со Google Phone app таму работи шорткатот.Го скинаа тест мени шорткатот одамна, мислам после 11ка или 12ка Андроид.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден