Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Ај да наздравиме за јубилејот. Уште се надам да че стичи.
5162252f391c35711599513f4fb9e4cc.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Момци, еве да ви кажем едно чудо...
Bluetooth dongle, нарачано од ибеј на датум 17ти февруари, пратено преку УНГАРИЈА, со бројче RRxxxxxHU, денеска е стигнато у Скопје, се надевам утре ќе биде доставено до дома...
Најбрза пратка ми е ова што ми стигнала преку Унгарија.....
Додека пак имам друга RRxxxxxHU пратка од алиекспрес нарачана на 12ти декември и уште не е стигната, последен статус е тој од Унгарија

И ај сеа???!

Погледнете го атачментот 135611
Некој ќе лета од работа.

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
Изгледа Унгарците се врзаја со нашите на сметка на Кинезите :rolleyes:

snowkit

hello world
21 август 2015
174
158
Пратка порачана од ebay на 20-ти февруари ми пристигна денес преку royal mail

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
урааааааа 76 пратки денес, и една туѓа па му се јавив на некој Ристе и го усреќив, 14 пошта не знае каде се па понеделник пак во достава, ги заглавиле стигнати до 1-7 фев во мкд

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
урааааааа 76 пратки денес, и една туѓа па му се јавив на некој Ристе и го усреќив, 14 пошта не знае каде се па понеделник пак во достава, ги заглавиле стигнати до 1-7 фев во мкд
Ете зошто застој имамо со праткете и ги чекамо со месеци...
Ти друже сигурно имаш две вреќи само твои у пошта хахахаха:ROFLMAO:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ете зошто застој имамо со праткете и ги чекамо со месеци...
Ти друже сигурно имаш две вреќи само твои у пошта хахахаха:ROFLMAO:
15 години имам 10-50 пратки месечно, 3 месеци собирани не е чудно шо чекам уште 100, и лани и 2012 било исто, на никој моите не му пречеле ако си работат маџарите и дудуците наши

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
15 години имам 10-50 пратки месечно, 3 месеци собирани не е чудно шо чекам уште 100, и лани и 2012 било исто, на никој моите не му пречеле ако си работат маџарите и дудуците наши
Вие влегувате во пошта како во маркет, со количка на гурање :LOL:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Вие влегувате во пошта како во маркет, со количка на гурање :LOL:
со торба, бидеќи откако беа пратени во дром 3-4 дена поштар не ми донесе картонче, отидов кај шефот кој ми е комшија му оставив 3 лисја принтани со порачките и торба, отидов по 3 сати и беше полна и 17 пратки беа обработени во достава пред скоро месец но не беа во дром. Сега понеделник пак дупачки со сати во главна пошта. Дром е катастрофа, поштар некогаш нема и месец дена, порано пред короната 2-3 пати неделно идеше, прашувам колку пати треба да доаѓа во главна пошта, викаат секогаш кога има пошта во пракса барам на 2-3 дена еднаш хахахахаах рамковен е, ќе иде ако и кога сака

Fiatov

read-only
18 септември 2020
49
14
Неколку пратки нарачани во ноември последен статус им е втори фебруари "Departure from outward office of exchange Budapest" и сеуште нема абер од нив,други нарачки од декември ми стигнаа оваа недела а овие од ноември абер немаат.
Дали има шанси да се изгубени тие пратки од ноември?за нив не ни отворив диспјут.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Ме интересира мислење од некој кој што нарачува често од Алиекспрес или имал слично искуство, можеби информацијата ќе помогне некому.

Ви стигнува пратка од Алиекспрес со брендиран производ. На кутијата има заштитна брендирана налепница долж целиот спој на која пишува доколку налепницата е оштетена или има било какво оштетување на кутијата да не ја примате. И траката со која остатокот од кутијата е затворена е исто така брендирана. На тракинг нема информација дека прошла на царина. Е сега, ја добивате пратката видно отворена и се сомневате дека нешто недостасува внатре.

Која е најдобрата процедура? Да барате да се измери пратката при прием, да ја отворите на лице место и да проверите, па ако сте во право да истерате некаква процедура во пошта? Или да си ја однесете дома и ако сте во право однапред да го изгубите диспјутот (снимање на веќе отворена пратка е проблем). Ме интересира најдобрата солуција во ваков случај.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Ме интересира мислење од некој кој што нарачува често од Алиекспрес или имал слично искуство, можеби информацијата ќе помогне некому.

Ви стигнува пратка од Алиекспрес со брендиран производ. На кутијата има заштитна брендирана налепница долж целиот спој на која пишува доколку налепницата е оштетена или има било какво оштетување на кутијата да не ја примате. И траката со која остатокот од кутијата е затворена е исто така брендирана. На тракинг нема информација дека прошла на царина. Е сега, ја добивате пратката видно отворена и се сомневате дека нешто недостасува внатре.

Која е најдобрата процедура? Да барате да се измери пратката при прием, да ја отворите на лице место и да проверите, па ако сте во право да истерате некаква процедура во пошта? Или да си ја однесете дома и ако сте во право однапред да го изгубите диспјутот (снимање на веќе отворена пратка е проблем). Ме интересира најдобрата солуција во ваков случај.
Ако се сомневаш во нешто, нека ти даде продавачот информации за тежината на пратката, па после ти вагај и спореди. Ама 99% е отворена на царина, јас не би се замарал.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Дечки, како е процедурата за враќање на производ од Ebay за да се рефундира?
Гледам системот генерира налепница, демек треба да се спакува производот, да се залепи налепницата и да се прати по DHL Express.
Или скапо е враќањето и нема смисла да се враќа од кај нас?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

отварање со видео поминува секаде 100%
Мислењето е автоматски споено:

Дечки, како е процедурата за враќање на производ од Ebay за да се рефундира?
Гледам системот генерира налепница, демек треба да се спакува производот, да се залепи налепницата и да се прати по DHL Express.
Или скапо е враќањето и нема смисла да се враќа од кај нас?
има бе, ако поштарина од кина сои дхл е 40 еур ид кај нас кон кина е 120 еур, ако е скапа пратка вреди

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Денес ми стигнаа 3 пратки RR - HU после 100 дена патување односно сите беа купени на 30 ноември.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Денес ми стигнаа 3 пратки RR - HU после 100 дена патување односно сите беа купени на 30 ноември.
исто, пратки порачани од 11-30 ноември во маџарска до 7 или 14 февруари и 3 недели тука. Од преку 12о пратки само 2-3 не се стигнати и тоа нарачани пред 11 ноември

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511

Ако при прием е видливо дека е отворена или оштетена, се прави записник и се поднесува рекламација. Можеш и да не ја подигнеш.
Ако тоа го установиш отпосле, пак се поднесува рекламација во пошта, ама тоа тешко дека ќе заврши во твоја корист.

Поштата може да те обештети тебе или испраќачот, сѐ зависи од тоа за каков вид на пратка се работи.

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Ако при прием е видливо дека е отворена или оштетена, се прави записник и се поднесува рекламација. Можеш и да не ја подигнеш.
Ако тоа го установиш отпосле, пак се поднесува рекламација во пошта, ама тоа тешко дека ќе заврши во твоја корист.

Поштата може да те обештети тебе или испраќачот, сѐ зависи од тоа за каков вид на пратка се работи.
Благодарам за инфо.
Нарачав нешто од „официјален продавач“, рејтингот е така така. Околу 97.2 позитивни ривјуа со Store Credibility 4.5 што ми е малку чудно. Најдов едно ривју во кое наводно купувач добил само еден нарачан производ во кутија од три нарачани (додуша русин). Меѓутоа и едно ривју надвор од Али пред три години во кој имал наводно испратено многу поевтин производ од нарачаниот. Другите ривјуа се воглавно ок. Па ајде викам да бидам спремен на било каква варијанта. Ќе видиме колку е официјален. :)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Хаха, нарачано во Ноември а стигнато во Март... Мислам дека ова е рекородот (за мене).

Притоа од 10-ти Декември до 9-ти Март пратката била во Унгарија. Завчера дојде, денес так ќе ја отворам... Како и да е идеме до веќе воспоставениот заклучок дека каснењата не се заради МК пошта. Имаат и они глупости, ама почесто други се причините.

1710327775567.png

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Хаха, нарачано во Ноември а стигнато во Март... Мислам дека ова е рекородот (за мене).

Притоа од 10-ти Декември до 9-ти Март пратката била во Унгарија. Завчера дојде, денес так ќе ја отворам... Како и да е идеме до веќе воспоставениот заклучок дека каснењата не се заради МК пошта. Имаат и они глупости, ама почесто други се причините.

Погледнете го атачментот 135784
Па добар си, барем ти стигнало.
И јас имам порачка од 28ми ноември, и ене ја, дреми со последен статус апдејт од 5ти февруари (пратката е ставена во вреќа ИЗЛЕЗ HU350).
Али експрес ја води ко испорачана (го пропуштив периодот за рефунд), ама мала сума е, па не ми гајле и да не стигни...не е ништо битно.
Ова поќе го пишвам колку да споделам дека има и загинати (веројатно).

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно