Некој ќе лета од работа.Момци, еве да ви кажем едно чудо...
Bluetooth dongle, нарачано од ибеј на датум 17ти февруари, пратено преку УНГАРИЈА, со бројче RRxxxxxHU, денеска е стигнато у Скопје, се надевам утре ќе биде доставено до дома...
Најбрза пратка ми е ова што ми стигнала преку Унгарија.....
Додека пак имам друга RRxxxxxHU пратка од алиекспрес нарачана на 12ти декември и уште не е стигната, последен статус е тој од Унгарија
И ај сеа???!
Погледнете го атачментот 135611
Ете зошто застој имамо со праткете и ги чекамо со месеци...урааааааа 76 пратки денес, и една туѓа па му се јавив на некој Ристе и го усреќив, 14 пошта не знае каде се па понеделник пак во достава, ги заглавиле стигнати до 1-7 фев во мкд
15 години имам 10-50 пратки месечно, 3 месеци собирани не е чудно шо чекам уште 100, и лани и 2012 било исто, на никој моите не му пречеле ако си работат маџарите и дудуците нашиЕте зошто застој имамо со праткете и ги чекамо со месеци...
Ти друже сигурно имаш две вреќи само твои у пошта хахахаха![]()
Вие влегувате во пошта како во маркет, со количка на гурање15 години имам 10-50 пратки месечно, 3 месеци собирани не е чудно шо чекам уште 100, и лани и 2012 било исто, на никој моите не му пречеле ако си работат маџарите и дудуците наши
со торба, бидеќи откако беа пратени во дром 3-4 дена поштар не ми донесе картонче, отидов кај шефот кој ми е комшија му оставив 3 лисја принтани со порачките и торба, отидов по 3 сати и беше полна и 17 пратки беа обработени во достава пред скоро месец но не беа во дром. Сега понеделник пак дупачки со сати во главна пошта. Дром е катастрофа, поштар некогаш нема и месец дена, порано пред короната 2-3 пати неделно идеше, прашувам колку пати треба да доаѓа во главна пошта, викаат секогаш кога има пошта во пракса барам на 2-3 дена еднаш хахахахаах рамковен е, ќе иде ако и кога сакаВие влегувате во пошта како во маркет, со количка на гурање![]()
Или на по едно суши до Кина, и тоа пешкиRR......HU последен статус 15.02. Ќе тркнев на еден гулаш да знаев дека до толку доцнат![]()
Ако нешто ти значи, две пратки 15.01 со тој статус ми стигаат утре...RR......HU последен статус 15.02. Ќе тркнев на еден гулаш да знаев дека до толку доцнат![]()
Ако се сомневаш во нешто, нека ти даде продавачот информации за тежината на пратката, па после ти вагај и спореди. Ама 99% е отворена на царина, јас не би се замарал.Ме интересира мислење од некој кој што нарачува често од Алиекспрес или имал слично искуство, можеби информацијата ќе помогне некому.
Ви стигнува пратка од Алиекспрес со брендиран производ. На кутијата има заштитна брендирана налепница долж целиот спој на која пишува доколку налепницата е оштетена или има било какво оштетување на кутијата да не ја примате. И траката со која остатокот од кутијата е затворена е исто така брендирана. На тракинг нема информација дека прошла на царина. Е сега, ја добивате пратката видно отворена и се сомневате дека нешто недостасува внатре.
Која е најдобрата процедура? Да барате да се измери пратката при прием, да ја отворите на лице место и да проверите, па ако сте во право да истерате некаква процедура во пошта? Или да си ја однесете дома и ако сте во право однапред да го изгубите диспјутот (снимање на веќе отворена пратка е проблем). Ме интересира најдобрата солуција во ваков случај.
отварање со видео поминува секаде 100%Ме интересира мислење од некој кој што нарачува често од Алиекспрес или имал слично искуство, можеби информацијата ќе помогне некому.
Ви стигнува пратка од Алиекспрес со брендиран производ. На кутијата има заштитна брендирана налепница долж целиот спој на која пишува доколку налепницата е оштетена или има било какво оштетување на кутијата да не ја примате. И траката со која остатокот од кутијата е затворена е исто така брендирана. На тракинг нема информација дека прошла на царина. Е сега, ја добивате пратката видно отворена и се сомневате дека нешто недостасува внатре.
Која е најдобрата процедура? Да барате да се измери пратката при прием, да ја отворите на лице место и да проверите, па ако сте во право да истерате некаква процедура во пошта? Или да си ја однесете дома и ако сте во право однапред да го изгубите диспјутот (снимање на веќе отворена пратка е проблем). Ме интересира најдобрата солуција во ваков случај.
има бе, ако поштарина од кина сои дхл е 40 еур ид кај нас кон кина е 120 еур, ако е скапа пратка вредиДечки, како е процедурата за враќање на производ од Ebay за да се рефундира?
Гледам системот генерира налепница, демек треба да се спакува производот, да се залепи налепницата и да се прати по DHL Express.
Или скапо е враќањето и нема смисла да се враќа од кај нас?
И покрај тоа што е претходно отворена или прелепена?отварање со видео поминува секаде 100%
исто, пратки порачани од 11-30 ноември во маџарска до 7 или 14 февруари и 3 недели тука. Од преку 12о пратки само 2-3 не се стигнати и тоа нарачани пред 11 ноемвриДенес ми стигнаа 3 пратки RR - HU после 100 дена патување односно сите беа купени на 30 ноември.
Ако при прием е видливо дека е отворена или оштетена, се прави записник и се поднесува рекламација. Можеш и да не ја подигнеш.Ме интересира мислење од некој кој што нарачува често од Алиекспрес или имал слично искуство, можеби информацијата ќе помогне некому.
Благодарам за инфо.Ако при прием е видливо дека е отворена или оштетена, се прави записник и се поднесува рекламација. Можеш и да не ја подигнеш.
Ако тоа го установиш отпосле, пак се поднесува рекламација во пошта, ама тоа тешко дека ќе заврши во твоја корист.
Поштата може да те обештети тебе или испраќачот, сѐ зависи од тоа за каков вид на пратка се работи.
Па добар си, барем ти стигнало.Хаха, нарачано во Ноември а стигнато во Март... Мислам дека ова е рекородот (за мене).
Притоа од 10-ти Декември до 9-ти Март пратката била во Унгарија. Завчера дојде, денес так ќе ја отворам... Како и да е идеме до веќе воспоставениот заклучок дека каснењата не се заради МК пошта. Имаат и они глупости, ама почесто други се причините.
Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking
Parcel Tracking Worldwide. Track Parcel in USA. Global postal tracking from eBay, AliExpress, ASOS, Shein, Amazon. Tracking packages from China, UK, Germanyparcelsapp.com
Погледнете го атачментот 135784
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден