despotovikj
user
despotovikj's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
- Motherboard
- ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
- Storage
- 500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
- PSU
- CoolerMaster Elite V3 500W
- RAM
- x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
- Video card
- GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
- Case
- ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
- Mouse
- ASUS ROG Strix Impact II Wireless
- Keyboard
- AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
- Audio
- AOC GH300 USB Gaming Headset
- Monitor
- AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
- OS
- Windows 11 PRO
Сега ќе го контактирам монтерот да го известам дека ќе треба да се направи интервенција, го читав и упаството за монтажа на кое што пишува дека треба да е минимум 200mm од плафонот, ја не знам како можат вака да ја монтираат.. не читаат ни упаства ни ништо. За ова со струјниот кабел не ни знаев... дали можам сега дополнитено да го побарам тоа ? т.е дали има некој информација дали тоа го доплакаат дополнително, или би требало да следува во овие 4900.. што воошто не се малце.Секако планирам и да се греам на неа, веројатно можам да го решам со дополнително црево кое што ќе оди на терасата бидејќи има одвод.За жал и мене не ми се гледа како добра монтажа....
Ама штом е монеитрано на местото од стара клима што е тука е.... башка кoга има многу побарувачка а нема доволно монтери секој приучен ќе монтира лошо и ќе наплаќа бабачко.
Не дека нема да работи како што е монтирана ама можело многу подобро...
Еве неколку мои забелешки:
Како што веќе ти пишаа сите, внатрешната единица е премногу залепена во плафон, минимум 10цм оптимално 15 до 25 ако собата има висина нели...
Надворешната исто така пикната во ќош баш од кај што треба да зема воздух...
Значи климите се уреди кои што влечат топлина/ладовина од воздухот околу нив и протокот на воздух им е битна ствар, не им е погодно да се пикнати во затворени ќошиња.... им треба воздух... сакаат да дишат....
Како што гледам и напојувањето оди до надворешната единица преку внатрешната (очигледно е дека е еден струен кабел кој од штекер влегува во внатрешната и од неа оди со цефките кон надворешната но не се враќа повторно назад) што исто не е препорачливо зашто сите осигурачи се во надворешната единица и во овој случај воопшто не ја заштитуваат внатрешната... ама или не знаат или штедат на тоа 1 метро кабел плус што треба да го стават... и мислам дека е второто ;(
За цевките што се спуштени како кукачка не знам што да речам.... веројатно нема да и смета во работата ама лично сигурно не е, се надевам не ти е на влезот од куќата....
И можеле да ти наместат одводно црево под надворешната единица, за во зима ако ја користиш и за греење да не добиеш водопат под неа... ама ај ако ја користип и за греење подобро дополнително да си купиш и наместиш кадичка и онака тоа е подобро решение од обично цревце.