Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 43,2%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,5%
  • Не

Гласови: 46 22,3%

• Вкупно гласале
    206

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Да, ги добив на телефон овие од техничка поддршка и ми кажа дека морам да идам на банкомат. Ми побара да го верифицирам новиот уред и сега треба да чекам еден работен ден :cry:
Да, тоа е крајниот фикс.
Имаме зборувано за голготава, ама во една друга тема, за банките:
најдобра банка во мк?
најдобра банка во мк?
Мислењето е автоматски споено:

нема врска,јас не одев на банкомат и пак повторно им пишав на е-маил и одма го средиа.
Супер, ако можело и така.
Иако, кога ќе исконтактираш гласовно со некој, некако посигурно ми е.
Ама, не мора да значи дека е секогаш најуспешно.

the_butcher

read-only
31 октомври 2016
34
30
Јас пред месец дена сменив телефон и ја добив истата порака за уред. Мора да се оди до банкомат да се вметне картичката внатре и да го потврдиш новиот уред. Преку вифи не се обидувај. Откако ќе го потврдиш новиот уред, наредниот ден може да се најавиш на апликацијата.

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
Денес најавив нов уред, и ми дозволи да се најавам без банкомат. А на нлбпеј не можам да ја додадам картицата, пишува системот не е активен.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Денес најавив нов уред, и ми дозволи да се најавам без банкомат. А на нлбпеј не можам да ја додадам картицата, пишува системот не е активен.
Без банкомат?
Ама немаш е-банкинг, туку само апликацијата си ја користиш за информативни цели, така?
Пошто, ова со банкоматите им е како мерка за твоја безбедност, што има смисла само кога телефонот, односно НЛБклик ти е и платежно активна.
А иначе да, НЛБ пеј има некој прекин, намерно избришав една од дигитализираните картици и пробав повторно да ја додадам/дигитализирам, ама неќи.
Вели системо бил привремено недостапен.
Дури И СМС ми стигна, вели:
Вашата последна трансакција од 0.0 ден е неуспешна.
:)

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
Без банкомат?
Ама немаш е-банкинг, туку само апликацијата си ја користиш за информативни цели, така?
Пошто, ова со банкоматите им е како мерка за твоја безбедност, што има смисла само кога телефонот, односно НЛБклик ти е и платежно активна.
А иначе да, НЛБ пеј има некој прекин, намерно избришав една од дигитализираните картици и пробав повторно да ја додадам/дигитализирам, ама неќи.
Вели системо бил привремено недостапен.
Дури И СМС ми стигна, вели:
Вашата последна трансакција од 0.0 ден е неуспешна.
:)
Да, овој профил ми е без е-бенкинг, ама досега неколку пати кога реинсталирав ми бараше банкомат.

И

Избришан член 41324

Гостин
Сменив телефон, ја симнав мКлик апликацијата, пробав да се логирам и ми вика "нов уред. Потребна е ваша идентификација, ќе добиете порака со дополнителни насоки". Ќе треба утре да звонам во техничка поддршка

Треба ко нов корисник на е банкарство истото и на мене ми беше.

Sent from my iPhone using Tapatalk

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Бидејќи во темава за НЛБ имаме зборувано и за апликациите од банката, претпоставувам дека ќе е корисно и овде да споделиме дека апликацијата за безконтактно плаќање NLB Pay денес има интересен апдејт и редизајн, со некои нови функционалности, кои на некој начин се поврзани со соработката на банката со Google Pay - Google Wallet.

За повеќе, на линкот подолу (од темата за Google pay во Македонија):

П.С.
После апдејтов на NLB pay, некако логично ми е да очекуваме некој апдејт и кај поглавната mKlik Makedonija. Можеби...

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Бидејќи во темава за НЛБ имаме зборувано и за апликациите од банката, претпоставувам дека ќе е корисно и овде да споделиме дека апликацијата за безконтактно плаќање NLB Pay денес има интересен апдејт и редизајн, со некои нови функционалности, кои на некој начин се поврзани со соработката на банката со Google Pay - Google Wallet.

За повеќе, на линкот подолу (од темата за Google pay во Македонија):

П.С.
После апдејтов на NLB pay, некако логично ми е да очекуваме некој апдејт и кај поглавната mKlik Makedonija. Можеби...
Не им ја разбирам приоритетизацијата. мКлик се користи од 80% од корисниците, NLBPay се користи дали од 5%. Дефинитивно треба сериозен редизајн.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
После апдејтов, кај мене се пали апликацијата, и заглавува на бел екран.
Ги контактирав, едно два-три пати деинсталирај-инсталирај и ништо не направивме.
Ме занима дали и на некој друг му се дешава исто?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Ги контактирав, едно два-три пати деинсталирај-инсталирај и ништо не направивме.
Ааа, е ова е некој нов баг.
А до вчера си работеше старата верзија?
Од досегашниве муабети, никој не се пожалил на овој баг за најновата верзија.
Или можда сеуште недоволно луѓе се апдејтовале на последнава верзија, па и не знаат дека би се појавил проблем.
А на шо телефон и оперативен си?
Рутиран да не ти е?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Си работи најнормално кај мене после апдејт. СамсунК А50.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Ааа, е ова е некој нов баг.
А до вчера си работеше старата верзија?
Од досегашниве муабети, никој не се пожалил на овој баг за најновата верзија.
Или можда сеуште недоволно луѓе се апдејтовале на последнава верзија, па и не знаат дека би се појавил проблем.
А на шо телефон и оперативен си?
Рутиран да не ти е?
Шток SM-N950F Android 9, работеше топ до синоќа, 3-4 години уназад.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Пробај да ставиш одново ПИН за отклучување на телефонот.
Кај мајка ми заглавуваше слично старата апликација пред да додаде ПИН т.е немаше ставено никаква метода за заклучување.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Ми се случе мене нешто слично, ама на постариот телефон, со постар андроид, односно андроид 10ка.
Имам пишувано наназад во темава, исто и некој воркараунд најдов, односно се вратив на постара верзија од апликацијата.
Подетално, кликни овдеки.

Пробај да ставиш одново ПИН за отклучување на телефонот.
Кај мајка ми заглавуваше слично старата апликација пред да додаде ПИН т.е немаше ставено никаква метода за заклучување.
Интересно...
Всушност, овие апликации се така замислени (поради безбедност на корисникот), да не работат без да биди уредот на некој начин заклучен, па можда има логика ова.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Све ми е со отпечаток мајкуму...

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Све ми е со отпечаток мајкуму...

Ама мораш да имаш ПИН за да имаш и отпечаток...
Не знам, пробај тргни ги и двете, напрај clear data на NLB Pay и подеси си ги пак, чисто како идеја.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Истото ми го кажа момакот од НЛБ подршка, Митко, ти си?

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
кај мене нејќе воопшто да ја покрене после апдејтот crash во истиот момент кога ќе стиснам икона, до сега си работеше беспрекорно (2 години), Xiaomi 11 Lite 5G, Android 13 ка. Се јавив во подршка рекоа ќе испитаат и ќе се јават, во меѓувреме со Google wallet си работи многу брзо и доста подалеку фаќа NFC.

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
Имам чувство дека НЛБ стагнира во однос на другите банки, т.е. колку да беа (или така ми се чинеше) понапред порано, не гледам некој прогрес последните години. Плус неколку пати ми се случува да ми треба некоја потврда, одам во главната испостава кај Рамстор, земам број и чекам многу време за шалтерите лево, ја средуваат потврдата и потоа треба да платам 100 денари и земам нов број за шалтерите за десно за да платам. Не може онлајн, не може со уплатница, ниту на ПОС. Голем губиток на време и ресурси.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Имам чувство дека НЛБ стагнира во однос на другите банки, т.е. колку да беа (или така ми се чинеше) понапред порано, не гледам некој прогрес последните години. Плус неколку пати ми се случува да ми треба некоја потврда, одам во главната испостава кај Рамстор, земам број и чекам многу време за шалтерите лево, ја средуваат потврдата и потоа треба да платам 100 денари и земам нов број за шалтерите за десно за да платам. Не може онлајн, не може со уплатница, ниту на ПОС. Голем губиток на време и ресурси.
Што би предложил дека им фали? Може го гледаат форумов, ќе извлечат некоја поука. Според мене:
1) Сериозен редизајн на главната апликација и web апликацијата.
2) Garmin, WearOS, Tizen NLB Pay support. Премала таргет група е ова, не знам колку им се исплати да го прават. Ама Халк мислам имаат за Garmin.
3) Custom или повеќе избор за дизајн на физички картички.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Ни една не е идеална, на крај на денот е банка, работи првично да ти ги зема парите а не да ти ги чува. Барем НЛБ немаат глупости како провизција за префрлување на пари, провизија за секое 3то ставање на картичка во банкомат, .. етц

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.775
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Добро е скоро сите сте имале проблем со нлб пеј апликајата денес а баш сакав да пишам и јас хехехе се стартова апликација влегува, и што и да се одбере опција..врти...врти..скоро минута и на крај дава грешка.
додадена е во гугл си пишува, ваљда некој проблем имаат

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Со новиот апдејт на NLB Pay како се плаќа? Никаде не ми поминува веќе.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно