Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

25 ноември 2014
1.538
1.968
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Хахаха не ќе се пофалив кога ќе ми стигнаше ама чим си рече веќе фала ви :D
Наздравје, ја иксот го пазнав, феноменално. Сум требал порано конзола да зеам. Денес очи ни истекоа играјки Overcooked 2 со чупето :)

Едит: иначе сум нарачал на 04.10.2022, го донесоа на 14ти, значи 10 дена календарски.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Епа дечки аирлија нека е направена нарачка на две графички картици од Гјирафа :)

Овие гјирафа се турбо значи и на чат и на телефон све одма се средува. При нарачка billing и delivery адреса пошо ми се различни имаше проблем ем ги прашав пред тоа на чат која адреса да ја пишам во полето за адреса (ми кажаа billing) - и коа заврши плаќањето не ме праша за деливери адреса (или ја не видов дека има опција да се потенцира во следните чекори).

Како и да е ги контактирав одма се среди. На телефон англиски се speak-а нормално хаха.

Искрено breath of fresh air е фирмава. Ја имам извонредни искуства онака пошо мала фирма и personal се осеќа искуството со Нексио секогаш биле исто најучтиви и ептен услужливи и прво нив ги прашав за понуди и дури и денес пред да нарачам ги прашав дали имаат нешто подобри понуди од прошлата недела. Но едноставно зделкава од Гјирафа беше далеку поисплатлива од било што шо има на лагер или понуда во другите продавници. Но најпријатно е тоа што и други го имаат споделено дека се стварно достапни, услужливи и ептен customer ориентирани на прв поглед барем ете.

Значи за сега првично искуство при нарачка ептен позитивно. Да се надеваме дека така ќе биди и при испорака и тестирање на картите. Тука повеќе ќе кажам се надевам ќе имам среќа со каргото пошо тоа е како ќе им се погоди денот. Некогаш се јавуваат унапред некогаш „еве ме мене доле пред зграда кај си ти?“ хахах.

Последна промена:

Zero-T

read-only
16 мај 2014
38
50
Zero-T's setup  
Processor & Cooler
Intel Core I5 4670 @ 3.4Ghz
Motherboard
Gigabyte Z97 HD3
Storage
Western Digital Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Antec VP500 P
RAM
32 GB Patriot Viper 3 Black Mamba @ 2400Mhz
Video card
/
Case
LC Power Juggernaut 926B
Mouse
Razer Basilisk Essential
Keyboard
Genius LuxeMate i200
Monitor
2 x DELL U2414H
OS
Windows 10 64bit
Си купив Razer Basilisk Essential на акција, глувчето ми го испорачаа порано од што очекував, така да искуството е позитивно :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.285
Скопје
hackitfree.github.io
Епа дечки аирлија нека е направена нарачка на две графички картици од Гјирафа :)

Овие гјирафа се турбо значи и на чат и на телефон све одма се средува. При нарачка billing и delivery адреса пошо ми се различни имаше проблем ем ги прашав пред тоа на чат која адреса да ја пишам во полето за адреса (ми кажаа billing) - и коа заврши плаќањето не ме праша за деливери адреса (или ја не видов дека има опција да се потенцира во следните чекори).

Како и да е ги контактирав одма се среди. На телефон англиски се speak-а нормално хаха.

Искрено breath of fresh air е фирмава. Ја имам извонредни искуства онака пошо мала фирма и personal се осеќа искуството со Нексио секогаш биле исто најучтиви и ептен услужливи и прво нив ги прашав за понуди и дури и денес пред да нарачам ги прашав дали имаат нешто подобри понуди од прошлата недела. Но едноставно зделкава од Гјирафа беше далеку поисплатлива од било што шо има на лагер или понуда во другите продавници. Но најпријатно е тоа што и други го имаат споделено дека се стварно достапни, услужливи и ептен customer ориентирани на прв поглед барем ете.

Значи за сега првично искуство при нарачка ептен позитивно. Да се надеваме дека така ќе биди и при испорака и тестирање на картите. Тука повеќе ќе кажам се надевам ќе имам среќа со каргото пошо тоа е како ќе им се погоди денот. Некогаш се јавуваат унапред некогаш „еве ме мене доле пред зграда кај си ти?“ хахах.
Уште нема испорака ? Кои графички ги порача ? Да го контактираме @Rilind да убрза :LOL:

Deki22

hello world
7 мај 2018
82
119
Дефинитивно позитивно искуство со жирафата ко за прва порачка
Нарачан Lian Li Lancool III RGB на 11.10 со рок на испорака од 21.10.-25.10. и пристигна на 20.10 :)

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Уште нема испорака ? Кои графички ги порача ? Да го контактираме @Rilind да убрза :LOL:
Одма сега фаќам телефон, што се секирате? Инаку да споделам, нарачав Xboxot на 11.10, ми стигна на 19.10, значи 2 дена пред датумот што го дава на страната. На 16.10 имам нарачан контролер за конзолата, вчера ми стигна дека е испратен контролерот. Малце се побрзи од почетокот, ама треба некако уште многу побрзи да се.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.285
Скопје
hackitfree.github.io
Хахахах важи. Не знам шо е интерната шега ама не се бунам нека среди.
Дека ги брани многу во тема порачки од Жирафа па го обвинивме дека работи таму :)

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Инаку целосно искуство за последните 2 нарачки е ова:
  1. Xbox Series S нарачан на 11.10.2022, очекувани датуми за пристигање беа 21-25.10.2022. На 17.10.2022 добив тој емаилот што ти кажуват дека пратката е испорачана, и истата ми стигна во 19.10.2022. Овој пат не беа од ЕЛС, туку од некоја друга пошта, но немаше реклама залепена на колата па затоа не знам кои беа. Дечкото ми се јави 30-40мин пред да дојде да се договараме, фин дечко и добро искуство.
  2. Controller Xbox Series X/S нарачан на 16.10.2022, беше на промоција 2,990ден секаде на социјални мрежи, во страната беше уште 3,790ден. Им пишав на четот и ми рекоа дека ако сакам да нарачам, можам да ставам или нарачка со кеш или со фактура да плаќам, и они ќе сменат цена на 2,990ден за да толку платим после, не можеше со картичка истата да се реши. Се одлучив кеш на рака, побрзо ќе се испроцесира. Вчера (16.11.2022), околу 18 часот ми стигна емаил дека и ова пратка е спремна, што ме изненади брзо беше, но никако не очекував дека денес во 14 часот ќе го добивам. Пак истото дечко беше, исто искуство, само овој пат рече "брат што прааа бе овиа ме утепаја секој ден кај тебе да дојдам шо не ги праќат заедно:ROFLMAO:", секако на шала.
Ако продолжуват со вакви брзини на испорака, зошто и не побрзо, добро ќе биде за ние што купуваме од таму и не ни смета баш толку што нема фискална.

EnergySaving

hello world
19 март 2017
51
60
Претпоставувам дека брзината на испораката се должи и од бројот на нарачки во определ период.
Бидејки периодов не гледам дека имаат нешто голем број на намалувања затоа и побрзо може да ги спремат, испорачаат.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.792
10.109
Претпоставувам дека брзината на испораката се должи и од бројот на нарачки во определ период.
Бидејки периодов не гледам дека имаат нешто голем број на намалувања затоа и побрзо може да ги спремат, испорачаат.

Генерално е баш обратно во транспорт и логистика.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Како саат се точни овие гјирафа! Секоја чест! Пишуваше ETA за испорака на графичките 27ми - 29ти октомври и ете денес ми стигна мејлот дека се испратени, и во мејлот има гаранција прикачено скенирана со печат и потпис.

Најбитно шо забележав во гаранцијата за графичкиве иако ми рекоа дека 1 година е гаранција, иако сите дискутираме страници уназад дека 1 година даваат на све - еве што пишува:

1666889960040.png

Значи 2 години имаат гаранција изглеа? Пошо ова е едино место каде во гаранцијата се споменуваат години/денови или било каков временски период.

Како и да е следен апдејт после испорака.

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.734
Нема 2 години гаранција, еднаш прашав во чет и споделив. Гарантните листови не се според закон зашто мора да содржат точни датуми на почетокот и крајот на гаранцијата.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.758
Скопје
www.facebook.com
Како саат се точни овие гјирафа! Секоја чест! Пишуваше ETA за испорака на графичките 27ми - 29ти октомври и ете денес ми стигна мејлот дека се испратени, и во мејлот има гаранција прикачено скенирана со печат и потпис.

Најбитно шо забележав во гаранцијата за графичкиве иако ми рекоа дека 1 година е гаранција, иако сите дискутираме страници уназад дека 1 година даваат на све - еве што пишува:

Погледнете го атачментот 118258

Значи 2 години имаат гаранција изглеа? Пошо ова е едино место каде во гаранцијата се споменуваат години/денови или било каков временски период.

Зашто секогаш се заебувате баш вие најјактивните членови...
Еве за со скоро 2.5 год гаранција !
Пак имам залихи ама не ви се чека на вас јјебеш га.
Screenshot_474.png

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321

Погледнете го атачментот 118258

Ова им е лошо преведено.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Зашто секогаш се заебувате баш вие најјактивните членови...
Еве за со скоро 2.5 год гаранција !
Пак имам залихи ама не ви се чека на вас јјебеш га.
Погледнете го атачментот 118260

Дополнително шо 3070 ми требаа не 3070ти. Јас не се секирам ни сомневам дека ко алва ќе летнат картите на Пане.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Стигна пратката, не сум инсталирал но се беше добро спакувано. Вакви детали се стварно за пофалба, тие 2 минути плус кои ги одвојуваат за ова дополнително покажуваат на високо ниво на услуга:

1667217511862.png

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.285
Скопје
hackitfree.github.io
Стигна пратката, не сум инсталирал но се беше добро спакувано. Вакви детали се стварно за пофалба, тие 2 минути плус кои ги одвојуваат за ова дополнително покажуваат на високо ниво на услуга:

Погледнете го атачментот 118378
Ајде ајде - работи ... Слики очекуваме - резултати перформанси - фрејмови - дали си задоволен од производот - не те мрзи тебе - ти знаеш да пишуваш барем - опни едно ривју тука ! ;)
Со зравје да си се служиш BTW !

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ајде ајде - работи ... Слики очекуваме - резултати перформанси - фрејмови - дали си задоволен од производот - не те мрзи тебе - ти знаеш да пишуваш барем - опни едно ривју тука ! ;)
Со зравје да си се служиш BTW !

Да најдам време да инсталирам па ќе пишам уште некоја импресија. Битно за сега целиот процес на искуство со Гјирафа беше одличен. Картите се неотворени со фабрички лепенки со све значи, ЕЛС беа тие кои ги доставија кутијата во која беа спакувани немаше никакви видни оштетувања и знаци дека била непрописно транспортирана... така шо за сега немам никакви замерки само пофалби.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.303
11.852
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Погледнете го атачментот 118378
Браво за нив, вакви ситни гестови значат навистина многу.

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
323
714
Скопје
Да споделам искуство со враќање на продукт.

Имав нарачано Fnatic Bolt глувче кое после еден месец користење почна скролот да испушта звук.
Им пишав на Viber, ми рекоа да го испратам по карго. Го проверија од нивна страна дека не е океј и ми ги вратија парите на сметка.

Им го испратив преку Еко Логистик кои ужасно споро го доставија глувчето кај нив. Поради нив процесот траеше една и пол недела.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно