Vladimir Filevski
hello world
- 17 февруари 2019
- 273
- 630
Небитно?!
Е па тогаш - пријатно и збогум...
Е па тогаш - пријатно и збогум...
Искрено јас бев премногу изненаден кога ми ги покажа мерењата од звучниците, бидејќи настапив многу скептично со „Има ли амплитудно фракфентна карактеристика?“ И пуштање сликата, браво!Измерената фреквенциска карактеристика е одлична! Исто и дизајнот и изработката на кутијата! Да си се изнаслушаш музика!
Soundsense конструкторот/дизајнерот е син на мој колега од факултет - мило ми е што сепак има некој од помладите што сериозно, квалитетно и професионално се занимава со изработка на звучници. Му пожелувам успех во оваа област.
..е одлична и ако се онака поставени служи само за фалење по форумиИзмерената фреквенциска карактеристика е одлична!
Сака да каже дека има подобри и подобро му се наместени - и целата негова соба е акустички дампирана и средена така да овој тука - нема врска како да ги постави своите звучнициНе сфатив баш што сакаш да кажеш - може појаснување?
Не баш, не се менува нешто многу ако вратата е затворена, или ако на нејзино место има ѕид - зависно од конструкцијата на вратата, се разбира.Згора на тоа што кога ќе ја заѕидаше вратата, ќе се сменеше и мерењето.
Не. Ти сфаќаш што сакам да кажам но сакаш да се развие дискусија која нема да води никаде и ќе служи за одмерување на твоето и моето знаење.Не сфатив баш што сакаш да кажеш - може појаснување?
Само за лепо друштво !Исто како она за цицањето весла и паѓањето од Марс... башка што имам кајче во Охрид и обожавам да веслам, а и повеќе од 45 години сум астроном-аматер.
Една измерена фреквенциска карактеристика во оската на звучникот не е доволна да покаже како звучи звучникот, но сепак дава важен дел од целата слика. Она што дополнително е потребно се фреквенциските карактеристики измерени под одреден агол во однос на оската на звучникот (и хоризонтално и вертикално), на пример на секои 15 степени (минимум!), во цел круг од 360 степени (180 ако е симетричен). Дури и без претходно да се слушне звучникот, од таквата комбинирана фреквенциска карактеристика многу лесно може да се одреди дали звукот ќе биде назален - тоа најчесто е издигнување на дел од средните тонови, проследено со дупка веднаш после тоа. Слично, отстапувањата од рамната карактеристика лесно може да се предвидат како колорирање на звукот. Докажано со илјадници слушања, мерења и споредби.Рамната фреквентна карактеристика на ниеден начин не покажува како еден звучник ќе звучи.
Можеби суптилно ќе даде до знаење дека звучникот ќе нагласува или ќе задушува одредени подрачја но никогаш и никаде не се случило да видиш дали овој колорира, звучи назално, има syrupy sound итн. итн.
Мерењето пак ако не е изведено во глува комора тогаш, ќе простиш на изразов, резултатите можат слободно "окачити мачки на реп"
Погледнете го атачментот 115317
Конечно стигнаа звучките. Сеуште ги разработувам и си играм со некои сетинзи од ресиверот. Пиано финиш. На едно место малку ја зезнале работата дечките што ги фарбале меѓутоа успеав да го скријам местото да не ми боде очи. Дечкото ми даде и дампери за под звучките. Еве го и неговиот графикон со овие драјвери што ги искористил. Сега за сега ми вредеа за чекањето.
Тој е. Soundsense му се вика, ај проектот да го речам. Супер си се звучките. Јас сум си ептен задоволен. Со тоа што кај мене се други драјвери не се тие од брошурата. Исто така работи дечкото на три системски звучник во истата кутија со тоа што прави посебна комора за басот. Чекам да видам со тоа како ќе биде.Извини, чисто информативно, ова ли е човекот што ти ги правеше звучките?
Soundsense Diamonds Speakers
I sell speakers made to the highest standards. The speakers have a unique shape, I have them in larger sizes, active and passive, as well as in 2 colors. For more information, you can see the link or call. Brochure: http://www.dropbox.tsom/с/883зтахроо0ееw2/diamonds-brochure.pdf?dl=0reklama5.mk
Ако е цената таа од огласот, тоа е сосема пристојна сума. Очекував многу повеќе за рачно изработени звучници.Тој е. Soundsense му се вика, ај проектот да го речам. Супер си се звучките. Јас сум си ептен задоволен. Со тоа што кај мене се други драјвери не се тие од брошурата. Исто така работи дечкото на три системски звучник во истата кутија со тоа што прави посебна комора за басот. Чекам да видам со тоа како ќе биде.
Јави му се распрашај го ако те интересира. Инаку цената варира има 3 димензии на звучки што ги изработува во пасивна и активна варијанта со различни драјвери.Ако е цената таа од огласот, тоа е сосема пристојна сума. Очекував многу повеќе за рачно изработени звучници.
Белите со стенд се многу јаки на изглед.![]()
Ова е одличен производ на ентузијаст, со многу прифатлива цена.Ако е цената таа од огласот, тоа е сосема пристојна сума. Очекував многу повеќе за рачно изработени звучници.
Белите со стенд се многу јаки на изглед.![]()
Едно преглупо прашање... ама ми треба привремено решение.
Имам Infinity RS4000 поврзани со појачало Pioneer.
Проблемот е што звучниците се 4 омски а појачалото е 8 ома.
Ми предложија да ги поврзам сериски т.е да ги поврзам да свират како еден звучник.
Плус и минус од двата звучника да ги врзам во едно, за да немам проблем со гасење на појачалото.
Ми треба привремено решение, додека не најдам нови звучнци или појачало.
Значи да барам ново појачало, дека звучниците не ми се менуваат. Од посебно значење сеАко ги врзеш двата плуса во еден и двата минуса во еден минус, значи паралелно, ќе добиеш еквивалент на 2 омски звучник :/
Мислењето е автоматски споено:
Со такви добри слушалки, не се ни толку битни звучките![]()
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден