Pane24
GpuHardware
Ве жалам сите вас што користете high end графики на 500w psu bronze...
Дај понуди некоја GPU замена за Strix 1660 TI + доплата, не ги кријај под кревет графичиве ЕБАГОВе жалам сите вас што користете high end графики на 500w psu bronze...
Ќе работи можеби на 500 W ама на Бронзе не сум баш сигурен. Да е Голд - Платинум - 100% ќе работи...Ќе работи 3060Ti и на 500W, ама јас би идел со upgrade на PSU.
80+ стандард е за ефикасност не за моќност и 80+ bronze и 80+ platinum исто ќе вадат 500 вати само едното ќе влече помалце од ѕид во споредба со другото. На крај пак 500w нема да ти стигнат.Ќе работи можеби на 500 W ама на Бронзе не сум баш сигурен. Да е Голд - Платинум - 100% ќе работи...
Ке намалат да падни криптото чекајте.
Па не е баш исто. Иако тоа што го кажа е точно, со самото ниво на ефикасност, најчесто и се менува квалитетот на самото напојување.80+ стандард е за ефикасност не за моќност и 80+ bronze и 80+ platinum исто ќе вадат 500 вати само едното ќе влече помалце од ѕид во споредба со другото. На крај пак 500w нема да ти стигнат.
Да, официјално 650W е препораката за 3060. Иначе не дека директно соодвествува Gold или Bronze со силата на напојувањето, 750W си се 750W, рејтингот е баш за ефикасност при искористеност (помалку трга струја од ѕидот за ист load). Ама во право си дека најчесто Bronze моделите се со полош квалитет и полоши во одност на издржливост. Најчист пример се CX и RM напојувањата од Corsair. CX е Bronze и е далеку полош квалитет од RM во поглед на внатрешните компоненти кои ги користат за двете.Па не е баш исто. Иако тоа што го кажа е точно, со самото ниво на ефикасност, најчесто и се менува квалитетот на самото напојување.
Т.е., sustained wattage, ripple, и слично...
Сакам да кажам дека платинум напојувањето можеби и да може да даде малце повеќе sustained сила од бронз.
Како и да е, мислам дека за 3060Ti препорачуваат 650W, така?
Palit GeForce RTX 3060 Dual 12 GB Enthusiast graphics cardПовторно на лагер 3060 за 30к Овде има простор за дополнителна корекција на ново, ама не многу 4-5 к пониска во најдобар случај.
Иако е објавена по темиве, би сакал да ја понтенцирам ценава на RTX 3050 од 17к од Gjirafa.
Ова е прва графичка на наш пазар по MRSP. Толку е, ова е MRSP за наш пазар (250 евра *10%=17 к, на ново нема да биде поефтина.
Можеби(веројатано) летово ќе имаме половни графички по уште подобри цени ама за на ново толку е.
Ако некој сака нова графичка под 300 евра ова е тоа.
Брзо беше ова...
Па и јас се чудев зашто кај мене оваа цена а не таа од 8хх ојра... Луд јебе збуненог.Брзо беше ова...Погледнете го атачментот 112070
Океј се ама не најдобри. Подобри се од MSI VENTUS моделот колку шо знам јас. Во секој случај поарно ти е да земиш ASUS 3080 TUF за 50 евра поќе според мене или модел од Gigabyte.880 евра,имаат бајаги залиха ко шо глеам, незнам колку се добри овие како модел кога станува збор за 3080ка, ако има некој повеќе искуство нека сподели
Океј се ама не најдобри. Подобри се од MSI VENTUS моделот колку шо знам јас. Во секој случај поарно ти е да земиш ASUS 3080 TUF за 50 евра поќе според мене или модел од Gigabyte.
Уште еден е ама на залиха така да брзо ќе оди претпоставувам.
Шо и да прајш гледај да избегниш Zotac, и јас имам лошо искуство а и други по форуми гледам. Palit, PNY, Gainward (скоро истата картичка се сите три) се океј и немам слушнато лоши работи. Mediocre се за оверклок и ладење, ама немаат проблеми во глобала. Evga и Asus се top-tier според мене ако можиш да најдиш.
Конечно да хахах, ама само од ЦУ ако земиш, од Анхоч уште само два модели се достапни и то по 300 евра поскапи него од ЦУ...Значи полека дојде времето да може да се бира...
Чест е да имаш графичка од Бате Саше.А бате саше продава раскантана 3гб графика за 10.000
Пардон нови 3060ти веќе има за 500е...
Абе батко Сале, го следиш пазаров, бараш, споделуваш, викаш секаде цениве одат надолу, ама изгледа само кај тебе се качуваат. Дали ни праќаш сублиминална дека пак ќе имаме ценовен шок?Моментално RTX 3060 12GB најефтино, поефтино дури од жирафа. Со шипинг + данок тука 27400 ден.
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N506TEAGLE OC-8GD
31.500,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh