Нарачав како физичко лице, ф-рата е вкупно 233€. Сметам дека давачките би биле 9% царина и 18% данок. Глупо е што овие на царина ќе ми лупнат на цела сума, вклучувајќи го и шипингот.Ќе однесеш принт од фактура во царина (кај поштата под железничка). Томан не доставуваат фактура со пратката. Утре дента ќе ти биде средена за царинење идеш ќе ти дадат спремни уплатници, уплаќаш си подигнуваш пратка.
Се надевам не си навел на томам фирма, ако си навел а платил како физичко лице ондак може да имаш дополнителни давачки за царинење. Се надевам дека ке културиш од тоа.
Интересно, колку би била царина за студио мониторс ги видов овие Јамаха кај МКБХД и други јутубери па мислам дека ќе бидат добро и како звучници за ПЦ? Yamaha HS 8 BundleСупер ако не си внел фирма тогаш немаш проблем. Мојата беше 300е вкупно со шипинг. Од се што имаше само слушалките кои беа 200е се цариена другот беше ослободено, ама они ми цариена слушалки 18% со вреност од 300е. Касно видов ама еве споделувам да знае некој друг... а можна и така треба не знам. Како и да е однеси им фактура и пред да платиш види што пишува на уплатницата.
ги имаш во ДоРеМи за 38000 мкд (ако не ти дадат попсут), ваму ќе ти искочат и поскапо со поштарина, царина и данок. Да беше нешто ситно што може нема да го соберат за царински преглед може ќе имаше шанса да ти помине, ама волкав пакет тешкоИнтересно, колку би била царина за студио мониторс ги видов овие Јамаха кај МКБХД и други јутубери па мислам дека ќе бидат добро и како звучници за ПЦ? Yamaha HS 8 Bundle
Ова важи од моментот кога пратката ќе добие статус за достава или ни тој статус да не се чека?Во Карпош фалат 5 поштари, затоа нема картончиња.
Во Карпош 3 поштата ми рекоа да не чекам картонче, туку да одам и да си ја барам пратката.
И сега ако нема тракинг бројче пратката, нагаѓај кога ќе биде во пошта.
Кога ќе добие статус дека е во пошта спремна за достава не чекај картонче.Ова важи од моментот кога пратката ќе добие статус за достава или ни тој статус да не се чека?
Во Карпош фалат 5 поштари, затоа нема картончиња.
Во Карпош 3 поштата ми рекоа да не чекам картонче, туку да одам и да си ја барам пратката.
И сега ако нема тракинг бројче пратката, нагаѓај кога ќе биде во пошта.
Карпош Општина или 1, 2, 3, 4?
И што направи за овој период? Си седиш и чекаш?Нарачано 10ти јануари.
Погледнете го атачментот 111507
Сеуште не доставено.
Пред нова година исто. Нарачана 7ми ноември.
Погледнете го атачментот 111508
Зошто ги држат по месец+ одкога ќе стигнат и не ги доставуваат??
...легендата вели, ако ги држеле доволно долго, ќе се оплоделе.Зошто ги држат по месец+ одкога ќе стигнат и не ги доставуваат??
На пратките мислеше?...легендата вели, ако ги држеле доволно долго, ќе се оплоделе.
Не ми се битни пратки. Првата пратка ја средив со email комуникација до: [email protected], [email protected], [email protected]. Ако некој е во слична ситуација, нека проба.И што направи за овој период? Си седиш и чекаш?
Можеби ќе те разочарам, меѓутоа се од текстот ми е добро познато Вклучувајќи ги и контактите.Не ми се битни пратки. Првата пратка ја средив со email комуникација до: [email protected], [email protected], [email protected]. Ако некој е во слична ситуација, нека проба.
A, кога биле побитни пратки, сум копал по купови и купови заедно со вработени во најтемните места во поштата кај Железничка. Не можеш ни да замислиш како изгледа.![]()
Не значи, тек влегла во приемно.MKSKPB дали значи дека е на царина?
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден