Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.980
roka.mk
Не е bug, мислам не е наш баг, истото не функционира ни на официјалниот форум на xenforo така да немае што многу да направиме по тоа прашање.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.447
11.504
Скопје
За copy paste текст зборвам море.
Пробај на пример од Анхоч нешто да копираш, конкретно на пример следниот
текст :

Monitor 27" Philips 273V7QDAB/00 IPS V-Line 75Hz, FHD, HDMI, VGA, DVI, 4ms, Speakers, Black​

Хмм. Од она кратко што проверив, тука веројатно под „ отстрани форматирање“ не подразбираат префрлување од Heading во Normal. Така да, ако почесто копираш од Анхоч, наместо да бираш тргни форматирање, клај му да не биде heading, кај ова
1636988646933.png

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Не ве разбирам, на Chrome ја има оваа опција секогаш

paste-plain-text-google-chrome.png

Тоа што користите инфериорни пребарувачи не е проблем на администрацијата на ИТ.МК!

Avid

senior
21 јануари 2009
6.447
11.504
Скопје
Би го тргнал постов или би го направил достапен за сите.
Таман тргнав да читам зошто, ме сретна ова и ништо не можам да видам:
Погледнете го атачментот 106231
Ја наместо 6 пати би го ставил да се појави 23 пати.
Не, сериозно, зошто е ставено 6 пати?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Ова „лајк“ бројачот под бројот на мислења е за сите реакции?

Тогаш не треба да стои thumbs up, дава погрешна слика!
Пример Авид нема шанси да има толку лајкови, гарант 2-3.000 се оние ANGRY реакции.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Ова „лајк“ бројачот под бројот на мислења е за сите реакции?

Тогаш не треба да стои thumbs up, дава погрешна слика!
Пример Авид нема шанси да има толку лајкови, гарант 2-3.000 се оние ANGRY реакции.

Мислам дека само „Ми се допаѓа“, „Љубов“ и „Хаха“ се вбројуваат во тие, така да лајковите на Авид најверојатно се леџит.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.395
5.548
Не ве разбирам, на Chrome ја има оваа опција секогаш

paste-plain-text-google-chrome.png

Тоа што користите инфериорни пребарувачи не е проблем на администрацијата на ИТ.МК!
И другите пребарувачи ја имаат таа опција. Така што, пак е до корисникот.
Исто како со копчето за светла/темна тема ;)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.043
Во нови мислења да можам да тргнам тема да не ми излегува. Пробав со не ја надгледувај темата, ама пак излегува. А премногу повреди на задникот има во темиве, да ми се приповраќа па би сакал да ги тргнам.

• ми се допаѓа
Реакции: D

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.317
www.aqtos.com
Во нови мислења да можам да тргнам тема да не ми излегува. Пробав со не ја надгледувај темата, ама пак излегува. А премногу повреди на задникот има во темиве, да ми се приповраќа па би сакал да ги тргнам.

...with blackjack and hookers.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.325
2.309
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Порано елита се стануваше со постирање, отварање теми, пишување рецензии и кредибилни дискусии....
Сега ко се корумпирано во државава - се купува со пари.

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.317
www.aqtos.com
Порано елита се стануваше со постирање, отварање теми, пишување рецензии и кредибилни дискусии....
Сега ко се корумпирано во државава - се купува со пари.

Ајдее, каде тера муабетов....
Ентузијазмот е краткорочна работа, трошоците долгорочна и реална. 14 години немаме профитабилност, сакаме да го смениме тоа за да може да ги реализираме плановите кои ги имаме за овој проект, пред се подобри содржини и поголема понуда на услуги и функционалности. Кога зборевме претходно на темава, испаѓаше дека само кукаме и се жалиме, сега кога презедовме нешто конкретно, искача дека правиме корумпиран систем.

@Jedah слободно предложи ни друг бизнис модел за тоа како да опстане IT.mk ако имаш идеја?

Jedah

user
6 ноември 2007
1.325
2.309
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
OS
Windows 11
Ајдее, каде тера муабетов....
Ентузијазмот е краткорочна работа, трошоците долгорочна и реална. 14 години немаме профитабилност, сакаме да го смениме тоа за да може да ги реализираме плановите кои ги имаме за овој проект, пред се подобри содржини и поголема понуда на услуги и функционалности. Кога зборевме претходно на темава, испаѓаше дека само кукаме и се жалиме, сега кога презедовме нешто конкретно, искача дека правиме корумпиран систем.

@Jedah слободно предложи ни друг бизнис модел за тоа како да опстане IT.mk ако имаш идеја?
Па реално не сте само вие. На неколку форуми сум активен и последниов период сите целат кон некој вид на профитирање. Кајгана форум заминаа во Web Shop со блесави маржи - Кого закрпат се офајдат. Еве овде се пробуваат чланарини, хардвер продажби...
Мислам ОК е, сваќам за квалитетна содржина мора прилив на финансии
Ама ќе дојде ден кога ќе ја заиграте Орвеловската "Сите се еднакви само некој се поеднакви од другите"
Дали тоа ќе биде во хиерархиска поставеност на самиот Форум со бенефити или во увидот на содржината на Веб сајтот. Екслузивни права за "плаќачите" што целиот систем на слободен извор на информации ќе го стави во подредена ситуација и самиот кодекс на слобода на информации ќе го доведе во прашање.
И повторувам не сте само Вие. Ако сакам да се информирам на западњачки News Web site ми бараaт чланарина затоа што хартиенио весник не им се трошел... Јбг изгледа дојде време кога Телеком/А1 банер не покрива трошоци за хост...

Едит
А it.mk буквално нема конкуренција на пазаров. Апсолутно немате ниту еден едини сајт во Македонија што може да ви конкурира по квалитет и квантитет на содржина која ја генерирате.
Апсурно ми е да се финасира еден таков сајт од самите корисници.. од нај нај нај ниската нишка во синџирот
Ја незнам како тоа ваљда постои рекламен систем, постојат рецензии, постојат ИТ компании желни за реклама, платени артикли, незнам невладини организации, незнам....групации.... едноставно премногу општествени структури можат да придонесат за функционирање и одржување на единствениот македонски портал за ИТ технологија.

Последна промена:

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.317
www.aqtos.com
Па реално не сте само вие. На неколку форуми сум активен и последниов период сите целат кон некој вид на профитирање. Кајгана форум заминаа во Web Shop со блесави маржи - Кого закрпат се офајдат. Еве овде се пробуваат чланарини, хардвер продажби...
Мислам ОК е, сваќам за квалитетна содржина мора прилив на финансии
Ама ќе дојде ден кога ќе ја заиграте Орвеловската "Сите се еднакви само некој се поеднакви од другите"
Дали тоа ќе биде во хиерархиска поставеност на самиот Форум со бенефити или во увидот на содржината на Веб сајтот. Екслузивни права за "плаќачите" што целиот систем на слободен извор на информации ќе го стави во подредена ситуација и самиот кодекс на слобода на информации ќе го доведе во прашање.
И повторувам не сте само Вие. Ако сакам да се информирам на западњачки News Web site ми бараaт чланарина затоа што хартиенио весник не им се трошел... Јбг изгледа дојде време кога Телеком/А1 банер не покрива трошоци за хост...

Едноставно економско правило е, не би го мешал со орвеловци, нееднаквости и сл: There ain't no such thing as a free lunch - Wikipedia

Проблемот е малце поголем, системски. Како корисници се навикнавме на конзумирање на содржини без пари, ама тоа беше во време кога маркетинг секторот и бизнисите инвестираа во реклами, конкретно дисплеј адвертајзинг. Меѓутоа, некаде по популаризацијата на FB работите тргнаа во погрешен правец, сите мигрираа кон социјалните медиуми, банерите презачестија и се појави лакомост да имаат што поголем профит медиумите ги преплавија своите сајтови со што се развија ад блокери и т.н. "слепило на банери", бизнисите се префрлија на социјални медиуми, чекорот го направија и маркетинг агенциите со нивните буџети бидејќи им беше поевтино, и одеднаш сајтовите се најдоа во проблематичен момент - сите беа на социјални медиуми и сите буџети идеа таму....

Сега кога почнаа социјалните медиуми (во онаа пишана форма што ги знаеме како Facebook) да умираат и генерално да се презаситени, а да се популаризираат медиуми со содржинска форма звук и видео од неколку секунди на платформи ко TikTok и YouTube Shorts, IG Reels и сл... се враќаме пак на почетниот проблем кој не беше суштински решен - луѓето јаделе и пиеле на туѓа сметка, ама веќе нема кој да ја плати сметката.... и тоа е, едноставно е, нема бесплатен ручек и сега медиумите се во фаза на изнаоѓање решенија.

Пак ќе кажам, ако имаш друг предлог за бизнис модел, тука сме, слушаме. Меѓутоа коментарот дека создаваме корумпирана заедница тука, ти е грешка.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.325
2.309
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
OS
Windows 11
Прилично апокалиптични предвидувања за функционирање на интернетот во блиска и далечна иднина. :)
Времето ќе покаже како ќе се одржи целиот овој систем али генерално да, точно е дека социјалните мрежи зедоа огромен дел од маркетингот и целиот WWW отиде во одредена централизација. Големите играчи генерираат платформи кои се примамливи како за конзументите така и за продавачите.

Терајте со новиот концепт делува занимливо, што да речам, ајде не зборуваме за корупција, малу претерана изјава од моја страна меѓутоа јас и повеќето штом осетат одредени стеги и начин на ограничувања верувам дека нема да размислуваат двапати за наоѓање алтернативи.

Е да. Ако нешто треба да ставите позади Paywall тоа се ебанине огласи на форумов :) Знам, меч со две острици:
Од една страна форумот живее од креирање постови Купувам/Продавам. Да не се тие форумот ќе беше кај hardware.mk кај што е сега ;)

Ама па од друга ќе се креира дистинкција помеѓу ИТ маркет и ИТ дискусија.

Генерално имате лешинари кои исклучиво купуваат и продаваат овде поради јасната целна таргет група и некаква си квази-сигурност на затворена заедница со кревка доверба. Е тоа треба да се монетизира. Буквално бесплатно ви се шлепаат врз платформава и генерираат профит.

Незнам што корист имате од тоа?!- никаква... а ако некој сака да продаде 10 лаптопи и 5 графички во годината знаејќи дека потенцијално таргетира 30.000 членови тогаш тоа треба да си плати симболична чланарина. Тука е во прашање common interest и најлесно можете да приграбите ситен џепарош :p

Мирче

read-only
31 август 2013
7
4
Мирче's setup  
Processor & Cooler
i7 3770
Motherboard
asrock z77 extreme6
Storage
ssd 240 +1,5Tb
PSU
800w
RAM
16
Video card
gtx1060
Case
cooler master hafx
Mouse
asus echelon
Keyboard
bloody
Audio
bloody 501
Monitor
samsung 24
OS
windows 10
Со години сум член на форумот и сеуште немам право да им кажам БРАВО! на нашите шампиони во Counter Strike. Извинете дечки ама какви ви се правилата на овој форму не разбирам. Ај малку преиспитајте се дали не претерувате во ограничувањата.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.788
Скопје
www.facebook.com
Со години сум член на форумот и сеуште немам право да им кажам БРАВО! на нашите шампиони во Counter Strike. Извинете дечки ама какви ви се правилата на овој форму не разбирам. Ај малку преиспитајте се дали не претерувате во ограничувањата.
Ограничувањата важаат само во огласи секцијата. Да не си грешка нешто во врска со ово твоево ?

• не се согласувам
Реакции: Avid

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.317
www.aqtos.com

@Мирче , може мало појаснување за проблемот или конкретен принт скрин што се случува?

• ми се допаѓа
Реакции: Avid
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно