Да ја сменив, затоа чудно ми е тоа ако не ќе ги контактирам преку чат и ќе им кажам дека нешто со препознавањето VAT не треба.Сменета ти е државата во Македонија? Не би требало да наплаќа VAT.
Sent from my TI-83
Јас би рекол дека наместо VAT, веројатно ќе платиш shipping, па на целосната сума 5% данок овде.Да ја сменив, затоа чудно ми е тоа ако не ќе ги контактирам преку чат и ќе им кажам дека нешто со препознавањето VAT не треба.
5% данок е на компјутерски делови, и нема царина. За подетално избарај го водичот за 2018та.Аха, значи нема да има некој голем процент на данок, фала.
А каде точно е тој водич??? На царина страницава неможам да се снајдам.5% данок е на компјутерски делови, и нема царина. За подетално избарај го водичот за 2018та.
Sent from my TI-83
Благодариме.Само прати им меил со принт-скрин од плаќањето и наведи за кој број на царинска декларација станува збор (може и тракинг ако има). Принт-скрин од банка а може и од PP ако си плаќал со него.
Би требало за два-три дена да ти тргне накај твојата локална пошта.
Процедура друга нема, ќе си чекаш и ќе се молеш во себе за што помали давачки.![]()
RB432943965SGВалиден, да.
Абе валиден е овој меил или си губам време само од четврток??
![]()
Што е финтава со царинава, пратка од 5ти на царина со испратени 2 мејлови сеуште стој таму. Дали има шанси некаде да појдам и да ги доставам јас документиве пошо вистина не ми се чека веќе.
Само да не заборави и генералниот во цц да го стави, за да дополнително се забрза процедурата.Не, чаре е само да им уклучиш софтвер кој ќе им пушта постојано пораки на мејлот.
Па да го имав од генералниот мејлот до сеа ќе беше испратено.Само да не заборави и генералниот во цц да го стави, за да дополнително се забрза процедурата.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Ако си им пратил скриншоти од трансакциите во јпг формат, неможат да ги отворат. Треба да им се прати пдф, имаш онлајн конвертери што може да ти ја завршат таа работа. Пример jpg2pdf.comШто е финтава со царинава, пратка од 5ти на царина со испратени 2 мејлови сеуште стој таму. Дали има шанси некаде да појдам и да ги доставам јас документиве пошо вистина не ми се чека веќе.
Од кај оваа информација?Ако си им пратил скриншоти од трансакциите во јпг формат, неможат да ги отворат. Треба да им се прати пдф, имаш онлајн конвертери што може да ти ја завршат таа работа. Пример jpg2pdf.com
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден