sumi
user
sumi's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen 9 5900HX
- Storage
- 1TB NVMe
- RAM
- 2x16GB DDR4
- Video card
- nVidia RTX3060
- Case
- Notebook Lenovo Legion S7
- Mouse
- Logitech MX Anywhere S2
- Monitor
- 15.6" FullHD 1090x1080 LED
- OS
- Windows 11
Според мене и двете се исти. Така да не подобра ама иста нијанси се разлика.Виваксот во ништо не е подобар од Грее Ломо 12 еко
GREE LOMO ECO GWH12QB-K3DNC4D по супер цена од 21.990 ден.
35М2 е за овие уреди макс на греење, знам корисници кои цели зимо го поминаа во 40м2 со ломо еко 12ка, така да 35м2 е макс на греење, ломо еко ке излади и 50м2 без проблем ако гледаме елемент на ладење.Претпоставувам би се користела од 17часот попладне до 08 наутро? Така некако и 60-70% од популацијата ја користи климата ....За ладење нема проблем ќе лади, но ако немаш добра изолација и исто така добра надворешна столарија (PVC повеќекоморна со термопан стакло).... тешко дека 30М2 би можеле квалитетно да затоплат било да е Vivax моделот АЕМИ или Ломо Еко...не читај во карактеристилите на уредите објавени од трговците кои обично ја објавуваат нивната максимална моќ на ладење (35М2)... слободно одземи десет за греење. Мое мислење дека за 35+ квадрати, треба да размислуваш за посериозен уред или AERI од Vivax или Lomo GWH12QC (регулар или го нарекуваа LCLH ми се чини)
Инаку со АЕМИ моделот, Vivax ми се во најмала рака чудни. Модел од 2017та со исти карактеристики како AEZI модел од 2014-та... можеби грешам но од оние што повеќе се упатени нека демантираат...или објаснат во што е тој е различен или подобар тој од докажаниот АЕЗИ модел (само не спомнувајте ми WiFi)
Инаку разликата во AEZI и AEMI е баш тоа WiFi-то, немале најверојатна техничка можност на AEZI да стават WiFi па нов модел извадиле AEMI. за 1000 ден неможе да очекуваш некоја голема разлика. Инаку AEZI е модел од 2016год не 2014год.
Внатрешната секогаш ке дува, ако е на auto fan ставена ке се намалува интензитетот не работа на вентилаторот и компресорот на надворешна единица. Климата нема никогаш да престане да дува.Едно прашање, ладам простор од 33 м2 со Gree Lomo Eco на 25 степени е подесено и никогаш не престанува. Нели треба да престане ако постигне температура? Или прениско е 25 степени да постигне? Btw имам нови пвц прозори.