Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.229
- 1.204
„Зошто да плаќам за чистење на скали кога живеам во поткровје?“„Зошто да плаќам за лифт и сијалица во зграда кога живеам на приземје?!?“
„Зошто да плаќам за чистење на скали кога живеам во поткровје?“„Зошто да плаќам за лифт и сијалица во зграда кога живеам на приземје?!?“
Хммм, не сум сигурен дека сите го знаат тоаЗатоа што си прифатил да живееш во објект за колективно домување, и тој доле ке плаќа за лифт, хигиеничар и поправка на кров, а и тој горе исто
„Зошто да плаќам за лифт и сијалица во зграда кога живеам на приземје?!?“
„Зошто да плаќам за чистење на скали кога живеам во поткровје?“
Ете тој што го цитирав не плаќа. Дај некој линк да видиме дека го изел од извршители? Или судска одлука?Мислењето е автоматски споено:
Затоа што постои Закон за домување. Немој да плаќаш, па ќе го јадеш од извршители...![]()
Ете тој што го цитирав не плаќа. Дај некој линк да видиме дека го изел од извршители? Или судска одлука?
Офтопик:А што правиме со становите во кои никој не живее? Дали нивните сопственици треба да ги плаќаат заедничките сметки?
Да.А што правиме со становите во кои никој не живее? Дали нивните сопственици треба да ги плаќаат заедничките сметки?
И вие сте со ЕкоДом?Кај мене во зграда, една сосетка беше незадоволна од хигиената во зградата и не им плаќаше сметки. Значи дека им пријавила, или се пожалила, едоставно решила дека не е задоволна и не им плаќа. После 3-4 месеци ни крена узбуна у зграда како биле покварени ЕкоДом и да сме ги сменеле под итно затоа што и наплатиле со извршител како тоа они така можеле итн итн итн. Нормално дека не ги сменивме, пробавме да и објасниме дека има обврска да плаќа, а ако не е задоволна, треба да пријави, па ако сака да ги смениме треба да собере потписи итн итн итн.
Е поради вакви ствари постојат закон за домување, фирми управители и на крај извршители. Затоа што има луѓе што не разбираат што им е право а што им е обврска.
„Зошто да плаќам за лифт и сијалица во зграда кога живеам на приземје?!?“
А што правиме со државава во која одреден етникум не плаќа сметки за струја/вода/даноци освен ако не живее во некои делови од Скопје?А што правиме со становите во кои никој не живее? Дали нивните сопственици треба да ги плаќаат заедничките сметки?
Како што правиме? па им ја плаќаме, си ќутиме и си п*шиме…А што правиме со државава во која одреден етникум не плаќа сметки за струја/вода/даноци освен ако не живее во некои делови од Скопје?![]()
Тоа е прашање од миљон долари.А што правиме со државава во која одреден етникум не плаќа сметки за струја/вода/даноци освен ако не живее во некои делови од Скопје?![]()
Со државава нема да правиме ништо. Каква е, таква е, наша (??) си е. Единствено да го замолиме Путин да ни пушти еден авангард, да не спаси.А што правиме со државава во која одреден етникум не плаќа сметки за струја/вода/даноци освен ако не живее во некои делови од Скопје?![]()
Istoto sto mi se sluci i mene 2-3 pati se imam javuvano za korekcija na smetka.. strasna rabota e ova sto se desava.. drzavata otide u k***cНешто од Редит:
https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1fgdg01 View: https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1fgdg01/%D0%B5%D0%B2%D0%BD_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%B2%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D1%81%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B1%D0%B0/?%24deep_link=true&correlation_id=36640364-90f5-49bb-ac8c-25e83067aa53&post_fullname=t3_1fgdg01&post_index=0&ref=email_digest&ref_campaign=email_digest&ref_source=email&utm_content=post_title&%243p=e_as&_branch_match_id=1365716843590309502&utm_medium=Email+Amazon+SES&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA22R4W6DIBSFn8b%2Bs0VRZpeYZcnS1yAIV0uKQBBjf%2B3Zd7Ura7MmSI7f4VwucI7RT%2B%2BHQwCldNwL7%2FdG28uB%2Bo%2BsrKhvgYtph9IFPWgrDJ%2BDac9rKqOfWXnCsSzL%2Fjcv3Ygg4DdeFM74P4KNE8qiH9RAii1SK4JTVydVJqV4kv2qMFA3JLHmzo5NYuS5zJagL0qTlBV%2FLfAUKRKEZ7ap8r%2F70ELxuMkpo%2BsZy0oBeL5eZ0a%2FYpgxyKQLAYyI2lmuFXLKWEUoq%2FIj6eu8OnZdLmQj87KGhhL2JkSNZ2HeTZH3szFWjLCWozxd6M3UVsEVHWyABehRwSi04UoPMMUb5FKMXujBvnYnNwcJdw%2FhHEcunY34hEi3baKOBnbfuBxC0HbgXXDLBKE9aWTu%2BgPb7eQ7UQIAAA%3D%3D
Кај Америте нека пушти, доволно е тоа за да не спаси.Со државава нема да правиме ништо. Каква е, таква е, наша (??) си е. Единствено да го замолиме Путин да ни пушти еден авангард, да не спаси.
Тешко дека ќе ја сменат читачката група. Не може за едно броило да доаѓа некој и да чита.Барајте ако може да ви ја сменат читачката група наместо од 29.08 до 30.09 да ве стават од 13до 15.08 до 13 до кај 15.09 и нема да имате вакви проблеми и секој месец кога ви почнува датумот за читање сами пријавувајте состојба без разлика дали дошол инкасатор или не.
Уредот отчитува која е состојбата на броилото. Ја уфрла таа состојба во системот, а тој наместо да ја распореди потрошувачката рамномерно, случајно или намерно прави лоша поделба. За два дена огромна потрошувачка, за останатите минимална.Nikako nemozam da razberam kako moze za 2 dena tolko visoki podatoci da odcita. Sepak citanjeto e elektronski so ured ne racno.
Нема ништо случајно.случајно или намерно
Случајни случкиНема ништо случајно.
Вчера имаше најава за ова али не го гледав, кажуваат кои се тие?
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 PRO PWM PST CO 600-3000 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00312A
740,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден