Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xbox Game Pass

olt96

hello world
18 јуни 2015
229
259
olt96's setup  
Processor & Cooler
r5 7600x
Motherboard
asrock b85m pro
Storage
1TB NVMe Samsung
PSU
deepcool 860w
RAM
32 gb corsair
Video card
7800xt
Case
Lancool 216
OS
windows 10
Колку патетично звучите коа ќе почнете со она деминутивно "Македонче".
Целата поента на ова не е дека ќе се оштети кујзнае колку микрософт од 20те сироти македончиња ( иначе кога се изразувате така се чита преку текст колку само омраза имате ), туку јас да си стојам на мојот збор, и да бидам проментата што сакам да ја видам.
Не се согласувам со тоа што микрософт дуплира цена, и според мене придобивките се незначителни. Фала многу за убисофт игри од пред 20 години. Патем кај нас а и во турција нема никаква поддршка за cloud gaming.
Со ова јас ако продолжам да си плаќам, се побивам самиот. Тоа не ми е прифатливо, иако тие пари не ми менуваат многу.
Тука е клучот. Ако сите го прават ова, нема да биде само 20 македончиња, него ќе биде значителна маса на луѓе и ќе почнат да осеќаат притисок.
Ја ќе си се вратам на steam и пиратерија.

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D, NZXT T120 RGB
Motherboard
Gigabyte B650 GAMING X AX
Storage
SAMSUNG 980 PRO SSD 1TB PCIe 4.0 NVMe
PSU
CoolerMaster MWE Gold 750 80 Plus Gold
RAM
Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL36 EXPO Whit
Video card
SAPPHIRE Radeon Pure RX 7800 XT 16GB 256bit GAMING OC
Case
be quiet! Pure Base 500 DX White
Mouse
Glorious Model O Wireless
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
beyerdynamic DT 770 PRO 80 ohm +FiiO KA11 DAC
Monitor
Gigaybyte G27Q Gaming Monitor 2k 144hz 1ms
OS
Win 11
Колку патетично звучите коа ќе почнете со она деминутивно "Македонче".
Целата поента на ова не е дека ќе се оштети кујзнае колку микрософт од 20те сироти македончиња ( иначе кога се изразувате така се чита преку текст колку само омраза имате ), туку јас да си стојам на мојот збор, и да бидам проментата што сакам да ја видам.
Не се согласувам со тоа што микрософт дуплира цена, и според мене придобивките се незначителни. Фала многу за убисофт игри од пред 20 години. Патем кај нас а и во турција нема никаква поддршка за cloud gaming.
Со ова јас ако продолжам да си плаќам, се побивам самиот. Тоа не ми е прифатливо, иако тие пари не ми менуваат многу.
Тука е клучот. Ако сите го прават ова, нема да биде само 20 македончиња, него ќе биде значителна маса на луѓе и ќе почнат да осеќаат притисок.
Ја ќе си се вратам на steam и пиратерија.
Нешто не си јаден од сабајле изгледа, не е поентата за омраза кон македонците.. Поентата е дека ние сиротите само наоѓаме начини да се снајдеме за да го правиме тоа што го сакаме, како што е играње на Xbox конзола со Xbox Ultimate преплата во овој. И ПС конзолите го имаат истиот проблем како што знам, МК стор нема, па македончето сирото се снаоѓа со топ-ап кардс. Твое право е дали ќе им платиш или не, дали вреди или не тоа е индивидуално мислам според игрите што ги играш и дали ти се исплатило во однос на цена на преплата и игри што ги додале. Убисофт игри од пред 20 години се само тронка од она што го нудат. Јас го имам преиграно Xbox-от, една игра имам купено само. Така да мене ми се исплатело до сега. За Мајкрософт станува збор, они нема да осетат притисок од нешто што не им е примарна дејност.

Marjanco90

read-only
26 април 2026
2
0
Здраво дечки, дали некој има најдено начин како од Македонија успешно да се претплати на Xbox Xbox Game Pass? Ако има некој искуство или проверен начин нека сподели. Фала однапред!

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје
Здраво дечки, дали некој има најдено начин како од Македонија успешно да се претплати на Xbox Xbox Game Pass? Ако има некој искуство или проверен начин нека сподели. Фала однапред!
Можеш без проблем да се претплатиш на PC Game Pass во Македонија користејќи картичка или код од third-party сајт.

Xbox Supported Countries/Regions

Marjanco90

read-only
26 април 2026
2
0
Имам Xbox Series S. Дали некој од Македонија моментално користи Game Pass на конзола? Кој регион ви е наместен (Turkey, Germany, UK…) и дали плаќате со наша картичка или купувате кодови?

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Умре времето на евтини Игри/Game Pass од Xbox Store преку Турција. Намести го на US регион и терај.

Патем....Fun Fact:
Додека траеше пристапот до Турскиот Store и нивните цени трошев по 500-1000ден. месечно. Се насобрав 150-200 игри. Од нив ни 10 немам инсталирано, а камоли 2-3 изиграно.
Откако го забранија пристапот немам потрошено ниту денар. Едноставно не можам да преминам преку фактот дека Американци, Германци и Македонци плаќаат иста цена, а живееме во различни општества со различна куповна моќ.

Е сега, ако толку се способни да локализираат продавници со гео локации и платежни рестрикции зошто не воведат регионални цени типа Балкански земји и Турција во еден кластер, ЕУ земји во друг, САД во трет итн.
Ем ќе сузбијат пиратерија со пристапни цени, ем ќе добиваат каков таков income од треторазредни земји, ем ќе оформат еко системи каде што додатно преку реселери ќе се зголеми продажба на гејминг системи, аксесоари и сл.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Јас сум со регион во Америка а гејм пас плаќам од Турција. Ја намалија цената месецов од 799 на 529 лири за ултимејт.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.342
Јас сум со регион во Америка а гејм пас плаќам од Турција. Ја намалија цената месецов од 799 на 529 лири за ултимејт.
И јас сум така ама на 09.04.2026 мене ми зедоа 799 лири. Може од нареден месец ќе биде намалено

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
А баш бев спремен да го откажам бидејќи се порамнија некако со цените на Америчкиот и оп 600 денари зема :D Најдобра инвестиција до сега ми е конзолава, пс5 го немам упалено со месеци и ќе стои така дур не ја начекам yotei по прифатлива цена

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
Monitor
OS
Win 11
а го средија ли она да може игри од сторе да се купувуаат со мк картица?

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
а го средија ли она да може игри од сторе да се купувуаат со мк картица?
Мислам дека не е средено, не може ни sub на game pass ако го имаш откажано, освен ако некој знае workaraound нека кажи

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
На Амерички стор ми поминува картица за игри, бар помина претходен месец за овој нема нешто што сум сакал да купам така да незнам. Од кој регион пробуваше да направиш наплата?

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
Monitor
OS
Win 11
На Амерички стор ми поминува картица за игри, бар помина претходен месец за овој нема нешто што сум сакал да купам така да незнам. Од кој регион пробуваше да направиш наплата?
Што имаш ставено за билинг и шипинг адреса на Мајкрософт акаунтот?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.972
Писти Охту
Мислам дека не е средено, не може ни sub на game pass ако го имаш откажано, освен ако некој знае workaraound нека кажи
не лажи, јас купувам игри (кои ми се намалени ради претплатата на pc game pass) директно од таму, со македонска картичка со сите салтанати. месечната претплата исто си поминува со македонската картица. мислам дека најголем проблем шо имате е шо во њињндоусот имате наместено регион Америка, и затоа не мојте да купите или да се претплатите. веќе година и нешто си функционира гејм пас, со македонска картичка без никакви проблеми.

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
Monitor
OS
Win 11
не лажи, јас купувам игри (кои ми се намалени ради претплатата на pc game pass) директно од таму, со македонска картичка со сите салтанати. месечната претплата исто си поминува со македонската картица. мислам дека најголем проблем шо имате е шо во њињндоусот имате наместено регион Америка, и затоа не мојте да купите или да се претплатите. веќе година и нешто си функционира гејм пас, со македонска картичка без никакви проблеми.
да ама ова е за ПЦ Гејм Пас, јас мислев за Џбоџ Гејм Пас. На конзолата не можам одамна да купувам игри со мк картица. Мајкрософт акаунтот билинг и шипинг адреса ми е македонска, ми беше турска.

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
Мислев за купување од конзола на турски регион

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Што имаш ставено за билинг и шипинг адреса на Мајкрософт акаунтот?
Рандом адреса од Флорида што ја имам уште од првиот xbox и никогаш немало проблем до наплата со Македонска картица од самата конзола до сега. Проблем имаше само кога затегнаа со Турција и не поминуваше за тој регион наша картица за купување игри. Гејм пасот никогаш не го изгасив само си се вратив со адреса во Америка и си продолжи да си наплаќа од Турција.

Провери си на твојот live акаунт што имаш поставено како локација не на конзола туку на пц пошто тоа го зема во предвид за наплатата

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
Monitor
OS
Win 11
Рандом адреса од Флорида што ја имам уште од првиот xbox и никогаш немало проблем до наплата со Македонска картица од самата конзола до сега. Проблем имаше само кога затегнаа со Турција и не поминуваше за тој регион наша картица за купување игри. Гејм пасот никогаш не го изгасив само си се вратив со адреса во Америка и си продолжи да си наплаќа од Турција.

Провери си на твојот live акаунт што имаш поставено како локација не на конзола туку на пц пошто тоа го зема во предвид за наплатата
И конзолата исто е на Америките?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно