Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
@FLEGMA причина за враќање ?
Јас на лаптоп бапнав свежа инсталација, драјвери се живо помина ко шо треба. WoW ми ја бустна со 18 фпс повеќе. Ветија Performance Improvements, гледам си останаа на зборот. Еве го 3 дена, неам што да се пожалам.
Па поголема причина од бришење фајлови треба ли? :D

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Да го видов ова, но не е тоа што ми треба, јас не сум моментално дома за да го направам ова, а ми треба сега да се закачам на него. :)

Мораш на компјутерот да имаш password за да се закачиш на него преку Remote Desktop Connection

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Октомврискиот апдејт наводно бришел фајлови.
Лик на reddit се жали дека му фалат 200 и кусур гигабајти слики. И не е единствен.

Колку што видов дечките чувале фајлови во Documents and Settings а древната мудрост вели дека ништо не се чува на C:

Како и да е, мене шубе ме искина. Се враќам на Седумка по н-ти пат. Банда неспособна.
Ај за убо, добредојде во клубот. Кога ќе наздравиме? хаха

бајдуеј се преродив со 7ката, искрено. Никакви проблеми, се оди како подмачкано. Башка игри не играм за 10ка да ставам, воопшто немам потреба од тој квази оперативен систем. Ми е криво само што се штавив 300 денари за неа, оригинална 10ка купив, криво ми е за парите :(

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
Папапапапапааааа, незнам дали си ироничен, ама ако не си дај трансакциска јас ќе ти пуштам 3 стотки да не ти е до толку криво барем

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
365
403
Абе шизици, ова десетката беше добра до скоро, арно ама и текна да престане да работи старт копчето на таскбар, ништо не се случува и кога ќе кликнам на volume икончето или пак на notification икончето. Се што има како решение на Google е пробано и не работи. Самите предлагачи на решенија како крајно решение предлагаат реинсталација. Имате некоја идеја пред да го рушам кучата?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Наводно бришел фајлови на корисници кои имаат процесор од интел 6-та генерација. Кај мене на 4-та генерација си помина преубо.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
Наводно бришел фајлови на корисници кои имаат процесор од интел 6-та генерација. Кај мене на 4-та генерација си помина преубо.
Без разлика, ваков fail не е дозволен. Работа им значи на некои тоа. Ако се протнал багов туку така на толку интерни тестирања, па и преку Инсајдерите за кои верзијава мислам повеќе од половина месец е достапна е тежок пропуст, особено при форсирање на надградбите поради ,,безбедносни причини,,. :mad: Како што прочитав се шушка нешто дека е поврзано со OneDrive и синхронизацијата на фајловите во клауд на системските libraries.

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533

И сега да се вратиме на 1803?

На windowscentral пишува...
Microsoft also advices not clean installing the new update either. It's possible that this issue will be fixed in a cumulative update, or it may be a big enough problem that requires Microsoft to compile another RTM build, just as it did with the April 2018 Update.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
Од денеска, целосно е стопирана ,,Октомврската надградба,, за сите кои се уште не се префрлиле на истата (читај се спасиле) Microsoft pulls Windows 10 October 2018 Update after reports of documents being deleted

https://support.microsoft.com/en-us/help/4464619/windows-10-update-history

Доколку некому му се има случено ова, од Мајкрософт велат да ги контактирате директно нив: https://support.microsoft.com/en-us/help/4051701/global-customer-service-phone-numbers

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Јас само што си открив Brightness Issues на екранот на лаптопот, до сеа бев на телевизор. Светлината беше ужас, со драјверот од мајкрософт, симнав HD драјвер од пред пола месец, еве го сеа ме ослепува екранот :D И со wushowhide да го скријам апдејтот пошо некако пак сака 2 години постара верзија да инсталира ..

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.604
1.765
Oвие Мајкрософт не се способни еден Дарк Мод да направат како треба, во Конрол Панел и сите сетингзи таму како Нетворк Конектион, само табот е горе црн, а целиот прозор бел, многу е грд.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.658
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Windows10 = 50% beta, 50% spying :hay:

Maurelie

hello world
6 април 2014
204
216
Maurelie's setup  
Processor & Cooler
i7 3770k/ Phanteks TC12-DX 120mm
Motherboard
Asus P8P67 Evo
Storage
Samsung 840Evo 250GB/1TB Western Digital Caviar Green
PSU
Cooler Master GM550 550W 80Plus Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury2x4GB 1866Mhz
Video card
Strix R9 380X 4GB
Case
Fractal Design R4
OS
Win 10
Октомврискиот апдејт наводно бришел фајлови.
Лик на reddit се жали дека му фалат 200 и кусур гигабајти слики. И не е единствен.

Колку што видов дечките чувале фајлови во Documents and Settings а древната мудрост вели дека ништо не се чува на C:

Како и да е, мене шубе ме искина. Се враќам на Седумка по н-ти пат. Банда неспособна.
Слично и кај мене, само што све беше избришано од Downloads фолдерот. Среќа имав само ценовници симнато.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Flegma кога тврдеше дека ова е смешка OS, ретардиран до бол, (кој е вечна бета btw) му се накачи една attention whore со срања во смисла дека тоа е иднина, современо, не треба до толку да си затуцан и слично скороевиќки тврдења .

Од една страна се вардиш од криптолокери од друга страна самиот OS е највечи криптолокер икад.
Ако има барем минимум мозок тоа CEO-то треба да го пензионира килавиов OS, да се договорат дали ќе вадат оперативен за десктоп кој ќе има различен UI од оној наменет за тач.

И конечно, оперативниот треба да биде bare minimum слично на Android и слично на претходните Виндовси.

А има и згодни цаки не е да нема ама повеќе е "ни риба ни девојка"

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Мене виндоус 10 ми е најбољи виндоус и оперативен до сеа. Иам користено се од дос до линукс до се низ годините. Ствар на вкус и субјективно е. Као ајфони и андроиди.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Може некој да ми помогне..
Имам Razer BlackWidow Chroma v2 тастарура, купена од Грција, кога го рестартирам пц и кога ми се подигнува Synapse на таск барот кај што е јазикот ми додава и грќка подршка за пишување. Кога ке одам во Language на самиот Windows, грчки јазик немам додадено а го имам во доле во таск барот. Од кога ке го додадам во Language грчки јазик и избришам, потоа го нема доле во таск барот. Е сега поентата ми е дали може со некоја скрипта да изведам при уклучување на пц да ми го додаде грчкиот јазик во Language и да го избрише, за да го немам доле во таск барот. Пошто неможам на секое уклучување или рестарт да го додавам и бришам грчкиот за да го немам доле во таск барот.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Имам Razer BlackWidow Chroma v2 тастарура, купена од Грција, кога го рестартирам пц и кога ми се подигнува Synapse на таск барот кај што е јазикот ми додава и грќка подршка за пишување. Кога ке одам во Language на самиот Windows, грчки јазик немам додадено а го имам во доле во таск барот. Од кога ке го додадам во Language грчки јазик и избришам, потоа го нема доле во таск барот. Е сега поентата ми е дали може со некоја скрипта да изведам при уклучување на пц да ми го додаде грчкиот јазик во Language и да го избрише, за да го немам доле во таск барот. Пошто неможам на секое уклучување или рестарт да го додавам и бришам грчкиот за да го немам доле во таск барот.
Add/remove keyboard languages through .bat
расчитај тука

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.658
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Па ваљда Синапсата додава, треба од неа да исклучиш.

Покажи и` ја сметката за поврат на данок дека си ја изнел од Грција. Ако немаш, до тоа ќе да е.

[/cringe]

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Да пробаш да им пишеш на Razer да ти испратат некој english firmware за тастатурата?

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Flegma кога тврдеше дека ова е смешка OS, ретардиран до бол, (кој е вечна бета btw) му се накачи една attention whore со срања во смисла дека тоа е иднина, современо, не треба до толку да си затуцан и слично скороевиќки тврдења .

Од една страна се вардиш од криптолокери од друга страна самиот OS е највечи криптолокер икад.
Ако има барем минимум мозок тоа CEO-то треба да го пензионира килавиов OS, да се договорат дали ќе вадат оперативен за десктоп кој ќе има различен UI од оној наменет за тач.

И конечно, оперативниот треба да биде bare minimum слично на Android и слично на претходните Виндовси.

А има и згодни цаки не е да нема ама повеќе е "ни риба ни девојка"
А да се пензионира CEO-то?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
IMG_20181007_192132.jpg
Колкава само несериозност од нивна страна. Истиов проблем од дел од инсајдерите им е пријавено уште од пред неколку месеци, а се повеќе имало пријави од најновата верзија бидејќи во фази го тераа процесот. :annoyed:

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Не го обвинувам мајкрософт за ова, фирма како фирма, мора да направи дубара да биде чекор понапред од сите. Виновни се самите корисници, кои и покрај илјадници предупредувања и статии по нет, сепак одлучуваат да го користат овој ОС, тврдат дека е најдобар досега, па после кукаат по форуми како им се заебало нешто.

Здраво Даниел, имам проблем со лаптопот, некако чудно ми се однесува во последно време. Можеш ли да видиш што му е?
Кој оперативен систем?
Windows 10!!! (гордо)
Нема проблем, 800 денари реинсталација и дијагностика, па после идеме на решавање на проблемот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Не знам некои дали капираат дека ова се нема случено никогаш и на ниеден оперативен систем од почетоците на десктоп ерата па до денес.

Деновиве немав време да го гуглам проблемот ама мислам дека, онака на невидено, OneDrive им се одбива од глава.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно