Само смени го бројот на крајот на линкотМе интересира, како се следи бројче преку viapost?
Само RR пратки одат преку нив? UBXXXX не наоѓа ниту една, пар стојат од април во пошта без понатамошна информација, а Али веќе ми честиташе за успешна достава пред недела дена. ВТФ?!Само смени го бројот на крајот на линкот
Баш го прашав дечкото што ми ја донесе последната пратка за истово, и ми кажа дека само RR(наводно сите) ќе одат преку нив, тие со UB остануваат со Македонска Пошта.Само RR пратки одат преку нив? UBXXXX не наоѓа ниту една, пар стојат од април во пошта без понатамошна информација, а Али веќе ми честиташе за успешна достава пред недела дена. ВТФ?!
Не сфаќам зошто толку хејтање на пошта ?Поштава е циркус невиден. Нема да го елаборирам овој субјективитет, ниту начинот на кој мислам е дојдено до тоа оваа т.н. "братска" приватна пошта да ги превземе пратките кои завршуваат кај нас, очекувам од ова да излезе голем медиумски скандал. Клопчето МК Пошти и се околу неа тек допрва ќе се отплеткува, тоа и железници во пакет.
По коментарите во претходната тема најверојатно ги враќаат истите пратки назад во унгарија за да бидат прератени во поштаКако ќе биде со царина ако пратката е повисока. Ми стигна пратка од нив пред некој ден ама беше ниска околу 20$.
Не одат сите преку нив некои стигаат преку пошта како што гледам од нарачкиве што ги имамБаш го прашав дечкото што ми ја донесе последната пратка за истово, и ми кажа дека само RR(наводно сите) ќе одат преку нив, тие со UB остануваат со Македонска Пошта.
мене ми стигна RR-HU пратка во петок со обична пошта, дома ми ја донесе поштарБаш го прашав дечкото што ми ја донесе последната пратка за истово, и ми кажа дека само RR(наводно сите) ќе одат преку нив, тие со UB остануваат со Македонска Пошта.
Јасно, значи сепак не се сите него до одреден број, колку што им е капацитетот на виапост.мене ми стигна RR-HU пратка во петок со обична пошта, дома ми ја донесе поштар
Демек не е редно да искалкулираат колку работа ќе имаат - пред да се нафатат?Џабе е се кога ги прерплавиа со пратки и неможат да пристигнат. Зборев со вработен од ВИА Пост и баш тој ден кога ми ја донесе пратката ми рече дека само денес имал 200 пратки за достава...
Погледни овде.Случајно некој да знае дали пратките од PostNL ги презема Македонска пошта или Виапост?
Мојот пакет од Холандија што одеше преку PostNL беше доставен од Македонска пошта. Ова беше на 5ти месецов.Случајно некој да знае дали пратките од PostNL ги презема Македонска пошта или Виапост?
Мене од 04/15. 2 пратки ми стигнаа оваа недела со оваа приватна пошта...Не беа скапи 5-10 долара ситници беа ама со RR бројче беа.Има на некој што му стигна пратка препратени од 04/18?
Работат, вчера ми стигна пратка од Алиекспрес.Некој викаа дека виа пошта повеќе не работиле со алиекспрес. Не е точно тоа. Работат. Сега како што гледам 2 нови пратки ми се маркирани со нив за достава.
Погледнете го атачментот 138331
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден