Cika
poweruser
- 8 декември 2009
- 2.771
- 1.641
Епа ај политичариве да ги затвориме сите тогаш?Како макеонски граѓанин немаш право да отвараш сметка во странство..
Епа ај политичариве да ги затвориме сите тогаш?Како макеонски граѓанин немаш право да отвараш сметка во странство..
Good point!Епа ај политичариве да ги затвориме сите тогаш?
Имаше порано една тема околу оваа проблематика, но мислам дека беше затворена за доброто на сите. Форумов е јавен и секој може да го чита.Прашање. Плаќате данок за сумата што ја повлекувате преку Скрил?
Јасно. Фала на одговорИмаше порано една тема околу оваа проблематика, но мислам дека беше затворена за доброто на сите. Форумов е јавен и секој може да го чита.
Јас ги влечам исто со wire transfer на сметка на фирма. Трошоците се 30 долари за upwork, и 500 денара во банка(НЛБ) други трошоци нема.Дали некој повлекувал пари од Upwork со wire transfer директно во македонска банка?
Сакам да повлечам пари од Upwork во банкарска сметка на фирма. Ме интересира што пишува како опис за трансакцијата во банкарскиот извештај, за да можам да изгенерирам фактура со истиот опис.
Исто дали трошоците се точно 30 долари или варираат?
Немаат конкуренција и сега прават што сакаат. 20% е буквално грабеж за мизерната "услуга" што ја нудат.Леле леле, гледате ли што се случува со новите цени за провизија, овие од Upwork се луди? Веќе почна да врие на нивниот форум..
Тоа е финтата, премиум мембершип не прави никаква разлика на провизијата.Сакаат да ги исфорсираат премиум мембершип. Затоа ги дигаат провизиите за обичните членови.
Страотен удар за пакистанци, кинези, индијци и останата „сакам да сум роб“ багра
Брат ич нека не подобруваат поддршка. До сега 3 години ниту еднаш не сум ја користел...баш ме заболе за поддршкта.Ако навистина викаат дека ќе го подобрат поддршката тогаш во ред е
а мислам дека и на долг рок би се исплатело. Пошто реално сите гледаме да имаме констатна работа со помалце клиенти, него да се прави нови договри секој ден
НЕ! проблемот е што немаат конкуренција....монопол се.Се сложувам со @FLEGMA , мислам целат кон истребување на недоволно квалификуваниот кадар
Брат ич нека не подобруваат поддршка. До сега 3 години ниту еднаш не сум ја користел...баш ме заболе за поддршкта.
Дај да бидеме реални. Колку од работите ти се со над 10 000 долари? И баша додека стигнеш до тие 5% провизија ќе те одерат ко офца.
НЕ! проблемот е што немаат конкуренција....монопол се.
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден