toteto
Баниран/a
- 19 ноември 2008
- 916
- 40
Мислам дека е некој bug ама во секој случај можиш да се занимаваш на некој досаден предмет. Мислам на комјутерите кои ги донесоа во средните училишта (8 монитори на еден комјутер). Овај „проблем“ го открив случајо кога се обидувавме со еден другар да си го контролираме маусот со vncviewer. Бидејки не бевме на ист комјутер тоа не беше возможно, и стално кога пробвавме на некој друг му се одлогирваше комјутерот. Па решив да го применам како мајтап.
Еве како функционира. Ке го стартувате Терминал и таму ќе внесете:
И потоа со еден клик на стрелката нагоре го враќате кодот, и место 1 пишувате 2, потоа место 2 пишувате 3.... негде до 15. Можно е и да влезите во комјутерот на професорот (ако со него го делите истиот комјутер)
Гасењето на комјутерите е рандомизирано (не знајш на кој ќе му се изгасни) - па не пробувајте да гасите со број 32 на компјутер број 32. Друга напомена: мора да се внесват од 1-15, без да се наруши редоследот. Друга напомена: можно е и самиот нанекене да си го изгасните. Друга напомена: можно е да ве фатат, затоа предвреме измислете си изговор пред професорот
) Мене не ме има професорот фатено, но децата околу мене се обидуваат да ми го изгаснат мојот.
Еве како функционира. Ке го стартувате Терминал и таму ќе внесете:
Код:
vncviewer edubuntu:01
И потоа со еден клик на стрелката нагоре го враќате кодот, и место 1 пишувате 2, потоа место 2 пишувате 3.... негде до 15. Можно е и да влезите во комјутерот на професорот (ако со него го делите истиот комјутер)
Гасењето на комјутерите е рандомизирано (не знајш на кој ќе му се изгасни) - па не пробувајте да гасите со број 32 на компјутер број 32. Друга напомена: мора да се внесват од 1-15, без да се наруши редоследот. Друга напомена: можно е и самиот нанекене да си го изгасните. Друга напомена: можно е да ве фатат, затоа предвреме измислете си изговор пред професорот