Абе несум запнал, ама ај божем LG нели ипак е марка, викам каков и да е ипак 5 год гаранција, ама преска бев да го испробам и потпуно разочара телевизоро. Као прво на УСБ-то фолдеро со 4К видеа го покажа како празен да е, а не беше празен. Ај уклучија youtube, ама нешто сликата ич не ми фана око. Е сега има LG модели и над 40000 55 инча, ама тоуку не ми се даваи ем изгледа се навикнав на самсунг слика откако го имам мониторот, тако да ке да испадне Samsung it is.Не би ти ги препорачал LG моментално тие послабите серии, ама ти си занеш, ако си запнал земи па и така имаш рок 15 дена ако не ти се свиѓа може да го вратиш и замениш после за некој самсунг![]()
Хаха добро е штом си се уверил дека нечини сликата. А тоа е најбитно, батали све друго, ако сликата нема живост, бои, контраст, све е џабеАј уклучија youtube, ама нешто сликата ич не ми фана око.
Јас земав 2014 лгСва среќа што го земав LG LF5800 У 2015 и до ден денес сум ептен задоволен![]()
Ех, се надевам нема да ме снајде и мене тоа.Јас земав 2014 лг
LG LB6500 во тоа време телевизорот беше од поскапите, смарт, хд, 3д, свашта, од лани имам црна флека на него 5-6цм во дијаметар, се гледа на светли сцени, сега пред месец дена се појави уште една.
Разочаран сум од лг.
Гаранцијата беше 2 години
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ти држам среќаЕх, се надевам нема да ме снајде и мене тоа.
4 години ти траел, доста му е![]()
Дека ЛГ па 4 години е многу?Ех, се надевам нема да ме снајде и мене тоа.
4 години ти траел, доста му е![]()
Абе јасно беше по цената дека е со послаб квалитет, поефтини делови, ама стварно не очекував дека LG ке има ваков слаб екран. Хитачито има подобар екран, а 24 банки е 55 инча 4К. Хитачито фул хд кој го имам 4-5 години мака нема, ама сега 4Кејо сакам да е поквалитетен, и со 5 год гаранција, така да не гледам друго освен Самсунг.Хаха добро е штом си се уверил дека нечини сликата. А тоа е најбитно, батали све друго, ако сликата нема живост, бои, контраст, све е џабе![]()
Слмсунг.Здраво
Деновиве се пуштив низ нептун, техномаркет, сетек, во потрага по телевизор.
Првичниот план ми беше 20.000 денари, па испадна нели како и секогаш, отстапување од планираниот буџет и сега буџетот ми е 30.000 денари.
43'' 4к телевизорите се околу 20-25к, а за малце повеќе се добива многу повеќе телевизор, па се решив за 49/50'', зашо нели што поголемо тоа подобро
LG UK6300 Review (43UK6300, 49UK6300, 50UK6300, 55UK6300, 65UK6300) 25k
Panasonic EX600 4K HDR Smart LED TV Review 30k
Техномаркет - SAMSUNG UE-50NU7092 4K SMART LED TV 28k
Се мислам помеѓу овие 3 модела, цената не игра многу улога зашо нели буџетот е сега 30к
Телевизорот највеќе ќе се користи за филмови, јутјуб, нетфликс, гејмање и понекогаш телевизија.
Што би одбрале вие, искусни телевизорџии? :hay:
Искуство/мислење за TV KD55XF7596BAEP - Galerija
Ги гледам, анализирам и истражувам сите модели околу 90к во нептун, сеттек, амц.веќе 45 дена. Тешка одлука. Можам цел еден труд да напишам за љлед/олед моделите
Одлучив да земам самсунг q7 55 тој со геар 3 што иде. Ќе ставам оптика и махтв. Карши имам прозор светлината директно ќе паѓа на тв. Од време на време ќе играм и игри на него.
На крај кога ме убедуваше тој нелјубезниот продавач во нептун ми вика кој модел и да го земеш ( лг ц8, сони а8, самсунг...) 5год ќе ти трае, такви се денешните модели.....
Па у п.м. сега се мислам дали можеби е стварно подобро да земам тв од 30к ако е таква работата? Помош друштво....
Ја го имам 55кава со 5 години гаранција. Го платив 30к пред некој месец. Мене ми е ок и немам замерки.Ипак испадна дека LGto не така лош. Во друга продавница го видов истиот модел но 49 инча, Али имаше убава слика, убави бои. Во Нептун уствари ми уклучија 60 инчен, ги мрзеше да го извадат 55 инчниот. Денеска пријател ми кажа дека поголемите од 55инча давале лоша слика, шо беше евидентно. А бев со парички у џеп и тоа и го кажав вработените, ама шупаците немаат како со муштерии. А сега веке го немаат 55 инчниот, шутнале го. Дакле може да е поефтина серија ама ипак за парите со 5 год гаранција си вреде.
Друже, ја имаа ли таа опцијата Motion Flow, или незнам како се вика кај LG, да се уклучува и исклкучува. Знаеш опцијата шо ги дуплира фрејмовите за да биде сликата потечна. За спотр моз ке добро да се гледа така, али за филмови треба да се исклучи.Ја го имам 55кава со 5 години гаранција. Го платив 30к пред некој месец. Мене ми е ок и немам замерки.
Друже, ја имаа ли таа опцијата Motion Flow, или незнам како се вика кај LG, да се уклучува и исклкучува. Знаеш опцијата шо ги дуплира фрејмовите за да биде сликата потечна. За спотр моз ке добро да се гледа така, али за филмови треба да се исклучи.
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден