Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.616
1.781
UK е модел од минатата година, и тоа 6200 кој е од пониска класа. Наредниот месец ќе испаднат UM ( ја прескокнуваат UL??) кои ќе бидат новите модели за 2019та. Па очекувано е да им опадне цената на UK моделите на ЛГ.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Не би ти ги препорачал LG моментално тие послабите серии, ама ти си занеш, ако си запнал земи па и така имаш рок 15 дена ако не ти се свиѓа може да го вратиш и замениш после за некој самсунг :)

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Не би ти ги препорачал LG моментално тие послабите серии, ама ти си занеш, ако си запнал земи па и така имаш рок 15 дена ако не ти се свиѓа може да го вратиш и замениш после за некој самсунг :)
Абе несум запнал, ама ај божем LG нели ипак е марка, викам каков и да е ипак 5 год гаранција, ама преска бев да го испробам и потпуно разочара телевизоро. Као прво на УСБ-то фолдеро со 4К видеа го покажа како празен да е, а не беше празен. Ај уклучија youtube, ама нешто сликата ич не ми фана око. Е сега има LG модели и над 40000 55 инча, ама тоуку не ми се даваи ем изгледа се навикнав на самсунг слика откако го имам мониторот, тако да ке да испадне Samsung it is.
А у вези рокот од 15 дена кој добро си го знаеме и го спомнав у Нептун за у случај да се појаве дефект до 15 дена ке ми го сменат ли за нов, они ми кажуваат исто како у сетек: Само ако е неупотребен, иначе оде под гаранција. И ептен ми го скршија филмо. У Нептун не беа такви бе, незнам шо е работа. Ама ај бар за разлика од шетек дозволуваат да се ставе УСБ.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Ај уклучија youtube, ама нешто сликата ич не ми фана око.
Хаха добро е штом си се уверил дека нечини сликата. А тоа е најбитно, батали све друго, ако сликата нема живост, бои, контраст, све е џабе :)

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Сва среќа што го земав LG LF5800 У 2015 и до ден денес сум ептен задоволен :D
Јас земав 2014 лг
LG LB6500 во тоа време телевизорот беше од поскапите, смарт, хд, 3д, свашта, од лани имам црна флека на него 5-6цм во дијаметар, се гледа на светли сцени, сега пред месец дена се појави уште една.
Разочаран сум од лг.
Гаранцијата беше 2 години :(

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Јас земав 2014 лг
LG LB6500 во тоа време телевизорот беше од поскапите, смарт, хд, 3д, свашта, од лани имам црна флека на него 5-6цм во дијаметар, се гледа на светли сцени, сега пред месец дена се појави уште една.
Разочаран сум од лг.
Гаранцијата беше 2 години :(

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ех, се надевам нема да ме снајде и мене тоа.
4 години ти траел, доста му е :D

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Хаха добро е штом си се уверил дека нечини сликата. А тоа е најбитно, батали све друго, ако сликата нема живост, бои, контраст, све е џабе :)
Абе јасно беше по цената дека е со послаб квалитет, поефтини делови, ама стварно не очекував дека LG ке има ваков слаб екран. Хитачито има подобар екран, а 24 банки е 55 инча 4К. Хитачито фул хд кој го имам 4-5 години мака нема, ама сега 4Кејо сакам да е поквалитетен, и со 5 год гаранција, така да не гледам друго освен Самсунг.

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
Здраво :)

Деновиве се пуштив низ нептун, техномаркет, сетек, во потрага по телевизор.
Првичниот план ми беше 20.000 денари, па испадна нели како и секогаш, отстапување од планираниот буџет и сега буџетот ми е 30.000 денари.

43'' 4к телевизорите се околу 20-25к, а за малце повеќе се добива многу повеќе телевизор, па се решив за 49/50'', зашо нели што поголемо тоа подобро :)

LG UK6300 Review (43UK6300, 49UK6300, 50UK6300, 55UK6300, 65UK6300) 25k
Panasonic EX600 4K HDR Smart LED TV Review 30k
Техномаркет - SAMSUNG UE-50NU7092 4K SMART LED TV 28k

Се мислам помеѓу овие 3 модела, цената не игра многу улога зашо нели буџетот е сега 30к :)
Телевизорот највеќе ќе се користи за филмови, јутјуб, нетфликс, гејмање и понекогаш телевизија.

Што би одбрале вие, искусни телевизорџии? :hay:

Последна промена:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Здраво :)

Деновиве се пуштив низ нептун, техномаркет, сетек, во потрага по телевизор.
Првичниот план ми беше 20.000 денари, па испадна нели како и секогаш, отстапување од планираниот буџет и сега буџетот ми е 30.000 денари.

43'' 4к телевизорите се околу 20-25к, а за малце повеќе се добива многу повеќе телевизор, па се решив за 49/50'', зашо нели што поголемо тоа подобро :)

LG UK6300 Review (43UK6300, 49UK6300, 50UK6300, 55UK6300, 65UK6300) 25k
Panasonic EX600 4K HDR Smart LED TV Review 30k
Техномаркет - SAMSUNG UE-50NU7092 4K SMART LED TV 28k

Се мислам помеѓу овие 3 модела, цената не игра многу улога зашо нели буџетот е сега 30к :)
Телевизорот највеќе ќе се користи за филмови, јутјуб, нетфликс, гејмање и понекогаш телевизија.

Што би одбрале вие, искусни телевизорџии? :hay:
Слмсунг.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
^
И јас затоа што го имам истиот модел 40 инчи во спална. Сликата е топ.

Нема грешка со Sony, само да знаеш дека е лански модел, затоа и ја има таа цена. Уствари кога ќе видам подобро, ова е одлична зделка, не верувам дека постои 50-55" TV во тој ценовен ранг што би можел да му се доближи.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Анхоч сè уште дава отпор на трендот на фејк попусти...

TV.jpg
(иако Техномаркет е сестринска фирма)

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ипак испадна дека LGto не така лош. Во друга продавница го видов истиот модел но 49 инча, Али имаше убава слика, убави бои. Во Нептун уствари ми уклучија 60 инчен, ги мрзеше да го извадат 55 инчниот. Денеска пријател ми кажа дека поголемите од 55инча давале лоша слика, шо беше евидентно. А бев со парички у џеп и тоа и го кажав вработените, ама шупаците немаат како со муштерии. А сега веке го немаат 55 инчниот, шутнале го. Дакле може да е поефтина серија ама ипак за парите со 5 год гаранција си вреде.

BorisTheBlade

read-only
22 мај 2017
4
5
Ги гледам, анализирам и истражувам сите модели околу 90к во нептун, сеттек, амц.веќе 45 дена. Тешка одлука. Можам цел еден труд да напишам за љлед/олед моделите :)
Одлучив да земам самсунг q7 55 тој со геар 3 што иде. Ќе ставам оптика и махтв. Карши имам прозор светлината директно ќе паѓа на тв. Од време на време ќе играм и игри на него.
На крај кога ме убедуваше тој нелјубезниот продавач во нептун ми вика кој модел и да го земеш ( лг ц8, сони а8, самсунг...) 5год ќе ти трае, такви се денешните модели.....
Па у п.м. сега се мислам дали можеби е стварно подобро да земам тв од 30к ако е таква работата? Помош друштво....

D

Deleted member 37389

Гостин
Ги гледам, анализирам и истражувам сите модели околу 90к во нептун, сеттек, амц.веќе 45 дена. Тешка одлука. Можам цел еден труд да напишам за љлед/олед моделите :)
Одлучив да земам самсунг q7 55 тој со геар 3 што иде. Ќе ставам оптика и махтв. Карши имам прозор светлината директно ќе паѓа на тв. Од време на време ќе играм и игри на него.
На крај кога ме убедуваше тој нелјубезниот продавач во нептун ми вика кој модел и да го земеш ( лг ц8, сони а8, самсунг...) 5год ќе ти трае, такви се денешните модели.....
Па у п.м. сега се мислам дали можеби е стварно подобро да земам тв од 30к ако е таква работата? Помош друштво....

Како бе така викаат, 90к да дадеш и да ти рече 5 години ќе ти трае. Испаѓа најновава технологија за 5 години се расипува а од времето на екс ју телевизори уште работат.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
И јас се губам време по интернет со рисрч и краен заклучок е дека се исфрлаат модели чисто да запазат ред секоја година, со рок на траење од 2-3 години независно колку пари кошта.

Пример Sony XE93 (2017) иако Edge Lit има подобар контраст и осветлување од XE90 (2017), XF90 (2018) и XG95 (2019) кои се со FALD.. се гледа дека не се замараат на подобрување на сликата затоа што имаат олед телевизори за продавање...

А--.jpg
Кога сме кај олед - се знае дека сликата е фантазија но луѓето со позитивни искуства ретко споделуваат па најчесто сретнуваме негативни искуства
SNAGHTML28947d2.PNG
.

Bravo

hello world
12 декември 2015
221
319
Ипак испадна дека LGto не така лош. Во друга продавница го видов истиот модел но 49 инча, Али имаше убава слика, убави бои. Во Нептун уствари ми уклучија 60 инчен, ги мрзеше да го извадат 55 инчниот. Денеска пријател ми кажа дека поголемите од 55инча давале лоша слика, шо беше евидентно. А бев со парички у џеп и тоа и го кажав вработените, ама шупаците немаат како со муштерии. А сега веке го немаат 55 инчниот, шутнале го. Дакле може да е поефтина серија ама ипак за парите со 5 год гаранција си вреде.
Ја го имам 55кава со 5 години гаранција. Го платив 30к пред некој месец. Мене ми е ок и немам замерки.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ја го имам 55кава со 5 години гаранција. Го платив 30к пред некој месец. Мене ми е ок и немам замерки.
Друже, ја имаа ли таа опцијата Motion Flow, или незнам како се вика кај LG, да се уклучува и исклкучува. Знаеш опцијата шо ги дуплира фрејмовите за да биде сликата потечна. За спотр моз ке добро да се гледа така, али за филмови треба да се исклучи.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Дечки, овај е единственио модел на Samsung со direct led шо се нуде кај нас. Мож и да постар модел малце. Има ли некој искуство со конкретнио модел. Гледам овие од 7000 серија сите се Edge Led ,некои со VA panel.
Не сакам веке edge led пошо ми смета тоа светењето коа е црн екрано, темни сцени. Овај у сетец го има само у струмица. Може и да е последен изложен тв. Вреде ли да се порачува?
SAMSUNG UE55MU6172UXXH
Овај уствари пише VA,PLS. Нели треба или VA или PLS побогу?
54.6" Samsung UE55MU6170 - Specifications

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Тоа со "светењето коа е црн екрано, темни сцени" не значи дека е до Edge LED осветлувањето. Повеќе е до IPS=PLS панелот.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Друже, ја имаа ли таа опцијата Motion Flow, или незнам како се вика кај LG, да се уклучува и исклкучува. Знаеш опцијата шо ги дуплира фрејмовите за да биде сликата потечна. За спотр моз ке добро да се гледа така, али за филмови треба да се исклучи.

Мислиш HDR ? Таквите LG го имаат од серија 8 па нагоре ,а и еве сега оваа година го има и серија 7 само што серија 7 не е тоа тоа како треба да биде

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

На врв