Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.226
Скопје
Пак да бараме агенти? Нудат добри договори или се е покачено?
додека пиша го едитирав мислењето погоре :), раскини договор и така ти е истечен, и исто преку агент земи на друго име (некој од фамилија), така ме советуваше тогаш агентот што земав преку него

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Дај пишете броеви од агенти, што имаат добри понуди, ми истекува договорот во Ноември, па да видиме што ќе понудат.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
додека пиша го едитирав мислењето погоре :), раскини договор и така ти е истечен, и исто преку агент земи на друго име (некој од фамилија), така ме советуваше тогаш агентот што земав преку него
Која понуда ја избравте и колку беше?
И број имате од агентот?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.226
Скопје
Дај пишете броеви од агенти, што имаат добри понуди, ми истекува договорот во Ноември, па да видиме што ќе понудат.
Го немам повеќе бројот од тој, дека ме мрзеше да раскинувам договор и требаше некој од дома да замарам, утре за било што ке треба он да брка и не сакав :)
Мислењето е автоматски споено:

Која понуда ја избравте и колку беше?
И број имате од агентот?
Леле друже ова беше пред 4 години мислам ( да не те излажам) знам ми даде спортски пакет гратис и доста намалена беше сметката

И

Избришан член 42370

Гостин
Добро што се дешава со пакетиве на Телеком? Имам М пакет (на бакар) и добивам 30/5 брзина (како што е рекламирана), а сосед мој се промени на оптика и доби 60/30 на истиот пакет. Јас се јавувам да прашам дали ќе ја имам истата брзина, тие ми велат дека има само 100/100 пакет за 1500 денари. Кој кого пенетруше овдека?
Промената е настаната без агенти или пријатели како што ми се соопшти.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
На 1 октомври ми завршува договорот со телеком од кој бев презадоволен. Оптички интернет 100/100 со Макс тв со гратис спортски канали склучен преку агент за 1500 денари.
Планирав да си продолжи таа тарифа без да ја менувам или обновувам, кога на последната сметка стига ова.

Погледнете го атачментот 116517

Од 1ви октомври ми се менува цената на услугата од 1500 на 1800 денари.
Дали има правна основа ова?
Исто така пишува ако сакате може да го раскинете договорот без последици.
Секако дека е све со правна основа,цените се качени ради инфлацијата која го дрма Светот,па за жал и нашата Држава.Затоа имаш право во овој месец да раскинеш договор без никакви пенали,доколку не се раскине договорот месецов,си останува покачената цена да се плаќа до крај на договорот.

Добро што се дешава со пакетиве на Телеком? Имам М пакет (на бакар) и добивам 30/5 брзина (како што е рекламирана), а сосед мој се промени на оптика и доби 60/30 на истиот пакет. Јас се јавувам да прашам дали ќе ја имам истата брзина, тие ми велат дека има само 100/100 пакет за 1500 денари. Кој кого пенетруше овдека?
Промената е настаната без агенти или пријатели како што ми се соопшти.
Твојот комшија користи Магента пакет,и оптика затоа и ја има таа брзина.Додека ти на бакар неможеш да добиеш повеќе од 30/5.Користиш интернет и тв така?не Магента пакет?

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Доста лошо им е ова со агентите, ако некој го контактира агент ќе си плаќа помала цена од таа рекламираната на сајтот и ќе си добие гратис Арена Премиум/Спорт Клуб пакет. Доста нефер спрема дел од корисниците. Од А1 се јавуваат со месеци пред да истече договорот и ти понудат нов со поволности за да те задржат како корисник. Овие ништо, не им е гајле ако ги откачиш.

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.103
Скопје
Секако дека е све со правна основа,цените се качени ради инфлацијата која го дрма Светот,па за жал и нашата Држава.

Ништо лично кон тебе или Телеком, општо овој изговор се користи за секое покачувања во последните 2 години, а фирмата рекорди во профит.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Ништо лично кон тебе или Телеком, општо овој изговор се користи за секое покачувања во последните 2 години, а фирмата рекорди во профит.
Не е мое Телеком,па да сватам погрешно,ниту па има зашто да ја бранам фирмата.Во врска со покачувањето,кога дента ни соопштија ја веднаш прашав зашто се покачуваат,и го добив одговорот ради инфлацијата морално било да се качат цените.Затоа и правно го решија одма проблемот,на кои не му одговараат цените да си го раскине договорот без пенали.Не навлагам во тоа,дали Телеком ке изгуби голем дел на корисници или не,си има посебна служба за ова прашање па нека му ја мислат они.Мене некој да ме праша знам што треба да правам,исти цени поголеми брзини на пакетите.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Имаш договор за одредена цена, после истекот може да стават која цена сакаат.

И

Избришан член 42370

Гостин
Комшијата на Магента ли е?
Твојот комшија користи Магента пакет,и оптика затоа и ја има таа брзина.Додека ти на бакар неможеш да добиеш повеќе од 30/5.Користиш интернет и тв така?не Магента пакет?

Не, јас сум на Интернет + ТВ М, тој само Интернет М.

Неколку пати едит: Значи тој плаќа само 1000 денари а јас 1500 со Интернет + ТВ, што ќе ми е на оптика да преминам кога ќе имам иста брзина?

Повторно едит: И да е така како што велите, и Магента М пакет има исти брзини како што ми соопштија, односно 30/5. Никаде го нема пакетот 60/30, а јас на рутер на бакар имам достапни брзини од 150/40, а кога ќе им побарам повеќе брзина, дури и да се уклучам на L пакетот, ми велат може само 60/10, а додуша јас им барав 100/10 барем.

Доста лошо им е ова со агентите, ако некој го контактира агент ќе си плаќа помала цена од таа рекламираната на сајтот и ќе си добие гратис Арена Премиум/Спорт Клуб пакет. Доста нефер спрема дел од корисниците. Од А1 се јавуваат со месеци пред да истече договорот и ти понудат нов со поволности за да те задржат како корисник. Овие ништо, не им е гајле ако ги откачиш.

Ова со агентиве е само за нови корисници за да те придобијат, а ние постојанвие корисници "што не имаат веќе придобиено", односно што немаме алтернатива ќе си плаќаме по 1500 денари за mediocre интернет и за ТВ што ги нема половина канали дури ни фудбал неможеш да гледаш.

Изменето од модератор:

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Не, јас сум на Интернет + ТВ М, тој само Интернет М.

Неколку пати едит: Значи тој плаќа само 1000 денари а јас 1500 со Интернет + ТВ, што ќе ми е на оптика да преминам кога ќе имам иста брзина?

Повторно едит: И да е така како што велите, и Магента М пакет има исти брзини како што ми соопштија, односно 30/5. Никаде го нема пакетот 60/30, а јас на рутер на бакар имам достапни брзини од 150/40, а кога ќе им побарам повеќе брзина, дури и да се уклучам на L пакетот, ми велат може само 60/10, а додуша јас им барав 100/10 барем.

Ова со агентиве е само за нови корисници за да те придобијат, а ние постојанвие корисници "што не имаат веќе придобиено", односно што немаме алтернатива ќе си плаќаме по 1500 денари за mediocre интернет и за ТВ што ги нема половина канали дури ни фудбал неможеш да гледаш.
Пакетот 60/10 го нема никаде,затоа што ако нема можност технички да има достапност 100/100,во тој случај мора да е брзина 60/10.

И

Избришан член 42370

Гостин
Пакетот 60/10 го нема никаде,затоа што ако нема можност технички да има достапност 100/100,во тој случај мора да е брзина 60/10.

E фрката е што мерев преѓе и тој има 60/30, оптика, М пакет. Како?

Знам за 60/10 дека го има во L пакетот, но ако нема техничка можност (да нема оптика, да си на бакар а плаќаш L).

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
E фрката е што мерев преѓе и тој има 60/30, оптика, М пакет. Како?

Знам за 60/10 дека го има во L пакетот, но ако нема техничка можност (да нема оптика, да си на бакар а плаќаш L).
Нема техничка можност да има 100/100 и затоа му е пуштено 60/30,или користи пакет кој го имал некогаш Телеком и си плаќа месец за месец сега,за да не го загуби пакетот.

Во Мк нема гига битен нет,ама ја имам дома од Телеком 1000/1000 како?

И

Избришан член 42370

Гостин
Нема техничка можност да има 100/100 и затоа му е пуштено 60/30,или користи пакет кој го имал некогаш Телеком и си плаќа месец за месец сега,за да не го загуби пакетот.

Во Мк нема гига битен нет,ама ја имам дома од Телеком 1000/1000 како?

Значи не се разбираме воопшто.
Како можи Телеком да имале пакет 60/30 за 1000 денари, кога моментално е 30/5 за тие пари? Еволуираме на назад?
Тој има оптика од 1000 денари што не постои на нивниот сајт во ниедна од понудетине пакети и има брзина 60/30.
Оптиката е 1500 само Интернет и е L пакет, и доколку нема можност, тогаш се испраќа 60/10.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Значи не се разбираме воопшто.
Како можи Телеком да имале пакет 60/30 за 1000 денари, кога моментално е 30/5 за тие пари? Еволуираме на назад?
Тој има оптика од 1000 денари што не постои на нивниот сајт во ниедна од понудетине пакети и има брзина 60/30.
Оптиката е 1500 само Интернет и е L пакет, и доколку нема можност, тогаш се испраќа 60/10.
Реков може имале некогаш таков пакет Телеком,и твојот комшија го имал и сеа го плаќа од месец за месец,ради тоа што тој пакет повеќе не постои,и си го зачувува без продолжување на договор,ме разбираш?

И

Избришан член 42370

Гостин
Реков може имале некогаш таков пакет Телеком,и твојот комшија го имал и сеа го плаќа од месец за месец,ради тоа што тој пакет повеќе не постои,и си го зачувува без продолжување на договор,ме разбираш?

Соседот беше нa бакар на 10 MBps, застарен интернет М пакет, сега има оптика М пакет за истите пари без промена на пакет/тарифи, без магеинта, и има оптика 60/30, што мене чудно ми падна. Дури и прашавме за пакетот, и рекоја од Телеком дека имал М а не L со намалена брзина.
Проблемот е што го нема никаде тој пакет, не постои, а пример јас сакам и имам техничка можност за тој пакет дури и на бакар.
Мислам дека сум доволно разбирлив што сакам да кажам, нема никаква шпекулација во ова што го пишувам.

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Како што појасни членот @Pej4o така функционира тоа истото и мене ми го направија.
d10665b38ff85a3486b74c8fd9aaa95f.jpg

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Баш така еве кога ќе ми истече договорот во Ноември колку ќе плаќам, 1600 денари за Интернет и ТВ М. Па нема шанси ако не понудат зголемување да продолжам, кога веќе има ВДСЛ интернет од Неотел за 1090 со брзина од 50/10, а има и од А1 Вдсл со иста брзина за 1200 со вклучени Арена Премиум канали и ХБО пакет.

Атачменти

• Screenshot_2022-09-10-11-48-23-785_com.telekom.telekommk.jpg
    Screenshot_2022-09-10-11-48-23-785_com.telekom.telekommk.jpg
    317,4 KB · Прегледи: 28

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Баш така еве кога ќе ми истече договорот во Ноември колку ќе плаќам, 1600 денари за Интернет и ТВ М. Па нема шанси ако не понудат зголемување да продолжам, кога веќе има ВДСЛ интернет од Неотел за 1090 со брзина од 50/10, а има и од А1 Вдсл со иста брзина за 1200 со вклучени Арена Премиум канали и ХБО пакет.
Нема да ти понудат никакво зголемување,пакетот ке е ист,со нова цена.Подобро опција ти е од наведените оператори,затоа што сега за сега пакетите ке останат исти со новите цени.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Нема да ти понудат никакво зголемување,пакетот ке е ист,со нова цена.Подобро опција ти е од наведените оператори,затоа што сега за сега пакетите ке останат исти со новите цени.
Тогаш одговорот е јасен, штета зошто бев доста задоволен од Телеком во изминатите две години, но мора да понудат поголеми брзини ако сакаат да останат релевантни во 2023та.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Enquito јас се што можам да ти кажам во оваа криза која сите мислиме дека не постои не се ни прави ДОГОВОР на 2 ГОДИНИ веќе
така да јас на сите им препорачувам платете си на неопределено време тестирајте и тоа е тоа ако не ви чини гаснете.
Интересното е што доколку имате оптика дома од телеком а нема неотел нивна оптика истата оптика се користи истиот кабел така да можете да тестирате што сакате и кој сакате пакети.
Доколку веќе имате кабли пуштено не сечете не кинете дали е БАКАР или ОПТИКА истите се користат.
Само кога ќе ви се јават кажете им дека сте имале пред толку и толку дена тој ви бил фиксниот пакет и одма ве наоѓаат во систем и многу брзо ќе ви активираат нови пакети на друго име.
Читајте и размислувајте пред да правите договори пак ќе наведам вие како корисници сами сте си криви што не читате што подпишувате.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Тогаш одговорот е јасен, штета зошто бев доста задоволен од Телеком во изминатите две години, но мора да понудат поголеми брзини ако сакаат да останат релевантни во 2023та.
Потполно те разбирам,но инфлацијата ке си го направи своето.Ке има покачување во другите оператори наскоро.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно