додека пиша го едитирав мислењето погореПак да бараме агенти? Нудат добри договори или се е покачено?
додека пиша го едитирав мислењето погореПак да бараме агенти? Нудат добри договори или се е покачено?
Која понуда ја избравте и колку беше?додека пиша го едитирав мислењето погоре, раскини договор и така ти е истечен, и исто преку агент земи на друго име (некој од фамилија), така ме советуваше тогаш агентот што земав преку него
Го немам повеќе бројот од тој, дека ме мрзеше да раскинувам договор и требаше некој од дома да замарам, утре за било што ке треба он да брка и не сакавДај пишете броеви од агенти, што имаат добри понуди, ми истекува договорот во Ноември, па да видиме што ќе понудат.
Леле друже ова беше пред 4 години мислам ( да не те излажам) знам ми даде спортски пакет гратис и доста намалена беше сметкатаКоја понуда ја избравте и колку беше?
И број имате од агентот?
Секако дека е све со правна основа,цените се качени ради инфлацијата која го дрма Светот,па за жал и нашата Држава.Затоа имаш право во овој месец да раскинеш договор без никакви пенали,доколку не се раскине договорот месецов,си останува покачената цена да се плаќа до крај на договорот.На 1 октомври ми завршува договорот со телеком од кој бев презадоволен. Оптички интернет 100/100 со Макс тв со гратис спортски канали склучен преку агент за 1500 денари.
Планирав да си продолжи таа тарифа без да ја менувам или обновувам, кога на последната сметка стига ова.
Погледнете го атачментот 116517
Од 1ви октомври ми се менува цената на услугата од 1500 на 1800 денари.
Дали има правна основа ова?
Исто така пишува ако сакате може да го раскинете договорот без последици.
Твојот комшија користи Магента пакет,и оптика затоа и ја има таа брзина.Додека ти на бакар неможеш да добиеш повеќе од 30/5.Користиш интернет и тв така?не Магента пакет?Добро што се дешава со пакетиве на Телеком? Имам М пакет (на бакар) и добивам 30/5 брзина (како што е рекламирана), а сосед мој се промени на оптика и доби 60/30 на истиот пакет. Јас се јавувам да прашам дали ќе ја имам истата брзина, тие ми велат дека има само 100/100 пакет за 1500 денари. Кој кого пенетруше овдека?
Промената е настаната без агенти или пријатели како што ми се соопшти.
Секако дека е све со правна основа,цените се качени ради инфлацијата која го дрма Светот,па за жал и нашата Држава.
Не е мое Телеком,па да сватам погрешно,ниту па има зашто да ја бранам фирмата.Во врска со покачувањето,кога дента ни соопштија ја веднаш прашав зашто се покачуваат,и го добив одговорот ради инфлацијата морално било да се качат цените.Затоа и правно го решија одма проблемот,на кои не му одговараат цените да си го раскине договорот без пенали.Не навлагам во тоа,дали Телеком ке изгуби голем дел на корисници или не,си има посебна служба за ова прашање па нека му ја мислат они.Мене некој да ме праша знам што треба да правам,исти цени поголеми брзини на пакетите.Ништо лично кон тебе или Телеком, општо овој изговор се користи за секое покачувања во последните 2 години, а фирмата рекорди во профит.
Комшијата на Магента ли е?
Твојот комшија користи Магента пакет,и оптика затоа и ја има таа брзина.Додека ти на бакар неможеш да добиеш повеќе од 30/5.Користиш интернет и тв така?не Магента пакет?
Доста лошо им е ова со агентите, ако некој го контактира агент ќе си плаќа помала цена од таа рекламираната на сајтот и ќе си добие гратис Арена Премиум/Спорт Клуб пакет. Доста нефер спрема дел од корисниците. Од А1 се јавуваат со месеци пред да истече договорот и ти понудат нов со поволности за да те задржат како корисник. Овие ништо, не им е гајле ако ги откачиш.
Пакетот 60/10 го нема никаде,затоа што ако нема можност технички да има достапност 100/100,во тој случај мора да е брзина 60/10.Не, јас сум на Интернет + ТВ М, тој само Интернет М.
Неколку пати едит: Значи тој плаќа само 1000 денари а јас 1500 со Интернет + ТВ, што ќе ми е на оптика да преминам кога ќе имам иста брзина?
Повторно едит: И да е така како што велите, и Магента М пакет има исти брзини како што ми соопштија, односно 30/5. Никаде го нема пакетот 60/30, а јас на рутер на бакар имам достапни брзини од 150/40, а кога ќе им побарам повеќе брзина, дури и да се уклучам на L пакетот, ми велат може само 60/10, а додуша јас им барав 100/10 барем.
Мислењето е автоматски споено:
Ова со агентиве е само за нови корисници за да те придобијат, а ние постојанвие корисници "што не имаат веќе придобиено", односно што немаме алтернатива ќе си плаќаме по 1500 денари за mediocre интернет и за ТВ што ги нема половина канали дури ни фудбал неможеш да гледаш.
Пакетот 60/10 го нема никаде,затоа што ако нема можност технички да има достапност 100/100,во тој случај мора да е брзина 60/10.
Нема техничка можност да има 100/100 и затоа му е пуштено 60/30,или користи пакет кој го имал некогаш Телеком и си плаќа месец за месец сега,за да не го загуби пакетот.E фрката е што мерев преѓе и тој има 60/30, оптика, М пакет. Како?
Знам за 60/10 дека го има во L пакетот, но ако нема техничка можност (да нема оптика, да си на бакар а плаќаш L).
Нема техничка можност да има 100/100 и затоа му е пуштено 60/30,или користи пакет кој го имал некогаш Телеком и си плаќа месец за месец сега,за да не го загуби пакетот.
Во Мк нема гига битен нет,ама ја имам дома од Телеком 1000/1000 како?
Реков може имале некогаш таков пакет Телеком,и твојот комшија го имал и сеа го плаќа од месец за месец,ради тоа што тој пакет повеќе не постои,и си го зачувува без продолжување на договор,ме разбираш?Значи не се разбираме воопшто.
Како можи Телеком да имале пакет 60/30 за 1000 денари, кога моментално е 30/5 за тие пари? Еволуираме на назад?
Тој има оптика од 1000 денари што не постои на нивниот сајт во ниедна од понудетине пакети и има брзина 60/30.
Оптиката е 1500 само Интернет и е L пакет, и доколку нема можност, тогаш се испраќа 60/10.
Реков може имале некогаш таков пакет Телеком,и твојот комшија го имал и сеа го плаќа од месец за месец,ради тоа што тој пакет повеќе не постои,и си го зачувува без продолжување на договор,ме разбираш?
Баш така еве кога ќе ми истече договорот во Ноември колку ќе плаќам, 1600 денари за Интернет и ТВ М. Па нема шанси ако не понудат зголемување да продолжам, кога веќе има ВДСЛ интернет од Неотел за 1090 со брзина од 50/10, а има и од А1 Вдсл со иста брзина за 1200 со вклучени Арена Премиум канали и ХБО пакет.Ова со агентиве е само за нови корисници за да те придобијат, а ние постојанвие корисници "што не имаат веќе придобиено", односно што немаме алтернатива ќе си плаќаме по 1500 денари за mediocre интернет и за ТВ што ги нема половина канали дури ни фудбал неможеш да гледаш.
Нема да ти понудат никакво зголемување,пакетот ке е ист,со нова цена.Подобро опција ти е од наведените оператори,затоа што сега за сега пакетите ке останат исти со новите цени.Баш така еве кога ќе ми истече договорот во Ноември колку ќе плаќам, 1600 денари за Интернет и ТВ М. Па нема шанси ако не понудат зголемување да продолжам, кога веќе има ВДСЛ интернет од Неотел за 1090 со брзина од 50/10, а има и од А1 Вдсл со иста брзина за 1200 со вклучени Арена Премиум канали и ХБО пакет.
Тогаш одговорот е јасен, штета зошто бев доста задоволен од Телеком во изминатите две години, но мора да понудат поголеми брзини ако сакаат да останат релевантни во 2023та.Нема да ти понудат никакво зголемување,пакетот ке е ист,со нова цена.Подобро опција ти е од наведените оператори,затоа што сега за сега пакетите ке останат исти со новите цени.
Потполно те разбирам,но инфлацијата ке си го направи своето.Ке има покачување во другите оператори наскоро.Тогаш одговорот е јасен, штета зошто бев доста задоволен од Телеком во изминатите две години, но мора да понудат поголеми брзини ако сакаат да останат релевантни во 2023та.
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 6TB TOSHIBA P300 5400RPM 128MB SATAIII HDWD260UZSVA
12.490,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK