Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Од која продавница е најдобро да се пазари, треба да купувам се, фрижидер, шпорет, тв итн..., кој се нафер со гаранции да не се прават ментални ако нешто е под гаранција а се расипало?

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Од која продавница е најдобро да се пазари, треба да купувам се, фрижидер, шпорет, тв итн..., кој се нафер со гаранции да не се прават ментални ако нешто е под гаранција а се расипало?
Сетек сигурно не

Benny

Баниран/a
17 ноември 2020
33
70
Skopje

Не можам да ти кажам лично искуство, сум слушнал луѓе да се жалат од Сетек. Јас во принцип бела техника барам Техномаркет или Нептун. Најголем избор (бар за мене тоа што ми требало до сеа)

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Каде има машина за сушење алишта што не е кондезациска? Ми треба за на тераса

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972

да ти дадам број,тоа што ќе го земеш знај имаш гаранција и сервис со 30 год искуство стои позади тоа што ќе го земеш
Стефан 076 423 071

можеш да бираш СЕ што има во Нептун,Агротехна,Техномаркет..сите носат иста роба и соработуваат меѓу себе...

Одбери и јави му се
Мислењето е автоматски споено:

Каде има машина за сушење алишта што не е кондезациска? Ми треба за на тераса

милслам дека такви веќе не произведуваат

Последна промена:

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Philips HD9650/90

прво земав делимано дека поефтина варијанта,искрено не очекував дека ке ја врши добро работава, па го земав XXL од филипс, сеа ги имам двата

Некоја поефтина варијанта вреди да разгледувам? Не ми треба голем сад.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Koj air fryer би го препорачале?
Дали купи нешто? Во потрага сум и јас по аир фрајер ама не можам да се одлучам. Во нептун имаше еден тефал со капацитет 1.6кг, беше 8500 денари хепи цена, ама сега е вратен на 9600. Филипс поголемиот ми е прескап, скоро 300 евра...

Freaken

Баниран/a
6 декември 2017
51
57
Дали купи нешто? Во потрага сум и јас по аир фрајер ама не можам да се одлучам. Во нептун имаше еден тефал со капацитет 1.6кг, беше 8500 денари хепи цена, ама сега е вратен на 9600. Филипс поголемиот ми е прескап, скоро 300 евра...
Tefal Ако збориме за овој тефал,другарче има ваков и вика за тие пари добар бил.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Tefal Ако збориме за овој тефал,другарче има ваков и вика за тие пари добар бил.
Да, на тој модел мислев. Искрено мене главно ми треба за помфрит. Ако не ти е тешко да го прашаш дали има пробано, и како е задоволен од резултатот? Исто ако сака да сподели и негативни работи што не му се свиѓаат би било топ :).

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Го купив тој од топ шоп според препораки на домаќинки. Не знам дали е добар или не, тефлонот се гребе и уништува по почесто миење, треба да се внимава ваљда на тоа. Се користи најчесто за помфрит и месо. Немам користено други за да споредам

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73

Дали овој го зеде и кој дел поточно се гребе?

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
овој Air Fryer Апарат за готвење со топол воздух

А се гребе решетката доле десно
dl_air_fryer_04_8.jpg
ама тоа може да е од неправилно миење или ако некогаш се залепи месото врз решетката па мора да се гребе за да се измие

Delicon

user
10 јуни 2007
1.266
798
delicon.mk
овој Air Fryer Апарат за готвење со топол воздух

А се гребе решетката доле десно
dl_air_fryer_04_8.jpg
ама тоа може да е од неправилно миење или ако некогаш се залепи месото врз решетката па мора да се гребе за да се измие

Решетката е потрошен материјал како и секоја тава што се користи редовно после некое време треба да се замени.
Ако ти е многу оштетена можеш да си земеш нова.

Ние го користиме истиот скоро секој ден, засега супер си работи без никакви оштетувања.
Во него готвиме скоро секаква храна.

Слајдер

hello world
16 мај 2018
59
25
air fryer ми е за мене glorified owen. Подобро испечи нешто во рерна каде имаш подобра контрола на температура, отколку во такво апаратче. Многу негативно мислење имам за овие апарати

Испратено од ONEPLUS A6003 преку IT.mk форум апликација

Freaken

Баниран/a
6 декември 2017
51
57
Да, на тој модел мислев. Искрено мене главно ми треба за помфрит. Ако не ти е тешко да го прашаш дали има пробано, и како е задоволен од резултатот? Исто ако сака да сподели и негативни работи што не му се свиѓаат би било топ :).
Помфрит не пробал поише месо и зеленчук праел.Резултатот за него бил супер, е сеа понекад месото знаело суво да му искочи али тоа било поише до него.За негативни он немал некој големи негативни работи ептен ретко месото можело да му се залепи и требало да се пази на температурата дека храната брзо горела.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
air fryer ми е за мене glorified owen. Подобро испечи нешто во рерна каде имаш подобра контрола на температура, отколку во такво апаратче. Многу негативно мислење имам за овие апарати

Испратено од ONEPLUS A6003 преку IT.mk форум апликација
Во рерна тешко да успееш да направиш вкусен помфрит. Овие што користат аир фрајери се фалат дека со нив може многу блиску да се дојде до вкусот на пржен помфрит во масло, а притоа да се користи само една лажица масло наместо пола литар :). Ми звучи too good to be true, ама немам некој близок што има фрајер па да пробам пред да купам :).

ljupce

hello world
8 ноември 2011
191
137
ljupce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4700MQ
Storage
1TB +8GB SSD Hybrid Disk
RAM
8GB DDR3
Video card
AMD Radeon R7 M265 2 GB DDR3
OS
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Здраво домаќини. Некој искуство и препорака да ми даде за одвлажнувачи за воздух. Имате некој купено, кој модел, како сте задоволни? Дома во стан со пвц прозори имаме проблем голем со влага и ни се јави мувла скоро на секаде, па ова го гледам како решение. Третирање на ѕидовите со средства секако ама тоа е краткорочно. Летово се планира да се бојадисува со таква боја специјална против мувла.

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
365
403
Проверувајте дома секој ден по половина час, чуда прави.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
703
1.001
Во рерна тешко да успееш да направиш вкусен помфрит. Овие што користат аир фрајери се фалат дека со нив може многу блиску да се дојде до вкусот на пржен помфрит во масло, а притоа да се користи само една лажица масло наместо пола литар :). Ми звучи too good to be true, ама немам некој близок што има фрајер па да пробам пред да купам :).
Во рерна се прави највкусен помфрит со една лажичка маслиново масло . Единствена финта е да користиш хартија за готвење , ја постилаш одоздола и тоа е се. Плус немаш миење :) . Пробај , ти гарантирам ќе заборавиш на фраери и фритези.

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Со ова нема да е како варен прашувам за ако се пржи од овој домашен компир?
Еве јас не сакам готов замрзнат помфрит, а со него викаат дека е како од фритеза со многу масло.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Дечки вградена машина за садови по можност со опција за автоматско отварање на врата коа ќе заврши дали имате искуство со некој модел конкретно кој е добар?

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
104
69
Овие што користат аир фрајери се фалат дека со нив може многу блиску да се дојде до вкусот на пржен помфрит во масло, а притоа да се користи само една лажица масло наместо пола литар :)
Ми звучи too good to be true
Скептик од роЃење сум и скептик по вокација, но пријатно изненаден од аир-фраер иако не земав верувајќи на нечие искуство и збор... Колега го имаше донесено на работа на два пати во трета смена, еднаш спремивме маринирани свински ребра/свинско вториот пат крилца и помфрит иако тогаш помфритот не го пробав. Неколку месеци подоцна земавме(добивме на поклон) од евтиниве битпазарските и релна вклучивме сега пред некој ден после повеќе од пола година... Месото го спрема одлично, помфритот уште поубаво(барем по мој вкус) масло користиме неколку капки маслиново и ладно цедено сончогледово на домашен компир, летово на готовиот помфрит не стававме воопшто а сега маслото го заменивме и во двата случаи со свинска маст(една кафена лажичка). Кај компирот (домашниот) е мнооогу битен момент да не се преполнува садот додека па за смрзнатиот и месото е убаво да е преполнет(само да не допира горе на греачите) и подолго да се спрема.
Свинското и пилешкото месо доста лесно и убаво се спремаат, првиот обид за телешко беше полу-успешен(вкусно но жилаво, сака на потивко подолго спремање или претходно варење кое што ја го претпочитам но не спремам јас секогаш). Риба сеуште немаме пробано
Зеленчуците излагаат феноменално, пробано со свеж пробано и со смрзнатиот во кеси(царска/кинеска/руска мешавина и останати) само вметнувам по една рака суво грозје+сливи и обавезно кромидчиња ситни цели и по некое чешне лук но ова претпоставувам е веќе вкус во прашање.
Како и да е, за НЕпознавач на магијата на готвење одлична направа и за учење и за експериментирање, од мене препорака...

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Дечки вградена машина за садови по можност со опција за автоматско отварање на врата коа ќе заврши дали имате искуство со некој модел конкретно кој е добар?
Гледај во горење, имаат неколку нови модели што ми се свиѓаат и ги меркам за кај мене кога ќе ја преправам кујната. Со 3 фиоки се и автоматско отварање.

brasica

lurker
18 април 2010
688
1.052
brasica's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7800X3D Arctic Freezer III 360 RGB
Motherboard
Asus X670E-F Gaming
Storage
Kingston KC3000 M.2 2TB II KC3000 M.2 1TB
PSU
Lian Li EDGE EG1000
RAM
G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB 6000Mhz CL36
Video card
EVGA RTX3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Lian Li O11 Vision
Mouse
Logitech G Pro Wireless
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
SMSL Sanskrit 10th MKII + PSB Alpha PS1
Monitor
Asus PG348Q
OS
Win 11 Pro

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно