Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ситни интересни работи од AliExpress,Ebay...

15 септември 2012
1.161
1.300
Друштво,
забележав дека некои од Вас набавуваат производи за електронски цигари од fasstech.
Како сте задоволни со набавките од FastTech - Gadgets and Electronics?
Каков е квалитетот на производите?
Каква е брзината на испорака (од моментот на селектирање и плаќање до моментот на предавање на пратката до селектираната пошта)?
Каква е брзината на доставување на пратките?
Каков квалитет има службата за грижа со корисници? Дали брзо ги решаваат прашањата?
Дали сте вратиле производ? Какво е вашето искуство со враќањето на производ назад?

Јас имам релативно непријатно искуство, нарачав ситници кои не се заинтересирав да ги побарам на другите места (Алиекспрес, ибеј, гиербест...) и таа нарачка ја сметав за пробна. Ако брзо ја достават пратката и ако се квалитетни производите, ќе нарачувам и кај нив.
Нарачката е генерирана и плаќањето е извршено на 11.10.2017 година со достава преку Поштата на Хонг Конг Пинг Понг Динг Донг.
Слика од пратката на веб сајтот на фастеч се појави на 14.10.2017.
Првата објава на тракинг системот се појави по мојата интервенција: 2017-10-17 02:50 HK, Sender is preparing item for posting.
По втората интервенција на тикет системот на фасттеч се појави: 2017-10-30 13:52 Hong Kong, Receive item from customer (Otb)
Мене ми личи дека некаде ја забаталија пратката иако добив информации (освен она причекај уште неколку дена и благодариме за вашата трпеливост): царината во Хонг Конг, построги правила после пожарот што им се случил на аеродромот и незнам уште што се не...

Има некој вакво искуство?

Во меѓувреме сретнав некои електронки делови кои беа опишани со карактеристиките кои ми требаат па ги нарачав. Пишуваше дека има количина (stock) Ships in 3 business days а од пред некој ден кога веќе требаше да се испратат количина (stock) Ships in 3 business days / ETA: 11/6/2017 (4 days).
Разбирам дека производот го немаат во магацин и им треба време да го набават, ама пак тоа е одлика на ситни трговци, не на волкав систем?!?? Сега ќе се шанкаме до бесвест?

Времето на реакција на службата за корисници на тикет системот е ужасно бавна - одговорите ги добивате за еден ден, па комуникацијата е екстремно бавна и главно се сведува на автоматски пораки со плиз веит фју мор дејз и тенкји фор јур стрпливост (иако вриеш)...

Јас сум изолиран случај или имате и Вие вакво или слично искуство?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@flashgordon007 Имам околу 150 нарачки од таму. За 4 години само еднаш ми снема една, и тоа во наша пошта, со поштенска потерница се реши случајот и ми ги вратија парите, иако траеше долго (неколку месеци, стандардна поштенска процедура).

Тоа прво, значи нема шанси да не го добиеш.

Второ, квалитетот на производите - стандардно кинески. Како што би го нашол на Алиекспрес. Има и лажни описи (не по нивна вина, добавувачите така им пишуваат или не знаат), и тоа не толку описи колку карактеристики/материјали. Ако пишува Authentic тогаш е со гаранција автентично. За 4 години не сум сретнал случај да се докажало спротивното, а секојдневно го следам нивниот форум.

А општо, ако не е специјализирано, како во мојот/нашиот случај со електронски цигари, скоро секогаш истиот предмет е поевтин на Алиекспрес, но треба да се замараш со проверка/расправање со различни продавачи, барање/плаќање на шипинг и слично. На Фастек само наполни до 20$ и имаш бесплатен тракинг (или доплати ако е блиску до 20$, ситни се сумите). Затоа и најевтините работи се малку поскапи таму, вградено е во цената.

Брзината е нешто слично на ова, иако секогаш има исклучоци. Во последно време е многу забавено примопредавањето на пратките од кај нив до поштите, па на тие времиња додај уште неколку дена, како што си се уверил и самиот. Општо, најбрза е Hong Kong Airmail (пази, има уште две Hong Kong кои не се Airmail и се бавни), Singapore па Netherlands кои се слични и малку побавни, но примаат вградени батерии, па натаму другите (ако ги има).

Исто и за нивната набавка (да стигне производот до кај нив), никогаш не им верувај на нивните проценки, претерано се оптимистични, особено во последно време, не знам зошто, можеби уште не можат да се опорават од еднонеделниот празник на почетокот на октомври (работници им отишле дома по селата и не се вратиле?). И не само на нив, туку и на поштите и шпедитерите (камиончињата што ги носат нарачките до поштите).

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Ми треба нешто вакво, со 3-4 портови. Што бренд/производ би ми препорачале? Ugreen, aukey, нешто трето? Имав купено едно од овде, од Агротехна, после 2ро полнење се расипа.

Друг муабет, ова со попустиве на 11.11, да не се прави преголем застој од многу нарачки па да ми стигне во мај пратката?

• ми се допаѓа
Реакции: BEST

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ми треба нешто вакво, со 3-4 портови. Што бренд/производ би ми препорачале? Ugreen, aukey, нешто трето? Имав купено едно од овде, од Агротехна, после 2ро полнење се расипа.

Друг муабет, ова со попустиве на 11.11, да не се прави преголем застој од многу нарачки па да ми стигне во мај пратката?
Не во мај, ама има каснење со shipment processing обично.

Sent from my Commodore 64

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220

Aukey. Ненормално добар однос цена-квалитет.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.566
19.254
Дајте бе препорачајте држач за мобилен за во кола? Само да не е магнетен.
Магнетот го *бе компасот.

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје
Дајте бе препорачајте држач за мобилен за во кола? Само да не е магнетен.
Магнетот го *бе компасот.

Компасот??

Боље холдер не постои на интернет
На маската позади го ставаш
389f44d1697d0a8d6b51fc9ed559f27f.jpg

Sent from my iPhone 7

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас го зедов овој и ептен сум задоволен.

Цревото е ептен цврсто (понекогаш таквите знаат да паѓаат сами од себе), ова нема гајле, дури и тешко го свиткав во саканата позиција. Вакуумот лепи ненормално (иако пробав само на мазна површина). Не можеш да го одлепиш без рачката, која функционира одлично. Се раширува „на дугме“ - кога ќе го стиснеш, држачите од страна се ослободуваат и клизат многу бавно, како да е некоја хидраулика (а не е). Само држачите/крилцата од пократката страна ми изгледаат малку нежни (и не се „хидраулични“ :hay:), но сепак нема никакви проблеми со нив, само ми изгледа дека е единствен дел на кој ќе треба да се пази. Тоа внатре на кое лежи телефонот е нешто како филц, но не е ептен мек. Пластиката секаде е дебела и цврста.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Имам скоро ист од тука купен.
Убаво залепен за шофершајбна од внатрешната страна и два пати ми паѓа за среќа без телефон.
Ставам колата во гаража и наредниот ден пред да влезам го гледам доле.
Па го извадив тоа стапот метален и го ставив само со пластиката во еден од отворите за вентилација, ама од позади ставив јак дуплофан убаво го прицврстив и сега гледам уште не е паднат добар е.
Иначе без дуплофанот и од таму паѓаше. :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Е да, на сонце не знам како ќе се однесува. Мене не ми е за во кола. Додека барав, имаше многу за на решетка.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.939
8.435
Го купив ова.

https://gearbest.app.link/k6luBxGPNH

Добар звук. Лесно за употреба. По првото сетирање си ја памти фрекфенција и автоматски се поврзува со БТ со телефонот. Нема прекини сецкање или слично. Бојата на светлината си ја подесуваш од апликацијата. две 2.4А усб порти. Одличен геџет. Препорачувам.

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
https://www.indiegogo.com/projects/dbrand-grip/x/17629694#/
Нарачано едно вакво за с8-ца.Започнуваат со шипинг на крај од Декември.
И јас би нарачал, но не ми стигна скинот по 15 дена, им пишав меил и се согласија да пратат нов, ја потврдив адресата, но уште ми немаат вратено, дека е викенд веројатно.
На сајтот стои "Delivered"...
b86e9d54505c635cc0ec67cb2024ea8a.jpg

74d7265d112d7d4c8d835a12fe312b68.jpg

ПС: За grip кој пакет го зема и како да потврдиме за кој модел сакаме?

Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје
Стигна и ова денес, порачано на 12 септември. Toчно 1 месец од клик до врата. Секаква препорака за стаклово за сите што користат Ајфон 7.

Што е поразлично од стаклата од 1евро? Ова твоето што си го земал околу 9-10евра

Sent from my iPhone 7

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
Јас го зедов овој и ептен сум задоволен.

Цревото е ептен цврсто (понекогаш таквите знаат да паѓаат сами од себе), ова нема гајле, дури и тешко го свиткав во саканата позиција. Вакуумот лепи ненормално (иако пробав само на мазна површина). Не можеш да го одлепиш без рачката, која функционира одлично. Се раширува „на дугме“ - кога ќе го стиснеш, држачите од страна се ослободуваат и клизат многу бавно, како да е некоја хидраулика (а не е). Само држачите/крилцата од пократката страна ми изгледаат малку нежни (и не се „хидраулични“ :hay:), но сепак нема никакви проблеми со нив, само ми изгледа дека е единствен дел на кој ќе треба да се пази. Тоа внатре на кое лежи телефонот е нешто како филц, но не е ептен мек. Пластиката секаде е дебела и цврста.
сум имал сличен ваков држач и не сум задоволен. кај мене многу вибрираше за време на вожња. како тој на првата слика беше ист само со едно. а би ти препорачал да бараш нешто како втората слика да биде со цврст држач а не на виткање
7f7c0268fab5baba0ab9e47b7f2f2dcd.jpg
db9ab3f9135c44d1b96f02d7b0b2413f.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF