deni.mitev
user
- 7 октомври 2014
- 1.024
- 1.027
Решението е поскапо од телефонот
нов екран
Или ипак не.Решението е поскапо од телефонотнов екран
Што ипак не?Или ипак не.
Се мислам да сменам Redmi Note 10 Pro за A53 5G, има поента или не? Не дека Xiaomi-во не ми брка работа го имам една година и е добар за моите потреби, ама со години ги користам и сакам да сменам за друг производител, а и ракава ме чеша.
Јас би. Добиваш 4 години OS апдејти и 5 години безбедносни апдејти. Плус стабилен OS, добра батерија и ок камера. И 5G ако нешто ти значи.Се мислам да сменам Redmi Note 10 Pro за A53 5G, има поента или не? Не дека Xiaomi-во не ми брка работа го имам една година и е добар за моите потреби, ама со години ги користам и сакам да сменам за друг производител, а и ракава ме чеша.
Може некој да ми каже кој од овие три е најдобар избор? Се работи за купување на ново од мобилара. Телефонот кој ќе биде заменет е А51.
Samsung A52S
Samsung A53 5G
Samsung S20 FE
Може некој да ми каже кој од овие три е најдобар избор? Се работи за купување на ново од мобилара. Телефонот кој ќе биде заменет е А51.
Samsung A52S
Samsung A53 5G
Samsung S20 FE
Можеби најдобриот смартфон од средна класа во последниве 2 години.
А53 е подобра куповина. А53 е на новиот апдејт план на самсунг заедно со S22, 4 години OS и 5 години security апдејти, додека A52s е на стариот со 3 години OS и 4 години security. A53 ќе оди до Android 16 а A52s до Android 14. Плус 500mAh батерија повеќе кај A53 кое што додава на долготрајноста на уредот.Можеби најдобриот смартфон од средна класа во последниве 2 години.
Шо ќе ти се апдејти кога телефонот е ГОЛЕМ даунгрејд у однос на А52с?А53 е подобра куповина. А53 е на новиот апдејт план на самсунг заедно со S22, 4 години OS и 5 години security апдејти, додека A52s е на стариот со 3 години OS и 4 години security. A53 ќе оди до Android 16 а A52s до Android 14. Плус 500mAh батерија повеќе кај A53 кое што додава на долготрајноста на уредот.
А53 > A52s
Освен ажурирањата другото скоро ништо не е подобро според тоа што разгледав откако ми го препорачаа А52S. Видов и неколку рецензии и секоја за overall performance го препорачуваа А52S. Башка мислам дека и не доаѓаше полнач со А53 така да и за тоа ќе требаше да се доплаќа. Овој секако ќе се менува за 2 години така да не игра улога тоа дека ќе оди другиот до Android 16.А53 е подобра куповина. А53 е на новиот апдејт план на самсунг заедно со S22, 4 години OS и 5 години security апдејти, додека A52s е на стариот со 3 години OS и 4 години security. A53 ќе оди до Android 16 а A52s до Android 14. Плус 500mAh батерија повеќе кај A53 кое што додава на долготрајноста на уредот.
А53 > A52s
Не е никаков даунгрејд а не па голем, нема потреба од капс локови. Воопшто не е мала работа што уредот е ставен на ист апдејт циклус како S серијата. Да, ќе го користам 5 години, тој што купува мидрејнџ уред сигурно сака да го искористи максимум уредот, нема пари за расфрлање и не купува телефон секоја година. Даунгрејд бил оти на antutu покажувал помалку скор, дај не се глупирајте, барем јутуберине тоа им е работа па мораат нешто да шлапаат оти нема шо друго да се каже. На корисник на мидрејнџ телефон по важно му е уредот повеќе да му истрае, а не на некоја апликација да му покаже 4% повеќе цифри или на селфито да му се гледаат 25 влакна на брадата наместо 24.Шо ќе ти се апдејти кога телефонот е ГОЛЕМ даунгрејд у однос на А52с?
Да не го користиш 4 години случајно?
Лелеее, сега го изнервира @psyside . Тешко тебе другарче.
Не беше капс лок, држев шифт. И да - ГОЛЕМ е!Не е никаков даунгрејд а не па голем, нема потреба од капс локови.
А ти како си се осмелил уште A50 , 3 години стар телефон да користиш ? Нели гледаш дека не требало да се користи телефонот толку кажаа погоре, дај уозбили се малку и смени го, плус даунгрејд е тој телефон спрема A52s не знам што правиш.Што ти значи џикам ејјј. И псај у задње време признава дека тоа Ексинос е С од процесор. Кога ќе ми текне на времето колку паѓаше у несвеС дека било исто, ама не било мајката.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
А ти како си се осмелил уште A50 , 3 години стар телефон да користиш ? Нели гледаш дека не требало да се користи телефонот толку кажаа погоре, дај уозбили се малку и смени го, плус даунгрејд е тој телефон спрема A52s не знам што правиш.
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден